SVEDOK InternetBroj 1154.

Poseta
5544291

Živimo u miru, spremamo se za rat

Skup isluženih političara

Partija Zadružnih parova?

Nije bitno kako se glasa, važno je šta Zapad hoće

Makedonija će biti evropski Sudan.
Srbima je potrebna nacionalna reorganizacija


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Žestok odgovor Petra Crnogorca direktora i saopštenje CPR IMPEKS-a povodom stečaja Srpske fabrike stakla
Stečaj u SFS zasnovan je na korupciji ili uceni sudije od organizovanog mafijaškog klana, na falsifikatima i fiktivnom potraživanju sa Devičanskih i drugih belosvetskih ostrva

       Iznenadna, kardinalna, nepromišljena i sramna Odluka Privrednog suda u Kragujevcu o stečaju Srpske fabrike stakla u Paraćinu, zasnovana je na korupciji ili uceni sudije od organizovanog mafijaškog klana, ali pre svega na falsifikovanom, fiktivnom i šetanom potraživanju po Devičanskim i drugim belosvetskim ostrvima, težak je udar na Srpsku fabriku stakla, CPR Impeks ali i na Srbijagas i EPS Snabdevanje, koji neće moći da naplate svoja potraživanja od kontraverznog bugarskog tajkuna.
       Odluka je u krajnjem udar i na državu Srbiju.
       Srpsku fabriku stakla iz Paraćina je preuzeo „CPR IMPEKS doo“ u oktobru 2015 sa dugom, prijavljenim i neprijavljenim u iznosu 95 miliona evra, u predstečajnom stanju, sa zapuštenom proizvodnjom i potpuno izgubljenim tržištem.
       Za dve godine fabriku je razdužena za sedamdeset sedam miliona evra, budimo realni, malo li je?
       U mesecu septembru 2017 Srpska fabrika stakla, koja radi u tri smene, dnevno proizvodi 185 (sto osamdeset pet) tona staklenih proizvoda, što u mesečnom nivou iznosi 5.500 tona, a u vrednosnom 1.600.000,00 evra. Od toga 70 odsto proizvodnje odlazi u izvoz. Vratili smo se na tržište Srbije, ali i na tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Bugarske, Mađarske i Italije.
       Svaki dan iz fabrike izlazi najmanje petnaest šlepera proizvedene robe, a u poslednje vreme smo prinuđeni da to radimo i noću.
       Pre petnaest dana smo sačinili plan proizvodnje, zasnovan na osnovu tražnje za 2018. godinu, što retko koja fabrika u Srbiji ima u mesecu septembru!
       Nazirao se konačno kraj fabričkim mukama i vrlo blizu je bila situacija da prodaja pokrije sve svoje mesečne troškove i fabrika konačno ispliva na površinu.
       Ništa to nije zanimalo sudiju Branislava Jovovića, koji je više ličio na izgubljenog i uplašenog čoveka iz neke trećerazredne institucije, nego na ozbiljnog sudiju koji brani srpsku državu i njenu privredu.
       Njegova nemoć da razume veoma argumentovane i do savršenstva obrazložene predloge, nacrtane kao malom detetu, od našeg advokatskog tima upućuje na to da se iza kulisa njegove sramne odluke, krije težak kriminal i korupcija.
       Pre samo tri meseca doneo je potpuno suprotnu odluku iako se u međuvremenu stanje značajno promenilo.
       Na bolje!
       Posle četiri sata rasprave mučio se da iz kompjutera pročita presudu, koju je on, ili neko drugi, već napisao prethodne noći.
       Sa nipodaštavanjem je ignorisao i više pisama Srbijagasa, koja su upućivala na razumno sudijsko ponašanje.
       Odluka Privrednog suda u Kragujevcu je pravno i ekonomski neutemeljena, nož je u leđa Srpskoj fabrici stakla, gradu Paraćinu i širem regionu centralne Srbije.
       Ona je već nanela nemerljivu štetu fabrici: proizvodnja pada, prodaja i izvoz su potpuno zaustavljeni, s mukom stvoreno poverenje domaćih i stranih kupaca je potpuno narušeno i pitanje je da li će se ikada vratiti.
       Odluka će se brzo negativno odraziti i na sve domaće proizvođače vode, sokova, alkoholnih pića, konzervne industrije…
       Ko će kupcima u Srbiji i inostranstvu objasniti i nadoknaditi već nanetu poslovnu štetu?
       Kao da je neko namerno želeo da sa karte Srbije zbriše sto deset godina istorije Srpske fabrike stakla sa svojom tradicijom i reputacijom ozbiljnog srpskog proizvođača i izvoznika.
       Ko ne veruje neka poseti reprezentativnu fabričku izložbenu prodajnu salu, kakvu retko poseduje čak i neka evropska fabrika.
       Potezom pera jednog osrednjeg sudije fabrika je stavljena u ruke stečajnog upravnika Saše Jovanovića.
       Ovom glupom i štetnom Odlukom su sva nastojanja fabričkog menadžmenta, ozbiljan rad i muka fabričkih radnika i naši dvogodišnji napori, novac i ogroman rad pali u vodu, zbog kriminalnih devetomesečnih aktivnosti udruženih pojedinaca, koji u želji da otmu fabriku mesecima podrivaju njenu ekonomiju, protiv kojih su još pre dva meseca podnete krivične prijave specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal.
       Neki od njih odavno poseduju dosije kod policije za podvođenje i prostituciju, iako se sada u sredstvima informisanja iznoseći lažne informacije, javljaju kao nekakvi vajni „spasioci“ fabrike.
       Tačno je, da postoje dugovi prema Srbijagasu i EPS Snabdevanju, ali sa našim velikim očekivanjima da se to sve plati iz predstojeće akvizicije sa prvoklasnim svetskim proizvođačem stakla, četvrtim po veličini u svetu, koji bi doneo nove tehnologije i fabrici i gradu Paraćinu vratio ugled i stari sjaj renomiranog proizvođača prvoklasnih staklenih proizvoda. Pitanje je kako će posle svega ovoga biti reakcija ovog velikog svetskog proizvođača stakla.
       Priznavanje nepostojećeg duga bugarskom tajkunu (Vasilu Cvetanovu, primedba autora) naneta je ogromna šteta i državnim preduzećima Srbijgasu i EPS-u.
       Šetanje vešto isfabrikovanog, falsifikovanog i nepostojećeg potraživanja po belosvetskim ostrvima i prenos čačanskom polupismenom tehničaru, koji kako sam kaže: „da ni o čemu nema pojma, ništa ne zna o fabrici stakla, samo zna da su mu neki Bugari osnovali firmu i obećali visoku proviziju, ali slučajno zaboravili da otvore račun u banci“ ispostavilo se kao briljantan potez jednog neukog čoveka i neznalice.
       U pozadini ove potpuno nepotrebne i štetne Odluke krije se ozbiljan kriminalni razlog, ucena ili mito i zbog toga mi molimo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da ispostavi nalog državnim bezbednosnim službama da tačno identifikuju i utvrde sve uzroke i činjenice koje su dovele do ove kriminalne Odluke (da li korupcija ili ucena sudije), donete njemu iza leđa za vreme boravka u Sjedinjenim Američkim državama, te da se time stvore uslovi za pravno poništavanje ove nerazumne i katastrofalne Odluke, pre svega za sudbinu Srpsku fabriku stakla u Paraćinu, njene radnike i njihove porodice.
       U Beogradu 23.09.2017.
       Direktor Petar Crnogorac
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX