SVEDOK InternetBroj 1164.

Poseta
5609969

Papir trpi sve, a istorija samo činjenice

„Podgorička skupština“ bila instrument kojim je izvršen državni prevrat u Crnoj Gori

Otvoreno pismo Nadežde Vinaver, koje Politika nije želela da objavi

Jelena Trivan

Medijska laža i paralaža


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Posle dva meseca zatišja, opet krenuo rat u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu
Ugovorci vraćeni, direktor KIC-a pred smenom?

       Sukob između direktora Kulturnog-informativnog centra Srbije u Parizu, Radoslava Laleta Pavlovića, i ambasadora Srbije u Francuskoj, Rajka Ristića, posle dva meseca zatišja ponovo se rasplamsava.
       Kako je „Svedok“ ranije pisao, zbog sukoba koji je nastao zbog produžavanja ugovora o radu dvojici zaposlenih (Milovanu Ćirovskom i Nikoli Letiću, koji su u sukobu sa direktorom KIC-a Radoslavom Pavlovićem) u domu srpske kulture u francuskoj prestonici desio se skandal koji preti da osramoti i to malo ugleda što je ostalo Srbiji.
       U Francusku su tim povodom putovali generalni i državni sekretar u MSP, Veljko Odalović i Ivica Tončev koji su podneli izveštaj ministru. Iako je aprila najavljeno da će Ivici Dačiću biti potrebno „14 dana“ da donese odluku šta da se radi u ovom slučaju, od tada do danas je prošlo dva meseca…
       U međuvremenu, kako tvrdi Radoslav Pavlović, ambasador Ristić je tražio od MSP da Pavlović bude smenjen kao i da se obnovi ugovor Nikoli Letiću.
       Sumnja se da Ristiću podršku za ovo pruža sam državni sekretar MSP, Veljko Odalović.
       Istovremeno, u međuvremenu je došlo do zaustavljanja finansiranja Kulturno-informativnog centra Srbije!
       Nezavisno od toga ko je u celoj priči kriv, nedopustivo je da zbog personalnih sukoba trpe srpske institucije i kultura. „Svedok“ do zaključenja ovog broja nije dobio nikakav odgovor od MSP o tome šta se dešava sa ovim slučajem i koje mere Ministarstvo preduzima.
       Ovim povodom Radoslav Lale Pavlović, direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu poslao je mejl svim odgovornim osobama u MSP.
       „Svedok“ objavljuje sadržaj meila u celosti.
      
       ****
      
       Poštovani,
       Više od dva meseca ambasador Ristić blokira slanje OT-a iz KIC-a prema MSP-u i sprečava komunikaciju sa nadležnim sektorima, čime me je prisilio da šaljem OT-e na mejl adrese MSP i MKI.
       Istovremeno je u potpunosti zaustavio finansiranje KIC-a čime dovodi u pitanje realizaciju programa MKI.
       Upoznati ste sa situacijom u KIC-u koja je kulminirala 12. aprila ove godine posle čega je ministar uputio komisiju u sastavu Ivica Tončev i Veljko Odalović da utvrdi stanje stvari. U iščekivanju izveštaja komisije i odluke ministra, naložio sam N. Letiću i M. Ćirovskom da ne dolaze na posao jer je situacija postala eksplozivna.
       Od tada je prošlo više od dva meseca, izveštaj i odluka ministra još uvek nije donesena ni objavljena.
       Danas posle podne sam dobio informacije iz Beograda, koje u ovom času ne mogu da proverim, da je ambasador Ristić naložio povratak na posao M. Ćirovskom i da je tražio saglasnost od generalnog sekretara Veljka Odolovića za obnovu ugovora sa N. Letićem. U isto vreme dok traži povratak ugovoraca traži moje razrešenje, nestrpljivo ne sačekavši odluku ministra.
       Povratak M. Ćirovskog i N. Letića u KIC značiće nastavak mobinga koji već mesecima sprovede nadamnom uz podršku ambasadora Ristića i zaustavljanje rada KIC-a.
       Kao državni činovnik poštovaću odluku ministra. Međutim, molim da dok potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova gospodin Ivica Dačić ne donese odluku kome ukazuje poverenje, da naložite ambasadoru Ristiću da svojim ponašanjem i odlukama ne proizvodi visoke tenzije koje mogu proizvesti nesagledive posledice.
       Iz tog razloga, molim vas da sa velikom ozbiljnošću razmotrite i uvažite moju molbu da M. Ćirovski ne dolazi u KIC i da se N. Letiću ne obnovi ugovor dok ministar ne donese odluku.
      
       23. jun 2018.
       Radoslav Lale Pavlović
       Direktor Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX