SVEDOK InternetBroj 1190.

Poseta
5776645

Muziku želim da iskažem glasom i telom

Akademik Čavoški, vidovnjak i lekar specijalista

Intelektualno carstvo intriga i laži

Slaba Srbija, jak Balkan?!

Vlast ponovo menja model obračunavanja penzija ovog puta – u korist penzionera?!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Uz roman „Cuda srpske svetiteljke-Anastasija“
Svaki kupac – ktitor

       Manastir Presvete Bogorodice kod Kuršumlije, u kome se pre osam vekova upokojila Sveta Anastasija, uskoro bi trebalo da se obnovi.
       U fond namenjen za ovaj poduhvat već se slilo više od pola miliona dinara, od prodate knjige „Cuda srpske svetiteljke-Anastasija“, autora Dragana Damjanovića.
       Ovaj tiražni roman, (čije je prvo izdanje bilo „Proročanstvo Nemanjine žene-Sveta Anastasija) o majci Svetog Save, Svetog kralja Stefana Prvovenčanog i despota Vukana, i dalje pobuđuje veliko zanimanje čitalaca.
       Autor je predlažio da svaki kupac romana postane i dobrotvor obnove hrama koji je kroz vekove uništavan, tako da se na mestu pored tri reke Toplice, Banjske i Kosanice, jedva naziru njegovi ostaci.
       Ukoliko dođe do skorijeg početka obnove hrama, pisac i akademija koja je izdavač, poručuju da će na vreme sve kupce romana o tome obavestiti i stvoriti mogućnost za prisustvo na ruševinama temelja prvog hrama Nemanjića.
       Svakako, uz veliku podršku „Svedoka“, lista koji je medijski sponzor ove akcije.
       Knjiga košta 399 dinara, uz poklon ikonu, i može se nabaviti na svim prodajnim mestima: „Moj kiosk“ i u knjižarama „Delfi“.

Konkurs
       Akademija SKANU i manastir Đurđevi stupovi, na predlog pisca romana, raspisali su Konkurs na koji mogu učestvovati svi koji napišu pesmu o ovoj prvoj srpskoj svetici iz roda Nemanjića, Svetoj Anastasiji.
       Odabrani radovi biće štampani u „Anastasijinom zborniku“, najbolje pesme nagrađene posebnim priznanjima, a to će ujedno biti i početak prve manifestacije „Anastasijini dani“ koja će postati tradicionalna.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX