SVEDOK InternetBroj 1156.

Poseta
5561146

Kada ovi odu sa vlasti, u zatvore će dolaziti narod kao na ekskurziju, da ih gleda sve na jednom mestu

Nije Vučić kriv, mi smo…

Poraz jahača apokalipse

Đukanović od Crne Gore pravi talibansku državu

Benzinska pumpa koja je u doba sankcija postala supermarket!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Posle dva meseca zatišja, opet krenuo rat u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu
Ugovorci vraćeni, direktor KIC-a pred smenom?

       Sukob između direktora Kulturnog-informativnog centra Srbije u Parizu, Radoslava Laleta Pavlovića, i ambasadora Srbije u Francuskoj, Rajka Ristića, posle dva meseca zatišja ponovo se rasplamsava.
       Kako je „Svedok“ ranije pisao, zbog sukoba koji je nastao zbog produžavanja ugovora o radu dvojici zaposlenih (Milovanu Ćirovskom i Nikoli Letiću, koji su u sukobu sa direktorom KIC-a Radoslavom Pavlovićem) u domu srpske kulture u francuskoj prestonici desio se skandal koji preti da osramoti i to malo ugleda što je ostalo Srbiji.
       U Francusku su tim povodom putovali generalni i državni sekretar u MSP, Veljko Odalović i Ivica Tončev koji su podneli izveštaj ministru. Iako je aprila najavljeno da će Ivici Dačiću biti potrebno „14 dana“ da donese odluku šta da se radi u ovom slučaju, od tada do danas je prošlo dva meseca…
       U međuvremenu, kako tvrdi Radoslav Pavlović, ambasador Ristić je tražio od MSP da Pavlović bude smenjen kao i da se obnovi ugovor Nikoli Letiću.
       Sumnja se da Ristiću podršku za ovo pruža sam državni sekretar MSP, Veljko Odalović.
       Istovremeno, u međuvremenu je došlo do zaustavljanja finansiranja Kulturno-informativnog centra Srbije!
       Nezavisno od toga ko je u celoj priči kriv, nedopustivo je da zbog personalnih sukoba trpe srpske institucije i kultura. „Svedok“ do zaključenja ovog broja nije dobio nikakav odgovor od MSP o tome šta se dešava sa ovim slučajem i koje mere Ministarstvo preduzima.
       Ovim povodom Radoslav Lale Pavlović, direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu poslao je mejl svim odgovornim osobama u MSP.
       „Svedok“ objavljuje sadržaj meila u celosti.
      
       ****
      
       Poštovani,
       Više od dva meseca ambasador Ristić blokira slanje OT-a iz KIC-a prema MSP-u i sprečava komunikaciju sa nadležnim sektorima, čime me je prisilio da šaljem OT-e na mejl adrese MSP i MKI.
       Istovremeno je u potpunosti zaustavio finansiranje KIC-a čime dovodi u pitanje realizaciju programa MKI.
       Upoznati ste sa situacijom u KIC-u koja je kulminirala 12. aprila ove godine posle čega je ministar uputio komisiju u sastavu Ivica Tončev i Veljko Odalović da utvrdi stanje stvari. U iščekivanju izveštaja komisije i odluke ministra, naložio sam N. Letiću i M. Ćirovskom da ne dolaze na posao jer je situacija postala eksplozivna.
       Od tada je prošlo više od dva meseca, izveštaj i odluka ministra još uvek nije donesena ni objavljena.
       Danas posle podne sam dobio informacije iz Beograda, koje u ovom času ne mogu da proverim, da je ambasador Ristić naložio povratak na posao M. Ćirovskom i da je tražio saglasnost od generalnog sekretara Veljka Odolovića za obnovu ugovora sa N. Letićem. U isto vreme dok traži povratak ugovoraca traži moje razrešenje, nestrpljivo ne sačekavši odluku ministra.
       Povratak M. Ćirovskog i N. Letića u KIC značiće nastavak mobinga koji već mesecima sprovede nadamnom uz podršku ambasadora Ristića i zaustavljanje rada KIC-a.
       Kao državni činovnik poštovaću odluku ministra. Međutim, molim da dok potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova gospodin Ivica Dačić ne donese odluku kome ukazuje poverenje, da naložite ambasadoru Ristiću da svojim ponašanjem i odlukama ne proizvodi visoke tenzije koje mogu proizvesti nesagledive posledice.
       Iz tog razloga, molim vas da sa velikom ozbiljnošću razmotrite i uvažite moju molbu da M. Ćirovski ne dolazi u KIC i da se N. Letiću ne obnovi ugovor dok ministar ne donese odluku.
      
       23. jun 2018.
       Radoslav Lale Pavlović
       Direktor Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX