SVEDOK InternetBroj 1140.

Poseta
5466866

Predsednik jači od Ustava

Mnogo pitanja, malo odgovora

„Braćo Nemci“

Ugovorci vraćeni, direktor KIC-a pred smenom?

Kolektivno državno samoubistvo Makedonaca


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Šminkanje Koridor Gradi

       Pazi, snima se. Ako si duplo golo, evo čika s kamerama, očas posla.
       Devojčice, ne stidi se, hodi čiki. Tvoje golo telo , na filmu za odrasle, biće dobra roba u Beču.
       Zer gut, ne boj se, zaradićeš i za veliki sladoled, za (besplatne) udžbenike i školsku užinu. Ja, ja. Hodi ti samo čiki.
       Kad porasteš, ionako ,bićeš, ne, ne kengur, već star sa malo leta. Umesto da se zakopaš u tamo nekoj provinciji, iz Beč-eja pravo u Beč. Hoće da budeš poznata, hoće da budeš bogata, zato smo mi i došli. Kada je već reč o maloletnicima, tu se priča ne završava.
       Cujte ovo.
       Prvo i osnovno pitanje, šta znaju malji deca, odnosno da li znaju, oprosti im bože, šta rade. Zapalili, pretukli, a uvek su to bili neki mlađi maloletnici. Desetogodišnjaci uboli beskućnika u Cetinjskoj.
       Otkud detetu nož?
       Verujem da mu mama, kod kuće, još secka meso, jer je još mali da se sam koristi nožem. Kad ono, dete vešto barata hladnim oružjem, a beskućnik, veoma verovatno može postati veoma mrtav i beo.
       Dakle, šta znaju deca. Igrale se dve devojčice, negde u lijepoj njihovoj, Jaoj, mnogo je dosadno, šta da radimo. Ne budi takav mrgud, zapali maštu pa da smislimo nešto urnebesno. Dođe mi da žarim i palim. Vidi, kako se smešno zove ovo selo. Brgud.
       Puno je žalosnih vrba. Odavno tu ništa nije visilo. Zavisi. Daj šibicu, pa palimo. Ako nas i uhvate, rečićemo da smo to uradile za dom. Bravo, ti uvek imaš spreman izgovor. Vidi, kako samo lepa sela, lepo gore.
       Rđavo, da gore ne može biti. Nekad smo mislili, rado ide Srbin u vojnike. U novije vreme svi junaci nekud pobegoše. Manje od polovine branilo bi Majčicu. Majku mu staru, možda bi žene mogle da vade stvar. Mito bekrijo, ti očekuješ da ti staru majku gledam. Zar starački domovi da zvrje prazni, odoh ja na vojne vežbe. Dve noći sam ti pisala uputstva, nadam se da te ne mora i ja da proglasim nesposobnim, pa čuvaj mi dobro kuću.
       Dogovor kuću gradi. Ionako smo zaboravili već šta ste radili prošlog leta, pa ćemo brzo da zaboravimo i ovo. Neće da kvarimo, prisluškujemo naše srce, a ono govori da nije bilo onoga što biti nije moglo.
       Zamršeno? Pa ni mi ne razumemo , šta smo/ste radili ovog leta, digli se neki (radio) talasi, ali je sada sve u redu. Tamo gde sunce sja, niko neće više da zajevava.
       Dogovor koridor gradi. Hajde da pokažemo pravo lice. Bez šminkanja. Kad dođem , onako nenašminkana, a ne nađem nigde nikoga, dođe mi da vrisnem jedno deset-jedanaest puta. Putara nema ni za lek. Nema ko da radi, pogledajte samo glavni grad. Kao u mravinjaku. Pustite vi to Trepča radi, Beograd se gradi, to više nije naša. Mislim, krilatica.
       Pazite šta govorite. Kome, šta? Lepe žene prolaze kroz grad. Uzdržavajte se sa komplimentima. Zbog njih može da ode i glava. Vidite li lepu ženu, naročito u Beču, bežite glavom bez obzira. Njen dečko, sigurno će vas upucati, bez obzira da je u pitanju samo verbalni delikt. Delikvent će pobeći u Ferizaj i nikom ništa. Mirdita.
       Svako ima svoje bubice. Neko fura bele patike, neko lepi tapete. Kažu da je američki predsednik, ruke mu se pozlatile, oblepio celu rezidenciju zlatnim tapetama. Nije sve zlato, međutim, što sija. Za Makrona se priča da voli da se šminka, da troši ogromne pare za ulepšavanje. Ne znamo da li to znači da, recimo, čupa obrve.
       Bolje bi mu bilo da čupa kosu, toliko mu je popularnost opala. A situacija nije nimalo ružičasta u svetu. Odasvuda se čuju ratni bubnjevi.
       Vodite ljubav, a ne rat.
       Bolje seks na eks, nego bojeva glava u bazu.
       Nemoj Mrko, mrko da gledaš, uzdržavaj se. Bolje da tu stvar sa ponosom izguraš danas, nego da ti guraju kolica sutra.
       Diž‘se tito, ako boga znaš. Ti, kako hoćeš, mi odosmo u Puerto Rico.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX