SVEDOK InternetBroj 1170.

Poseta
5642313

Bregzit ni na nebu - ni na zemlji

Nije to bio naš, nego Vaš izbor

SANU nas opet OBMANU

Akademik šolaja: „što je više kleveta i laži, kostić nam je miliji i draži!“

Senzacionalizam i beda srpskog „nadri-novinarstva“


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

KOMENTAR - Grešnik, pokajnik, mesija i živi svetac:
Sverešivi A(psolutni) V(ladar)
Piše: Vladan Dinić

       Neka ostane zabeleženo da sam se PRVI (u istoriji od Aleksandra do Vučića, po kojoj ništa nije valjalo pre nje) setio da ukažem na pravi razlog zašto su lokalni BGD izbori baš 4. marta!
       Zašto?
       Zato što je našem predsedniku (Aleksandar Vučić – ZATO ŠTO VOLIMO BEOGRAD!) dan kasnije, 5. marta – rođendan!
       Mislite da se šalim da je ovo pravi razlog?
       Ne!
       Čak i oni koji podržavaju SNS priznaju da ne može ništa bez Njega, da je svuda pa i u veš mašini, i da za sve mora da se pita On ili da se tako predstavi, pa makar Ga i ne pitali?! U takvoj atmosferi idolopoklonstva (još uvek nismo stigli do erotizacije, kakvu je imao Tadić) sasvim je logično da je Rođendan – Važan Dan.
       A za Njega nema rođendana bez izbora. Može i obrnuto (štafeta još nije vraćena). Niti ima lepšeg poklona nego da još jednom pokori svoje glasačko stado, a kako sad izgleda - hoće!
       Jer, kako da građani ne daruju pobedu svom Vođi na još jednim izborima, pa makar i lokalnim, i to baš u predvečerje Njegovog rođendana?
       Ili, kako priliči AV (apsolutnom vladaru) da kaže: Eto, to je poklon građanima i narodu.
       Uostalom, predsednik nije stipsa. Kada se inaugurisao za predsednika, svih 7.000 zvanica (zvanično ih je bilo 5.000 ali, eto, kako su rekli „broj je premašen za više od 2.000“) dobilo je poklon od Njega.
       Ali, to i priliči predsedniku, i to ne svakom, već, pogotovo Njemu.
       Kao i svaki čovek koji misli da je Bog ili na putu da to postane, prošao je niz faza: od grešnika, preko pokajnika do mesije.
       Uostalom, ne reče li Patrijarh skoro:
       „Bogu hvala na Vučiću“?
       Međutim, pošto Crkva nije baš kooperativna po pitanju „unutrašnjeg dijaloga“ oko Kosova, čim glavešine SNS i pravovernici uspeju da i zvanično dignu „Pink“ i „Informer“ na nivo crkve – pošto već jesu čuvar Njegovog plamena i zvanični tumači Njegove dogme – uspeće verovatno i za života da ga proglase za sveca.
       A ti Bože (ako sme da te ima u svetu naših Bogova od mesa i blata) misli šta ćeš! Uostalom, Tebi je lako – Ti si daleko, a nama Vučić tako blizu...
       Naravno, nijedan „bog“ nije „pravi“ bog ako nije svemoćan. A jedan odraz svemoći je da Bog može da reši sve. A naš bog (a i batina – što znaju ljudi Pećinaca, Mionice i drugih sredina gde se glasalo u senci SNS-batinaša) „rešava“ i „rešio je“ sve.
       Reč Predsednika je reč Boga. A ukoliko nam se čini da nije nešto ispunjeno iz njegovih reči, to nije zato što se to nije desilo, već zato što nismo doživeli preobraženje i ne vidimo „istinu“.
       Evo samo nekih od stvari koje je On „rešio“ svojom rečju, od kada je odlučio da zarad nas promeni sebe menjajući nas:
       Obećao je da će otkriti ko je ubio Slavka Ćuruviju.
       Obećao je da će razjasniti ko su pravi vlasnici „Politike“ i „Novosti“
       Obećao je da će, citiram, „penzioneri biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi“. Kako je objasnio: „bolje sa naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se uzima“ - izjava u samom finišu predizborne kampanje u martu 2014. godine i na talasu tog obećanja odneo pobedu – a onda je smanjio penzije (neustavno).
       Obećao je da će jedanput nedeljno da prima građane (izdržao u dva navrata, nedelju dana u Beogradu i jedan dan u Nišu).
       Obećao je da će ukinuti državne sekretare.
       Obećao je da će smanjiti broj agencija.
       Obećao je da će biti smenjeni direktori javnih preduzeća koji ne rade svoj posao.
       Obećao je da će do leta 2016. sve škole biti okrečene, i da će lično da ode „u svaku školu, u svaki vrtić i u svaku bolnicu i dom zdravlja u celoj Srbiji.
       Dakle u svaku. Je l’ možete da mi verujete?“, rekao je...
       Obećao je da će „ukinuti Borkove sporazume“ oko Kosova, a onda je potpisao Briselski sporazum i ukinuo i Borka i srpske institucije na Kosovu.
       Obećao je da se neće kandidovati za predsednika Srbije.
       Opet je obećao da se neće kandidovati za predsednika Srbije (naredni put). I ovo je za sada održao – nije se kandidovao! Za sada!
       Međutim, kao i svako božanstvo – On zahteva razumevanje njegovih vrednosti, principa i puta. A pošto smo mi (narod, sirotinja raja) glupi da to razumemo, tu su (verske) institucije za tumačenje „istine“: „Pink“ i „Informer“, ave češće i Hepi Milomir. .
       I na „Pinku“, u „Informeru“, „Srpskom telegrafu“ i kod Milomira su sva (ne)vernička pitanja rešena! Samo gledaj/čitaj.
       Pa ako se nešto nije desilo što je trebalo da se desi – ima zašto je to tako, On zna… nemoj ti da brineš, nisi razumeo, ili su ti drugi zatrovali um!
       Ali, iako Nova crkva („Informer“ i „Pink“ viču – nema drugog do Njega), On te ne tera da veruješ, već ti daje slobodu i kaže:
       „A ako vam se ne sviđa, vi me smenite“, pa čak više i ne priča da će neko da ga smeni, nego će on sam sebe da smeni...
       Uostalom, ako niste član SNS-crkve, ili ako barem ne poštujete njihove vrednosti – ne samo što niste deo blaženog puta (a brojni članovi SNS-a su blaženstvo osetili (ne)malom ličnom korišću, zavisi gde su u hijerarhiji, a oni koji nisu i dalje žive na veri da će nešto dobiti), nego „ne razumete“ ni pravila i logiku te „religije“ čiji je princip da sve što je buduće (odnosno, što će možda da se desi) govori u sadašnjem vremenu.
       I još da dodam: to što je predsednik rekao nešto – ne znači da je tako i mislio, tj. da smo ga mi razumeli. Tako „Njegova reč“ nisu reč i obećanje, već je proročanstvo – koje će doći ili je došlo, ali možda ne u formi koju mi razumemo.
       Nije vam jasno?
       Nije ni meni – ali „ima ko zna“!
       A Taj koji „zna“ će rešiti sve.
       Tako će, između ostalog, Vučić da „reši“ i ubistvo Olivera Ivanovića, obećavši, citiram: „otkrićemo ubice Ivanovića“.
       Kasnije je, na Kosovu, dodao i sledeću izjavu: „Prema počiniocima i nalogodavcima ubistva Olivera Ivanovića neće biti milosti”.
       Dakle – posle „rešavanja” Ćuruvije, Novosti, Politike, Savamale, rđavih direktora javnih preduzeća, viška agencija, penzija i čega sve već ne – sad će „srpski Eliot Nes“ da reši i ubistvo Olivera Ivanovića.
       Na stranu da li će Vučić da reši to ubistvo ili neće, pošto je rekao da „neće biti milosti“, Vučić je odmah dodao:
       „Vodićemo politiku mira i nadam se da nikome neće pasti na pamet da sklanja Srbe sa njihovih ognjišta“.
       Šta Vama govori ove dve rečenice iz izjave? (Ako smete da se usudite da tumačite božiju promisao…)
       Prvo, nije prikladno da predsednik kaže da „neće biti milosti“, osim ako ne namerava da vodi sveti rat za odbranu države i društva (a ne namerava, osim ako država nije On, a društvo nisu najverniji članovi SNS). Ali, pošto je predsednik Bog, onda on može da deli milost i nemilost...
       Drugo, nije prikladno da predsednik preti nemilošću naročito ako država planira da uradi nešto. Neka dela govore.
       Treće, nije prikladno da predsednik preti nemilošću ako država neće ništa da uradi (što je do sada bio slučaj sa svim vlastima: Srbe u ubijali i proganjali, a mi smo vodili „politiku mira i kompromisa“).
       Četvrto, posle priče o tome kako „neće biti milosti“, Vučić dodaje: „vodićemo politiku mira“ i „nadam se da nikome neće pasti na pamet da sklanja Srbe sa njihovih ognjišta“?!
       Iz ovoga se da naslutiti da država i neće ništa da uradi, kao što je do sada bio slučaj.
       Ali zato:
       1. „Pink“ i „Informer“ imaju materijala za vernike.
       2. SNS stado ima seno za ispašu.
       3. On i dalje ide svojim božanskim putem, sad deli milost i nemilost...
       A što se izbora u Beogradu tiče i rođendana – to će da bude dar koji ćemo svi da podarimo Njemu, a on će ga dati nama. To što budućeg gradonačelnika niko ne ume da prepozna (kao što, uostalom, niko neće moći da prepozna Sinišu Malog kroz nekoliko nedelja čim siđe s funkcije gradonačelnika) – to nije bitno. Jer, On je tu da nas čuva. I to je jedino bitno.
       A vi što ne verujete u Njega – videćete svoga Boga!
       Amin.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX