SVEDOK InternetBroj 1140.

Poseta
5466889

Predsednik jači od Ustava

Mnogo pitanja, malo odgovora

„Braćo Nemci“

Ugovorci vraćeni, direktor KIC-a pred smenom?

Kolektivno državno samoubistvo Makedonaca


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Trijumfom na Mastersu 1000 u Sinsinatiju Grigor Dimitrov najavio prodor u sam vrh svetskog tenisa
Samo ljubav ne sme da čeka!

       Bez Balkana i Balkanaca u svetu vrhunskog tenisa se ne može!
       Posle nevuđenog teniskog terora i dominacije Srbina Novaka Đokovića (koji sad zbog povrede lakta već dugo pauzira), mesto u vrhu ATP liste držao je i Marin Cilić, Hrvatska, grend slem šampion, a tu, iza njih, bio je više kao neostvareni talenat mladi „balkanski Federer“ Grigor Dimitrov, koji je procenjen od velikana svetskog tenisa kao „momak koji može sve, ali nema ništa?!“
       Njegova igra se poredi sa igrom bivšeg prvog tenisera sveta, Rodžera Federera, zbog sličnosti udaraca, naročito sa bekhend strane.
       Do pre neki dan i Mastersa 1000 u Sinsinatiju gde se prvi put okitio masters titulom, savladavši u finalu opasnog i nepredvidljivog Australijanca Nika Kirijosa 2:0 (6:3;7:5) i najavio juriš na sam vrh ATP karavana na kojem je, iz raznih razloga, konačno, da li i privremeno, rabijena velika četvorka Federer, Đoković, Nadal, Marej, uz basiranje Stena Varinke...
       U meču sa Kirijosom, „ubicom najvećih“ (koji je izbacio u četvrt-finalu Rafu Nadala, pa u polufinalu Davida Federera) Grigor Dimitrov je pokazao od čega je satkan: umirio je Kirjosov servis, i jednostavno – razbio ga!
       Da li će ovaj trijumg „večitog talenta“ Grigora Dimitrova biti kremen kamen uspešne karijere ili će se žiška ugasiti - videće se već na US openu u Njujorku, za neki dan.
       Ili će Grigora Dimitrova opet povući život?
       Grigor Dimitrov je rođen u Haskovu (Bugarska) 16. maja 1991., kao jedino dete oca Dimitra, teniskog trenera, i majke Marije, nastavnice fizičkog i bivše odbojkašice.
       Njegov najbolji plasman na ATP listi bilo je 8. mesto (avgust 2014, danas je – deveti) i po tome je najuspešniji u teniskoj istoriji svoje zemlje.
       Prvi put je uzeo teniski reket u ruke kada je imao tri godine. Sa pet godina je počeo da trenira svakodnevno.
       Tokom svojih tinejdžerskih godina živeo je u Parizu, i trenirao na teniskoj akademiji Patrika Muratoglua.
       Tečno govori, pored bugarskog i engleski jezik.
       Dimitrov igra desnom rukom, a bekhend igra - jednom rukom, poput Federera.
       Svoju prvu veliku titulu osvojio je sa 14 godina, kada je osvojio Evropsko prvenstvo za mlađe od 14 godina.
       Osvojio je omladinski Vimbldon, savladavši u finalu Henrija Kontinena, 7–5, 6–3.
       Otvoreno prvenstvo SAD osvojio je 7. septembra, pošto je savladao kvalifikanta Devina Britona u finalu, 6–3, 6–4.
       Posle turnira Dimitrov je objavio da završava svoju juniorsku karijeru, i da će se usredsrediti na popravljanje svog plasmana na ATP listi.
       ...Onomad, u predvečerje US opena, u finalu je pobedio Australijanca Nika Kirijosa 2:0 (6:3 ; 7:5) i prvi pit u karijeri pobedio na masteru 1000!
       I najavio bolje sutra, koje do Sinsinatija, nikako nije stizalo, ali...
       Zanima ga, rekosmo, sve: sport, automobili, računari, satovi...
       I, prelepe žene!
       Mahom starije od njega!
       I vrapci znaju o njegovoj ljubavnoj vezi sa prelepom Sibirkom Marijom Jurjevnom Šarapovom (30)...trajala je tri godine...pominje se i Serena Vilijams, bilo je raynih prepucavanja Serene i Merije, koja je kome žta otela...
       Sad je opet na sceni nova lepotica – Nikol Preskoiva Valijente Šerzinger (39) američka pevačica rođena u Honolulu na Havajima. Američka pevačica, tekstopisac, plesačica i glumica.
       Svetsku slavu Nikol je stekla pre 12 godina u ženskoj muzičkoj grupi „Puskiet Dols“ u kojoj peva glavne vokale, ponekad uz pomoć Melodi Torinton.
       Brojni svetski tabloidi koji su se očito „ispucali“ objavljujući privatne i lascivne fotografije skijašice Lindyi Von i golfera Tajrona Vudsa, sad, najavljuju mogući brak Grigora i Nikol.
       Godine, tabloidima nisu prepreka, Tramp i Melanija, Makron i Brižit?
       Što da ne i Nikol i Grigor?
       Bugarin je na servisu...

Ko je najlepši?
       Nedavno su lepuškastog Bugarina novinari upitali ko je najlepši teniser na ATP, da li misli da njemu taj epitet pripada?
       - Da me pitate koja je najlepša teniserka, bilo bi mi mnogo lakše. Ali, kad već pitate za muškarca, pa, napišite. recimo Felisijano Lopez, kazao je Dimitrov.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX