SVEDOK InternetBroj 1164.

Poseta
5610003

Papir trpi sve, a istorija samo činjenice

„Podgorička skupština“ bila instrument kojim je izvršen državni prevrat u Crnoj Gori

Otvoreno pismo Nadežde Vinaver, koje Politika nije želela da objavi

Jelena Trivan

Medijska laža i paralaža


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Nova knjiga Vladana Dinića u prodaji
Kad dame matiraju

       Na tržištu štampe, iz pera poznatog jugoslovenskog novinara i publiciste Vladana Dinića, pojavila se na 304 stranice dugo očekivana knjiga o jugoslovenskom i srpskom šahu: Beograd metropola ženskog žaha – KAD DAME MATIRAJU!
       Vladan Dinić je kao vrstan novinar i publicista, u vreme dok je četvrt veka radio u “Večernjim Novostima” proputovao planetu izveštavajući sa brojnih šahovski događanja koja su “potresla svet”.
       Bio je svedok i tad, i sad u “Svedoku” - drama na sedam šahovskih olimpijada, četiri prvenstva Evrope, brojnih mečeva za šahovsku krunu, meča Fišer – Spaski, Karpov – Korčnoj..., nebrojenih YU šampionata, od 1975. na najjačem prvenstvu Jugoslavije svih vremena u Novom Sadu...do nedavno.
       Lični je znanac bio je sa Robertom Bobijem Fišerom...
       Prijatelj je sa Borisom Vasiljevičem Spaskim, Anatolijem Karpovim, Garijem Kasparovim, Judit Polgar, Žužom Vereci...
       Druži se sa svojim ispisnikom s kojim je igrao zajedno na nekim turnirima u mladosti, Ljubomirom Ljubojevićem, legendarnim Borom Ivkovim, Aleksandrom Matanovićem, Slavoljubom Marjanovićem, Dušanom Rajkovićem, argentinskim asom Migelom Kinterosom, Vericom Nedeljković, Milunkom Lazarević, Alisom Marić, Natašom Bojković, Suzanom Maksimović, Gocom Marković, Zokom Nikolin...
       Dane i nedelje provodio je i sa onima, koji danas žive u legendama: Mihailom Botvinikom, Gusarom iz Rige – Mihailom Taljem, El grande Miguelom Najdorfom, Georgi Tringovim - Tatkom, Milanom Matulovićem – Matuljkom, “Strašnim” Draškom Velimirovićem, Šoćom Martinovićem...
       U knjizi na 304 stranice je istorija YU i srpskog ženskog šaha, sa brojnim faktografskim činjenicama, tabelama svih 50 održanih turnira najdugovečnijeg ženskog Međunarodnog osmomartovskog turnira u Beogradu, mnogo partija sa ključnim momentima.
       Rečju istorija na 304 stranice. Ova knjiga je svakako nedostajala, jer iako je naš današnji šah ispod nivoa zlatnog doba – ŠAH, šahisti i šahistkinje zaslužuju da se o njima stalno piše i da se zlatnim slovima upišu u istoriju sporta u Jugoslaviji i Srbiji...
       - Ova knjiga, iako ne i prva o šahu je moj skroman dokaz svojoj ljubavi od detinjstva – šahu, igri na 64 crno bela polja ili o hiljadu života jednog umiranja, kaže autor.

Kako do knjige?
       Knjiga KAD DAME MATIRAJU može se kupiti, preuzeti i naručiti u ŠK Radnički, telefon 011 344-03-57, ili uplatiti i dobiti poštom preko izdavača: Novmark DOO, Beograd, - za knjigu “Kad dame matiraju” - žiro račun 205-166066-82.
       Cena u prodaji je 1.000 dinara, a putem pošte uvećava se za poštarinu.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX