SVEDOK InternetBroj 1150.

Poseta
5523410

Nesloga i izdaja na Kosovu pratiće dalje srpski narod kao zla kob kroz čitavu njegovu istoriju

EU na sedativima i antibioticima

Život prolazi, sećanja su večna

Belaj od Van Der Belena…

Od nas se očekuje da sami sebi odrubimo glavu


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Vrli novi svet…

       „Ajfon“ brine o vašem zdravlju
      
       – Od kada su pametni telefoni zaokupili pažnju celog sveta, pojavila se nova vrsta pošasti: zavisnost od mobilnog telefona. Cak su širom sveta otvorene i klinike za lečenje obolelih od ove zavisti a među njima je najviše dece i mladih ljudi. Međutim, „Epl“ je objavio da će uskoro na svojim „Ajfonima“ instalirati aplikacije i alatke koje će sprečiti ljude da previše vremena provode na telefonu. Podešavanja pod nazivom „digitalno zdravlje“ imaće opciju da obaveste korisnika koliko je vremena proveo koristeći telefon i daće savete koje aplikacije da se blokiraju jer oduzimaju korisniku previše vremena.
      
       Svemoćni Tramp
      
       – Bivši gradonačelnik Njujorka (koga je u Beogradu svojevremeno ugostio i Aleksandar Vučić) i sadašnji pravni savetnik predsednika SAD, Rudi Đulijani izjavio je da Donald Tramp „verovatno ima moć da sam sebe pomiluje“ u slučaju da je prekršio zakon. Ovu istu tvrdnju izneo je i sam Tramp nedavno, a sve u svetlu istrage u vezi sa njegovom izbornom kampanjom i vezama s Moskvom.
      
       „Gugl“ protiv vojske SAD
      
       – Kompanija „Gugl“ odlučila je da ne obnovi ugovor sa vojskom SAD vredan nekoliko stotina miliona dolara, nakon što su zaposleni u toj kompaniji podigli glas protiv toga da rade na projektu koji bi povećao preciznost vojnih dronova prilikom napada. Ovaj slučaj je zanimljiv utoliko što je u svetu u poslednje vreme zabeleženo sve više protesta mlađe generacije naučnika i stručnjaka protiv učešća u projektima koji se bave kreiranjem oružja i oruđa za ubijanje.
      
       Veća higijena kriva za leukemiju kod beba
      
       – Naučnici u Britaniji su utvrdili da je u sve većem broju slučajeva manjak izloženosti bakterijama uzročnik leukemije kod beba. Kako je ustvrdio profesor Mel Grivs sa Instituta za istraživanje raka, deca koja imaju neku genetsku mutaciju i koja su sklona pojedinim oblicima raka, imaju veće šanse da se odbrane ukoliko im se izgradi jak imuni sistem tokom prve godine života. Ali, kako primećuje dr Grivs, bebe danas imaju sve slabiji imuni sistem usled ogromne zaštite i visokog nivoa higijene na kojoj insistiraju roditelji.
      
       Vladavina nacista i ptičiji izmet
      
       – Ko-lider ultra-desničarske stranke AfD u Nemačkoj Aleksander Gualand izjavio je da je nacistička era bila samo „ptičiji izmet u hiljadugodišnjoj uspešnoj nemačkoj istoriji“. Isti političar je prethodno izjavio da bi Nemci trebalo da budu ponosni na svoje zemljake koji su se borili u Prvom i Drugom svetskom ratu. Ove izjave naišle su na oštru reakciju u nemačkoj javnosti. Problem je, međutim, u tome što je AfD najveća opoziciona stranka u Bundestagu i ima 92 poslanika i beleži sve veću podršku u zemlji.
      
       Da biste živeli duže, spavajte duže
      
       – Švedski naučnici su ustanovili da osobe koje spavaju manje od pet sati dnevno tokom nedelje imaju 65 odsto veću smrtnost od onih koji u proseku spavaju šest do sedam sati dnevno. Ali, oni koji spavaju oko pet sati nedeljno a onda tokom vikenda spavaju osam sati ili više, uspevaju da eliminišu rizik tako što „nadoknađuju san“, pokazalo je istraživanje u Švedskoj.
      
       Kukavice umiru hiljadu puta, hrabri samo jedanput
      
       – Nakon što su svetski mediji objavili da je ruski opozicioni novinar Arkadi Babčenko ubijen u Kijevu, što je praćeno novim talasom anti-rusizma u zapadnim medijima, isti novinar pojavio se živ i „mrtav ladan“ na konferenciji za novinare u Kijevu objasnio da je sve iscenirano kako bi bio sprečen „pravi atentat“ na njega. Ubrzo su ukrajinske vlasti obelodanile da je uhapšen naručilac ubistva i da je navodno „pakleni plan“ kreiran u Kremlju. Međutim, u međuvremenu se ispostavilo da je „naručilac“ ubistva nekada radio za ukrajinsku obaveštajnu službu. Usput, dok su zapadni zvaničnici sa kiselim izrazom na licima reagovali na celu priču, zapadni mediji su ukazali da je ovim potezom Kijev zapravo sebi skočio u stomak jer mu se ubuduće neće verovati kao do sada.
      
       Nepristojno pivo zaprepastilo Južnoafrikance
      
       – Jedna Južnoafrička pivara bila je primorana da povuče najnoviju vrstu piva zbog neprikladne reklame. Pivara „Vale Bru“ sprovela je marketinšku kampanju za novu vrstu piva sa sledećim etiketama: „Prljava smeđokosa“, „Laka plavuša“, „Zrela crvenokosa“… a sve njih pratio je slogan: „svi tvoji drugari su je već imali“. Ova reklama za pivo izazvala je opštu pometnju u ne tako politički korektnoj i senzibilnoj južnoafričkoj javnosti, da je pivara ne samo bila prinuđena da obustavi prodaju i reklamu novog piva, već će po svemu sudeći biti suočena i sa sudskim postupkom.
      
       Modna revija sa dronovima
      
       – U Saudijskoj Arabiji nedavno je održana modna revija na kojoj su odeću, umesto modela, nosili – dronovi! Snimci sa ovog događaja pojavili su se na Tviteru a organizator događaja – hotel Hilton u Džedi – saopštio je da je odluka da odeću „nose“ leteći dronovi a ne modeli doneta kako bi se „donela promena“ u konceptu revije. Sa druge strane, kritičari misle da je prava pozadina ovoga činjenica da održavanje modne revije sa golišavim manekenima i manekenkama predstavlja suviše veliki iskorak za konzervativnu Kraljevinu koja je tek nedavno ženama dozvolila da voze kola.
      
       Putnički avioni bez prozora
      
       – Kompanija „Emirates“ iz Ujedinjenih arapskih emirata najavila je da će u prvoj klasi svojih aviona umesto prozora instalirati „virtuelne prozore“ koji će uz pomoć fiber-optičkih kamera snimati šta se dešava spolja i sliku prenositi na ekrane unutar aviona koji će biti postavljeni tačno gde i prozori. Ukoliko se pokaže uspešnim, ovaj projekat bi se proširio na sve putničke klase. Navodno, motiv za ovo leži u tome da će uklanjanjem prozora sa putničkih aviona letelice biti znatno lakše nego sada pa će tako zahtevati i manje goriva, što će se pozitivno odraziti na cene.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX