SVEDOK InternetBroj 1164.

Poseta
5610038

Papir trpi sve, a istorija samo činjenice

„Podgorička skupština“ bila instrument kojim je izvršen državni prevrat u Crnoj Gori

Otvoreno pismo Nadežde Vinaver, koje Politika nije želela da objavi

Jelena Trivan

Medijska laža i paralaža


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

SAMO PITAM
Baš Čelik
Piše: Vladan Dinić

       Ako je verovati srpskim, agencijama, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije posle sastanka sa Dejvidom Mekalisterom, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, na konferenciji za novinare je između ostalog kazao:
       “Daću sve od sebe da se izborim protiv stava 80 odsto građana Srbije koji smatraju da treba da zadržati zamrnuti konflikt...”
       „Bez obzira na kritike iz domaće javnosti, bez obzira na to što sam video sinoć u istraživanju domaće javnosti da 80 odsto građana Srbije smatra da treba da zadržimo zamrznuti konflikt, daću sve od sebe - nehajući za svoju političku karijeru ili mesto na kome se nalazim, da se izborim protiv stava tih 80 odsto ljudi! Jer, neću i ne želim da budem odgovoran za nove ratove ili sukobe. Ne želim da se to Srbiji dogodi. Neću donositi odluku protiv našeg naroda, već ću gledati da ubedim većinu naroda da su nam mir i stabilnost važniji od bilo čega drugog“?!
       Ako sam dobro shvatio našeg prdsednika – ON ZNA i lično se uverio da je 80 odsto Srbije za ZAMRZAVANJE STATUSA oko Kosova i Metohije, ali i da će On, Vučić, baš kao da je legendarni i neranjivi Baš Celik, nehajući za svoju političku karijeru ili mesto na kome se nalazi, da se izbori protiv stava i volje tih 80 odsto ljudi?!
       Mnogo je, prijatelji, ako je i od Vučića...
       Ili sam ja u zabludi, pa naivno mislio: da ne postoji srpski narod zbog Vučića, nego Vučić zbog Srbije?!
       Ili još ogoljenije: ubeđen sam da bi VUCIĆ morao da posluša 80 odsto građana Srbije, jer vlast bi trebalo da služi narodu, a ne narod vlastodršcima...
      
       * * * * *
      
       Da bi stvar oko ubeđivanja lakše legla i bila prihvaćena – sutradan je Aleksandar Vučić obelodanio novo rešenje za penzije, “kojim će svi penzioneri i oni sa visokim i niskim primanjima, biti zadovoljni” i poručio penzinerima da „dobro slušaju“ njegovo i obraćanje premijerke Ane Branbić, jer će svi videti kako se težak rad i trud isplatio?!
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX