SVEDOK InternetBroj 1160.

Poseta
5582857

Ljudi danas žive daleko bolje nego što im se čini

Odgovor “zabranjenog”

Zašto niko neće sa Srbijom?

Ostavka, princip ili sujeta?

Dakle, „Svi Jevreji treba da umru!”


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Uz roman „Cuda srpske svetiteljke-Anastasija“
Svaki kupac – ktitor

       Manastir Presvete Bogorodice kod Kuršumlije, u kome se pre osam vekova upokojila Sveta Anastasija, uskoro bi trebalo da se obnovi.
       U fond namenjen za ovaj poduhvat već se slilo više od pola miliona dinara, od prodate knjige „Cuda srpske svetiteljke-Anastasija“, autora Dragana Damjanovića.
       Ovaj tiražni roman, (čije je prvo izdanje bilo „Proročanstvo Nemanjine žene-Sveta Anastasija) o majci Svetog Save, Svetog kralja Stefana Prvovenčanog i despota Vukana, i dalje pobuđuje veliko zanimanje čitalaca.
       Autor je predlažio da svaki kupac romana postane i dobrotvor obnove hrama koji je kroz vekove uništavan, tako da se na mestu pored tri reke Toplice, Banjske i Kosanice, jedva naziru njegovi ostaci.
       Ukoliko dođe do skorijeg početka obnove hrama, pisac i akademija koja je izdavač, poručuju da će na vreme sve kupce romana o tome obavestiti i stvoriti mogućnost za prisustvo na ruševinama temelja prvog hrama Nemanjića.
       Svakako, uz veliku podršku „Svedoka“, lista koji je medijski sponzor ove akcije.
       Knjiga košta 399 dinara, uz poklon ikonu, i može se nabaviti na svim prodajnim mestima: „Moj kiosk“ i u knjižarama „Delfi“.

Konkurs
       Akademija SKANU i manastir Đurđevi stupovi, na predlog pisca romana, raspisali su Konkurs na koji mogu učestvovati svi koji napišu pesmu o ovoj prvoj srpskoj svetici iz roda Nemanjića, Svetoj Anastasiji.
       Odabrani radovi biće štampani u „Anastasijinom zborniku“, najbolje pesme nagrađene posebnim priznanjima, a to će ujedno biti i početak prve manifestacije „Anastasijini dani“ koja će postati tradicionalna.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX