SVEDOK InternetBroj 1164.

Poseta
5610027

Papir trpi sve, a istorija samo činjenice

„Podgorička skupština“ bila instrument kojim je izvršen državni prevrat u Crnoj Gori

Otvoreno pismo Nadežde Vinaver, koje Politika nije želela da objavi

Jelena Trivan

Medijska laža i paralaža


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Slučaj Kotevski
Opet katanci i lanci

       Šahovski savez Beograda, po svemu sudeći, rešio je, po svaku cenu, na silu – da se iz sitnošićardžijskih interesa i povređene sujete – uz kršenje zakona – ratosilja Dragana Kotevskog, dugogodišnjeg proverenog šahovskog radnika, organizatora brojnih međunarodnih turnira u Beogradu, alfe i omege odavno posrnulog BG šaha...
       U prošlom broju Svedoka obelodanili smo da je novokomponovani UO ŠS Beograda, pod dirigentskom palicom predsednika Dragana Vučićevića – Vučka (nije iz Informera, već kadar SPS-a!) uz podršku “počasnog predsednika” ŠS Srbije Miodraga Vukotića iz BAS-a, iz “čista mira” – izuzimajući povređene sujete, nesposobnost i bahatost – rešio, po svaku cenu – da iz ŠS Beograda ukloni Dragana Kotevskog, izvršnog direktora ŠS Beograda?!
       Ne samo da je Kotevski “sklonjen i proteran” nezakonitim otkazom, već su se po staroj praksi u šahovskoj organizaciji uključili i “pravi majstori” - bravari?!
       Usred bela dana – razmandalili su i zamenili bravu na vratima kancelarije izvršnog direktora ŠSB?!
       Da se, eventualno – Dragan Kotevski ne bi slučajno pojavio u svojim (dosadašnjim) prostorijama?!
       Prosto je neverovatno da su novi (verovatno ovakvim ponašanjem biće bivši!) funkcioneri ŠS Beograda već zaboravili da su donedavno katanci i lanci primenjivani u Šahovskom savezu Srbije (koji je takođe dobio novo rukovodstvo), kada su Murte smenili Kurte ili tako nekako.
       Dragan Kotevski je obavestio Inspekciju rada o, po njemu, nezakonitom otkazu, obratio se i sudu – tako da je već potpuno jasno – da će sud morati da reaguje i rešava “šahovske probleme”.
       Uz sve to Nadzorni odbor ŠS Beograda nije potvrdio odluku UO ŠSB o otkazu Kotevskom, pa je ona – zapravo pravno ništavna.
       Ali, predsednik ŠS Beograda pomenuti Vučićević, na brzinu je sazvao Skupštinu ŠS Beograda i – opet Jovo nanovo…
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX