SVEDOK InternetBroj 1150.

Poseta
5523267

Nesloga i izdaja na Kosovu pratiće dalje srpski narod kao zla kob kroz čitavu njegovu istoriju

EU na sedativima i antibioticima

Život prolazi, sećanja su večna

Belaj od Van Der Belena…

Od nas se očekuje da sami sebi odrubimo glavu


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Srbija u 2018: Pa, Srećna Nova 2018.
Dobar trgovac nikada ne ubija kupca
Piše: Zoran Krasić, (SRS), Narodni poslanik

       Šta želiš?
       Šta očekuješ?
       Čemu se nadaš?
       Nisi vilenjak, niti vidovnjak, ne pogađaš ni rezultate fudbalskih utakmica, a ne znaš ni astrologiju.
       Neke polazne činjenice kao premise treba da pokažu zakonomernost kako se dolazi do nekog cilja, ali ima jedan problem, ni to nikoga ne interesuje?!
       Dakle, ostaje samo da se baviš racionalizacijom na temu biće i desiće se, ako je i to važno.
       Ozbiljni tekstovi odavno ne prolaze, nikoga to i ne interesuje. Neće ljudi da čitaju. Razmem ih. Zašto bi čitali nešto što je ozbiljno; zapamte nešto od toga i onda im se slučajno u razgovoru omakne da kažu šta su pročitali. Kuku lele. Gledaju ga oni koji se javno hvale svojim neznanjem, kao da ih je štancovao Pink, sa sažaljenjem kao da je oboleo od teške neizlečive bolesti.
       Kako napisati tekst za koji unapred znaš da svi koji ga pročitaju i po nešto od toga zapamte ima da budu proglašeni teškim bolesnicima? Ne ide pisati i izazivati teška oboljenja nacije. Uvek treba biti optimista i zato mora uvek da se afirmativno piše.
       Kao odavno političar u pokušaju i kažu po malo duhovit, naravno u pokušaju, tvrdim da će u 2018. da bude upravo onako kako većina naroda želi i baš onako kako ceo narod pristaje da bude. To je savršenstvo ljudskog duha da se pristaje na ono što se želi, mada može i da svi dobrovoljno moraju da pristaju baš na ono što ipak manjina želi. Tu nema ničega novog. Istorija nas uči da su hiljadama godina deca robova, živela kao robovi, jer sloboda za njih i nije bila prirodno stanje. Kada su se setili da postoji i sloboda i izborili za nju onda su u stvari shvatili da su postali gazde-robovlasnici. Kroz istoriju se to menjalo, ali je ostala suština, da postoje vlastodršci i podanici, a moderna istorija i da tron vlastodršca uvek zavisi od zadovoljstva većinskog broja podanika.
       Moderna istorija pamti čuvenu misao proizvođača automobila Ford. Moramo podići plate radnika koji prave automobile kako bi i oni kupovali te automobile. Ako se ne kupuju automobili onda nema zarade. Dobar trgovac nikada ne ubija kupca. Uvek mu pomaže da izađe iz problema kako bi mogao i dalje da kupuje kod istog trgovca.
       Slično je i sa modernim vlastodršcima. Povremeno i nevoljno moraju na izbore, a izbore odlučuju zadovoljni podanici ili preciznije podanici koji se mnogo i ne bune. Pa ili je zadovoljan ili pristaje, svodi se na isto.
       Kako očekivati da se pobune podanici koji imaju mobilni telefon sa android aplikacijom, lap-top sa Wi-Fi, a mogu i da kupe na lizing, ili sa karticom, sve što požele. Pa slobodni su, ali i željni sigurnosti koju im pružaju vlastodršci ponavljanjem čuvene rečenice da nije njih bilo bi svima, a naročito podanicima mnogo, mnogo, gotovo balkanski ili srpski - gore.
       Srbija je slobodna država, bez obzira što ne zna i nije sigurna gde su joj granice. Ima svoju od naroda izabranu vlast koja nastavlja da nas vodi do pred vrata EU. Doduše i sada smo pred vratima EU. Vekovima se nije promenilo rastojanje od Beograda do Brisela, kao što se nije promenilo rastojanje od Beograda do Moskve, a i dalje važi ona čuvena rečenica Neše Galije „nemaš ni za kartu do Prištine”.
       Kažu zlobnici da je na izborima jedan kandidat imao 92 odsto vremena na medijima. Znači podanici su mislili da je samo jedan kandidat, pa kako da se za njega ne glasa. Isti zlobnici kažu da kada se saberu svi troškovi kampanje jedan je finansiran sa 60 odsto, a osvojio samo 55 odsto glasova. Aha, ima ih 5 procenata koji su prevarili, uzeli pare, a nisu glasali za njega. To mora da se ispita, kao i da li onaj puteljak u Jajinačkoj šumi možda ima naziv Humska?
       Nikada mi nije bilo jasno zašto se neko hvali da je nešto kupio ili napravio na kredit? Tu je jedino za pohvalu, zamislite, ispunili smo uslove da nam daju kredit. To je svakako za pohvalu kada u svetu nema para, ali danas u svetu postoji toliko para da njihovi vlasnici ne znaju šta da rade sa tim bogatstvom i svakome bi pozajmili na kredit. Naterani su da se trkaju. Ima toliko para kao da se 17 puta prodaje planeta zemlja.
       U 2018. Vlada se obavezala da će da ostvari „prihod od smanjenja zarada u javnom sektoru” od 20.900.000.000,00 dinara na ekonomskoj klasifikaciji 745. Pošto je prihod znači sa jednog računa ide na drugi, a oni kažu ma pišemo, ali nema tih para?
       Ovi što se hvale, u budžetu za 2018. godinu, usvojiše bez rasprave i napisano:
       „Potrebna sredstva za finansiranje budžetskog deficita, nabavku finansijske imovine i otplatu glavnice po osnovu dugova domaćim i stranim zajmodavcima za direktne i indirektne obaveze Republike Srbije u ukupnom iznosu od 675.736.529.000,00 dinara, planirano je da se obezbede iz zajmova domaćih i međunarodnih komercijalnih i multilateralnih finansijskih institucija i inostranih vlada u iznosu od najviše 129.000.000.000,00 dinara, kroz emitovanje državnih hartija od vrednosti u iznosu od najviše 425.000.000.000,00 dinara i iz primanja ostvarenih od emisije evroobveznica u iznosu od najviše 121.700.000.000,00 dinara”.
       Ja im verujem da će baš to da bude u 2018. Ne zbog njih, nego zbog bankara. To u prevodu znači da će svaki podanik da plaća poreze, kao što redovno plaća, milom ili silom, i da će tako podanik vraćati kredit sa kamatom stranim bankama, za pare koje nije primio, nije podigao, nije ni video, niti zna gde su te pare uložene.
       Da podanici ne bi sebi postavili ovo pitanje imaćemo informacije moraš javno da voliš AV, ako ne, onda sigurno moraš da ga mrziš, a to nije lepo kada je u pitanju čovek koga upišava beba u krevetu.
       Ukrali nam mandate i pare, te neće od naroda? Mene ne iznenađuje ovo što rade, ali me iznenađuje da svi to znaju, pristaju, glasaju za njih, vole ih i kažu oteto prokleto?
       Sećam se kako je razdragano sa skokom gazele Gordana Čomić utrčala i ushićeno rekla, da se još nije ni ohladio papir: “evo odluke Ustavnog suda mandati su poslanički, šta se bunite radikali”.
       Sećam se i tv poljupca Bože na vlasti i Jorgovanke u opoziciji kada je Srbije dobila status kandidata za EU. I zašto glume da se svađaju. Valjda će ta svađa u 2018. da se zaustavi.
       Moraće roditelj iz Brisela da oštro saopšti EUdeci da svađom šalju sliku o roditelju. Uostalom 35 poglavlja znači da će svaki Srbin do pred vrata EU 35 puta da dobije batinu po glavi. Džepovi su odavno prazni, ili - prodaj kuću plati struju!
       Ukrali nam mandate i pare, te neće od naroda? Mene ne iznenađuje ovo što rade, ali me iznenađuje da svi to znaju, pristaju, glasaju za njih, vole ih i kažu oteto prokleto?


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX