SVEDOK InternetBroj 1178.

Poseta
5699620

Treća armija nije izgubila rat, izgubljen je za „zelenim stolom“ potpisom u Kumanovu

Ćutanje o (ne)izboru akademika stiglo na – naplatu

Kosovski zavet je srpska verzija Novog zaveta

1604.

Ulični TV dnevnik


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Sve glasniji zahtevi da se otete penzije vrate, a tzv. „zakon“ – ukine
PARE NA SUNCE ČESTITI EFENDIJO!
Piše: Vladan Dinić

       Kad su Aleksandar Vučić - tada „samo” predsednik Vlade Srbije - i njegova naprednjačka bulumenta odlučili da 2014. duboko, kao prevejani džeparoši, zavuku ruku u džep (tuđi, naravno, nikada svoj) i velikoj grupi penzionera otmu zarađene penzije – to je proglašeno PRIVREMENIM zakonom. Ako bude po volji A.V., a, reklo bi se, i sadašnjeg premijera Ane Brnabić – oni bi da to „privremeno“ traje večno!
       I poslednja dosadašnja „vađevina” sadašnje vlasti za pravdanje „oteto-prokleto” - MMF i Fiskalni savet, smatraju da je došlo doba da se pljačkaški „privremeni zakon“, koji ni u jednoj tački nema potporu u Ustavu Srbije – ukine i da se opljačkanoj grupi penzionera prvo vrati nivo penzija na period pre pljačke a onda i, Boga mi, da se ljudima vrati ono što je njihovo, zarađeno na osnovu radnog staža i izdvajanih doprinosa za penzioni fond i za „štednju” koja je poverena državi.
       Jasno je bilo još tada, kao što je jasno i sada: penzije NISU socijalna pomoć koja se deli kako se Vučiću, ili kome već, ćefne. Penzije su, i to Vučić dobro zna – zarađene – a otimanje penzija, ma kako se umotavalo u razne oblande – može da se nazove samo jednim imenom: pljačka!
       Sad kad je vlast naprednjaka dogurala cara do duvara, kada se narod polako osvešćuje, mora će da bude – pare na sunce čestiti efendijo, čast svakome – veresija nikome!
       Ana Brnabić, čitam, sad bi da se penzije USKLAĐUJU u NAREDNIM godinama?!
       Svašta.
       Kad se otimalo – moglo je odmah, a kad se vraća - može u nedogled...
       Da li je možda i zbog obavezujuće PREPORUKE finasijskih institucija, ministar Vujović rekao – zbogom Vladi Srbije? Vujović to kao iskusan čovek nikad neće javno reći, ali je jasno da je s politikom otimanja završeno i da Vučić i njegova Vlada, NBS i Skupština MORAJU da otete novce vrate...
       Sad, ovih dana, ipak, trebalo bi očekivati da će napredni mediji „Informer“, „Srpski telegraf“, „Alo“, „Blic“ (kad zafali), „Politika“, moguće i „Novosti“, da ne pominjem „Pink“, „Hepi“, „Studio B“ i ostale da pokušaju da narodu objasne da oni ništa ne shvataju od genijalnih poteza Vlade Srbije, i da je to što su im godinama nezakonito ukidali penzije, mimo Ustava i zakona, zapravo dobro za – opljačkane?!
       Ma kad i ma koliko će Dragan J. Vučićević, Milomir Marić, Željko Mitrović, NN vlasnik Studija B, pa onaj iz SF koji u životu ni pismo majci nije napisao... i drugi izvođači „novinarskih radova“ – upinjati moždane vijuge – ne vredi: lovu na sunce, čestiti efendijio!
       Istina, već se lansira priča da onima kojima je dodato od onih kojima je oteto – mora da se smanje penzije (koje su, inače, „nikad veće u istoriji”). Ali, to je još jedna zamena teza po klasičnom podmuklom principu srpskih političara: da je uvek kriv narod, deo naroda, grupa ili pojedinac, ali nikada oni na vlasti ili uz nju. Nažalost, pošto gotovo svako u Srbiji ima nekoga ko na ovaj ili onaj način zavisi od vlasti (ma ko da je na vlasti), takve teze nekako uvek prođu, jer svi ćute zbog nekog svog.
       Ali istina je očita: Aleksandar Vučić, Ana Brnabić, Vlada Srbije, NBS i Narodna skupština ipak nisu Robin Hud, pa da snagom luka i strele, otimaju bogatima, a daju siromasima... Nisu, ma koliko bi voleli da jesu...! Pre mi liče na Šerifa od Notingema – jer su stručnjaci da otimaju od drugih a oni svi uvećali prihode i imovinu sebi – od brige za narodom!
       Ili, ko zna, možda će onaj Mali od Savamale, naći čarobni štapić, kao čarobnjak iz Oza – da vuk bude (opet) sit, a ovce ipak na broju...? Mada je Vučić već jednom probao sa genijem u finansijama – onim Lazarom Krstićem, što ga je Vučić proglasio pametnijim od Nikole Tesle – pa je nestao, a mi u još veći krkljanac...
       Kad pomenuh Malog od Savamale, on je, verovali ili ne - i dalje gradonačelnik(?!) iako je Vučić, pod pritiskom istine, nevoljno najavio da Mali mora da leti s funkcije gradonačelnika – zbog Savamale...
       Posle te, ispostavilo se, ishitrene izjave Aleksandra Vučića, sledilo je njegovo pokajanje: slabo sam ga branio...
       Stvarno, pošto sam decenijama u novinama - od druga Tita, Kolektivnog šefa države, Slobodana Miloševića, Borisa Tadića, Tomislava Nikolića do, evo Aleksandra Vučića, i svakojakih čuda se nagledao, nisam verovao da će Siniša Mali od Savamale - po kazni – da postane ministar?! (Mada, oni koji malo nešto pamte će reći: nije li se to upravo desilo Gašiću – onom što je, kada mu je Vučić to odobrio, sišao sa mesta ministra vojnog, a potom postavljen za šefa BIA.)
       Poštovani čitaoci, da li ste primetili, u medijima, sitnim slovima, nonparelom, senzacionalnu vest: da se policajac Goran Stamenković SAM prijavio i priznao krivicu za „nesavestan rad u slučaju Savamla” i noćno rušenje centra Beograda i ustavnog poretka – da se s tužilaštvom NAGODIO i zaključio sporazum - za uslovnu kaznu, valjda?!
       Stamenković je u noći rušenja Savamale bio šef smene dežurne službe BGD policije. Uz to, on, pomenuti Stamenković, jedina je osoba koju je Više javno tužilaštvo u Beogradu imanovalo – i osumnjičilo da je prekršio zakon?!
       Verujem da jeste pročitali, ali ne verujem da ste poverovali u naknadno probuđenu savest činovnika vlasti (pripadnika MUP-a) koji je sad, kad je sve porušeno – lakonski prozborio: ja sam za to kriv.
       Tatjana Sekulić, portparol Tužilaštva precizirala je za Tanjug da je Stamenković priznao krivično delo – nesavestan rad u službi. U skladu sa sporazumom, koji je dostavljen Višem sudu na potvrđivanje, Stamenković bi trebalo da bude osuđen na uslovnu kaznu zatvora.
       Drugi deo predmeta u kome se „i dalje” (dokle?) navode NN izvršioci vraćen je Prvom osnovnom tužilaštvu na dalje postupanje, objasnila je Sekulić. Sektor unutrašnje kontrole, Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Stamenkovića 19. aprila, a tužilaštvo je četiri dana kasnije dostavilo na nadležnost i dalje postupanje novom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.
       Policajac Goran Stamenković je, u vreme rušenja objekata, bio raspoređen na radno mesto – šef smene Komandno-operativnog centra.
       Objekti u Hercegovačkoj ulici porušeni su krajem aprila 2016. godine, a taj slučaj izazvao je veliku pažnju, brojne proteste i veliki brigu javnosti – da je moguće da neko uzurpira vlast, na kraće vreme sruši ustavni poredak i pod fantomkama ruši po centru glavnog grada Srbije i da se dve godine zvanično ne zna – ko je počinilac?!
       Dakle, Vučić, Stefanović, Mali, Vesić su prema tome – nevini i stvar je rešena?!
       Po ko zna koji put imamo primer posle koga možemo da kažemo: ako je ovo moguće da im prođe, sve je moguće. Onda neko kaže – nije moguće, videćeš. Onda dođu izbori, uvek pobedi onaj koji je najpogodniji Zapadu da im popusti oko Kosova i svega što treba, a narod i Srbija uvek izgube.
       Nego, da se vratim otetim penzijama...
       Vlada Srbije se nevoljno mršti na sve glasnije zahteve međunarodnih institucija – da oteto mora da se vrati! I, u tome je problem. Jer, da su u pitanju samo pokradeni penzioneri, domaća javnost, opozicione stranke – kolaj rabota. Baš njih briga za nas (građane, javnost), nego je sad nezgodno pred „zapadnim partnerima“.
       Tu se, kod nas, Vučić i njegova napredna vlast ne trzaju mnogo, ali MMF, EU, međunarodne finansijske institucije, su druga priča, a i Strazbur visi u vazduhu...
       Zato valjda, i samo zbog daljeg sejanja magle – Narodna banka Srbije (čitaj Jorgovanka Tabaković, Aleksandar Vučić, Ana Brnabić...) osmislila je iz čista mira novu igračku za zamajavanje...
       Sad nam, odjednom, baš kad bi trebalo otete penzije da se vrate, ne valja – dinar pa sad cela priča je – kako se, eto, pripremamo da pređemo na evro (a niko nije pitao građane Srbije, EU takođe - da li to hoće), a sve kao deo pregovora o pristupanju EU.
       Vlast bi, dakle, sad proterala domaću valutu, srpski dinar, i latila bi se – evra?!
       Malo morgen!
       Što bi rekao Sloba...
       Em to nije moguće (pročitajte u posebnom tekstu u „Svedoku“ zašto nije moguće da uvedemo evro), em to niko ne bi odobrio Srbiji, em bi ta priča kratko trajala, a ceh bi opet – kao i uvek - platili građani.
       Dakle, monetarna srpska vlast bi EVRO?! (Istovremeno namerno previđa da je rezerva srpska valuta oduvek bila - nemačka marka.) Najkraće, po sredi je nova ideja za zamajavanje nejake opozicije i bespomoćne srpske javnosti.
       Istina, ovoj vlasti i Vučiću ne može da se poreknu alhemičarske sposobnosti da crno postane belo! Ili, da budem još precizniji: da je ovakav marketing i virtuelnu medijsku scenu kreirao Gebels, Hitler ni danas ne bi znao da je izgubio rat!
       Ne bi imao ko da mu javi!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX