SVEDOK InternetBroj 1170.

Poseta
5642302

Bregzit ni na nebu - ni na zemlji

Nije to bio naš, nego Vaš izbor

SANU nas opet OBMANU

Akademik šolaja: „što je više kleveta i laži, kostić nam je miliji i draži!“

Senzacionalizam i beda srpskog „nadri-novinarstva“


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Mutne igre rukovodstva FK”Partizan” pred finale Kupa Srbije u fudbalu
Kude je ta Surdulica?

       “Zbog tri zaraćene frakcije navijača u (svom) klubu” – FK “Partizan” TRAŽI i ZAHTEVA da se finale Kupa Srbije ne odigra, u davno zakazanom terminu, 23. maja - na stadionu “Radnika” u Surdulici?!
       Ovo, zaista, može samo u srpskom fudbalu i nigde više?!
       Ubeđeni smo da Fudbalski savez Srbije, kad je već godinama bespomoćan da zavede red na tribinama i suprostavi se tzv. “navijačima”, imati bar toliko časti da neće podleći uceni FK “Partizan” i Milorada Vučelića, predsednika crno-belih”, pride gazde nedeljnika “Pečat”, pa glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti”!
       Iako se mesto održavanja odavno znalo i zna – Surdulica, niko nije imao ništa protiv, bar dosad, a onda su se opsetili FK “Partizan”, Milorad Vučelić – da Surdulica i mali stadion “Radnika” nisu pravo mesto za elitni klub kakav je (bio) “Partizan” i još elitnije njegove navijače?!
       Istovremeno, rival “crno-belih”, “Mladost” iz Lučana, energično je protiv promene terena...
       Da stvar bude još čudnija ili to i nije čudno – nekad najtiražniji YU list Večernje novosti, danas daleko od toga, pod dirigentskom palicom glodura Vučelića upregao je svoje novinare da se kao iščuđavaju kako, eto, niko ne zna kako je i zbog čega izabran grad u kojem će se igrati finale Kupa Srbije – Surdulica?
       Sad odjednom, pitanje svih pitanja u crno-belom taboru je – kude je ta Surdulica?
       Određivanjem Surdulice za domaćoma finala Kupa Srbije Fudbalski savez Srbije, verovatno, želeo je da se finale Kupa, taj veliki fudbalski praznik izmesti iz Beograda i bar na tren doseli na jug Srbije...
       Ništa rđavog nema u toj odluci FSS, ali...
       Ili, ko zna, moguće je da Vučelin, poslednjih meseci razbucani “Partizan”, nije ni računao da će do finala da dogura, pa ga uopšte nije bilo briga gde se igra finale Kupa Srbije?
       Ova naknadna pamet, posle srećne pobede nad Cukaričkim (u 90+1) odjednom je odlučila da se Surduličnima uskrati radost, a da se omogući “zavađenim frakcijama crno-belih” – da mogu da navijaju sa “tri strane sveta”.
       U kukanju Vučelinih Novosti – odjednom je u prvom planu briga o bezbednosti navijača, briga za budžet (jer upravio zbog “posvađanih frakcija”) moraju da se angažuju brojni policajci - da se ispreče između posvađanih crno-belih frakcija i da se igra na nekom većem stadionu... Najbolje bi bilo na Partizanovom, a kad već ne može, onda u Nišu, Subotici, Novom Sadu...a moglo bi i na Vembliju, Nou kampu, Olimpiku...svuda samo ne u Surdulici.
       Uvereni smo da rukovodstvo FSS neće podleći uceni “Partizana”, još više medijskom pritisku novinara – navijača, jer u slučaju drugačije odluke – legitimno pravo Lučanaca je da ne igraju finale po diktatu Partizana...
       Mladost je zasluženo u finalu, pošteno i bez mrlja, i sad, kad su već počeli pripreme za Partizan i uz eventualnu pobedu i izlazak na evropsku scenu, sve ovo Vučelino prenemaganje liči na obično foliranje i svojevrsni pritisak na Lučance...
       Naravno, da je “Partizan” veliki favorit i u Lučanima, ali i u Surdulici, i ovakve svinjarije rukovodstva crno-belih nisu ni potrebne ni poželjne.
       Jer, finale Kupa Srbije je fudbalski praznik za sve prave ljubitelje fudbala u Srbiji, osim, možda, za “posvađane tri frakcije”...
       Tim pre što u Vučelinim Novostima već znaju da je ta utakmica VISOKOG RIZIKA?!
       Zašto je susret Mladost-Partizan meč visokog rizika?!
       Po čemu?
       Ili Vučelić nešto zna, a njegovi novinari to kriju od javnosti?!
       R.S.

Surdulička bombonjera
       Ljudi iz FK ”Radnika” kao pravi domaćini, odmah posle utakmice sa Zemunom, počeli su pripreme za finalnu utakmicu Kupa Srbije 23. maja.
       Iako za kvalitet terena Gradskog stadiona Surduličani dobijaju samo pohvale od gostujučih ekipa, publike, delegata i sudija, prvo su počeli radovi na travnatoj podlozi.
       Zamenjuju se manji oštećeni delovi terena kako bi i dalje važio za „surduličku bombonjeru“. Izvode se čak i noćni radovi...Krenulo se i sa sređivanjem prostorija i tribina.
       Stadion za ovu priliku ulepšaće i novi semafor najnovije generacije koji bi trebalo da stigne avionom iz Kine!
       Semafor je obezbedio Fudbalski savez Srbije…
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX