SVEDOK InternetBroj 1178.

Poseta
5699612

Treća armija nije izgubila rat, izgubljen je za „zelenim stolom“ potpisom u Kumanovu

Ćutanje o (ne)izboru akademika stiglo na – naplatu

Kosovski zavet je srpska verzija Novog zaveta

1604.

Ulični TV dnevnik


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Lični stav: Živan Haravan
Da li je NATO bombardovao Srbiju?

       Odgovor je prost! Pitanje je komplikovano?!
       Da li je NATO, 78 dana - UOPŠTE bombardovao Sebiju?!
       Evo, posle 19 godina od kada je Srbiju, gotovo 3 meseca, bombardovala NATO alijansa, formirana ja zvanična, državna komisija koja će da “utvrdi” u kakvoj je vezi osiromašeni uranijum sa primetnim oboljenjima stanovnika Srbije od karcinoma.
       Ta komisija (rogovi u vreći?!) trebalo bi da za dve godine “proučavanja” izađe u javnost sa svojim preliminarnim rezultatima. Naivnima, ili na prvi pogled, to bi trebalo da znači kako će sve države, članice NATO, koje su učestvovale u bombardovanju jedne suverene zemlje na pragu dvadesetprvog veka, “strepeti” od konačnog rezultata pomenute komisije.
       A, zapravo, radi se o čistoj prevari! Bačena nam je “koska” koju ćemo glođati dve godine i sa ovih, proteklih 19 godina, biti udaljeni dvadesetjednu godinu od užasa koji smo doživeli.
       O kakvoj je, zapravo, prevari reč? Radi se o tzv. zameni teza. Istraživaćemo i zamajavaćemo se posledicama bombardovanja, sa neizvesnim ishodom, a TREBA DA ZABORAVIMO – BOMBARDOVANJE!
       Taman da se neporecivo utvrdi kako povećana stopa oboljevanja od karcinoma građana Srbije nije posledica osiromašeog uranijuma (osiromašeni uranijum neće, valjda, na osiromašeni narod?!), ostaje GORKA I NEPORECIVA činjenica da je Srbija – BOMBARDOVANA!
       Ako je to bombardovanje imalo svoje ime “Milosrdni anđeo” (koji cinizam?!), što će reći kako je NATO “spašavao” Albance na Kosovu i Metohiji od “zlih Srba”, nešto se ne sećam da je taj isti NATO bombardovao Cile spašavajuci čileanski narod od svog zločinca Pinočea.
       Dakle, posledice BOMBARDOVANJA SRBIJE je pitanje broj dva, a pitanje broj jedan je: sa kojim PRAVOM, ZAŠTO je Srbija BOMBARDOVANA?!
       Da je tamo 70-ih, 80-ih...godina prošlog milenijuma neki “pouzdani” vidovnjak prorokovao da će Srbija 1999-e godine biti bombardovana, izgubio bi sav svoj “kredibilitet” i za trajno bi bio proglašen budalom.
       A, desilo se – NEZAMISLIVO! Najmoćnija svetka armija krenula je na malu, kroz vekove napaćenu, zemlju sa zastrašujućim arsenalom oružja.
       Zašto?
       Da sruši Miloševića?
       Žao joj bilo srpskog naroda pod Miloševićevom diktaturom?
       Žao im albanskog naroda?
       To su “opravdanja” i priče za decu. A, istina je gorka, da gorčija ne može biti. BOMBARDOVANJE SRBIJE je bio, tek, početak dugoročnog plana da Srbija – NESTANE kao država sa geografske karte. Kada se daleko, daleko na horizontu moglo naslutiti nadolazeće zlo?
       Moja malenkost ga je naslutila prilikom jedne tragikomične scene ispred Bele kuće u Vašingtonu. Pred novinare i pred očima celog Sveta izašli su Bil Klinton sa suprugom i pripiti Boris Jeljcin sa suprugom.
       U trenutku kada je neka devojka iz protokola prošla pored Jeljcina ovaj ju je ili štipnuo za guzu ili potapšao po njoj, što je Klintona nateralo na dvominutno, histerično smejanje, preraslo u kikot!
       U tom trenutku sam shvatio da nam od Rusije neće biti nikakve pomoći bilo ko da nas, sutra, napadne. Rusija je bila, pod Jeljcinom, u dubokom nokdaunu. Znači, Srbija - na brisanom prostoru, a NATO je stvarao i čekao trenutak kada će, pod ovim ili onim izgovorom, da na nju pošalje moćnu avio-armadu koja je sručila na njeno stanovništvo, privredu, gradove, prirodu..., nebrojeno tomahavka, kasetnih i bombi sa osiromašenim uranijumom...
       Pa, da li nas je ona tajanstvena smeša, kojom su nas više godina nakon bombardovan “zaprašivali još tajanstveniji avioni, učinila, između ostalog, toliko otupelim da nasedamo na jeftini trik?! Treba da se obratimo NATO i Evropskoj uniji jasnom PORUKOM, jasnim STAVOM, jasnim ZAHTEVOM:
       Gospodo! Vi ste učinili 1999-e godine RATNI ZLOCIN činom, gotovo, tromesečnog bombardovanja. Prekidamo, do daljnjeg, svaku dalju saradnju po cenu da pred Bogom i savesti čovečanstva svi umremo od gladi. Od vas ZAHTEVAMO da svi koji ste učestvovali u BOMBARDOVANJU Srbije, zajednički, otplatite sve naše finansijske dugove-kredite i uplatite državi Srbiji 100 milijardi evra-dolara ratne štete koju ste nam naneli!
       Tek, kada to učinite, bićemo otvoreni za svaki, dalji razgovor, jer, samo na taj način, možemo vam verovati da nas uvažavate i želite za prijatelje.
       Da nas smatrate – ljudima!
       Razmislili bismo da li bi pokretali pitanje posledica po zdravlje ljudi zbog bombardovanja, ili bismo bili zadovoljni vašim ispunjenjem navedenih uslova.
       Nama je vaš cilj jasan. Dokažite nam da grešimo.
       Razumem Njegovu Ekselenciju ambasadora SAD Gospodina Skata, koji je, površno procenjujući, dobar i prijatan čovek, ali, sa vraški teškim i nezahvalnim diplomatskim zadatkom, poslat u Srbiju. On treba da stvori osećanje poverenja i prijateljstva srpskog naroda i građana Srbije prema SAD, što znači i prema NATO. Poziva nas da pogledamo na nekom sajtu gde je i šta je sve SAD uložila u Srbiju. I tačno, ima toga dosta. Ali, nisam siguran da Gospodin Skat zna za onu srpsku izreku kada, recimo, gladno dete zaplače, a majka mu da neku igračku da mu “zamaže oči”.
       Na kraju, ne bi me čudilo ako bi za dve godine ona “paučina”, bacana iz raznih aviona na naše glave, počela da pokazuje svoje dugoročno dejstvo.
       U tom slučaju, kada Komisija bude zaključila kako nema dokaza da je osiromašeni uranijum uticao na porast oboljenja od karcinoma, formiraće se nova komisija koja će imati zadatak da utvrdi: DA LI JE NATO 1999-e uopšte BOMBARDOVAO SRBIJU!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX