SVEDOK InternetBroj 1160.

Poseta
5580329

Ljudi danas žive daleko bolje nego što im se čini

Odgovor “zabranjenog”

Zašto niko neće sa Srbijom?

Ostavka, princip ili sujeta?

Dakle, „Svi Jevreji treba da umru!”


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

NAPREDNJAČKO VREME RAZONODE
Piše: Marinko M. Vučinić, publicista

       U tekstu Neuka naprednjačka vojska maršira Srbijom - Milan Bečejić je veoma jasno ukazao na pogubnu kadrovsku politiku koju istrajno sprovodi vladajući „naprednjački režim.“
       I zaista, kada čovek pogleda na neverovatnu galeriju likova koji su se samo zahvaljujući partijskoj pripadnosti domogli funkcija, ostaje gorak ukus zbog neukosti, nedoučenosti, primitivizma, neznanja, nekompetencije i nesposobnosti tih ljudi.
       Ništa manjii gorak utisak od onog koji je okovao Srbiju nakon jednog od neispunjenih predizbornih obećanja koje je dao Aleksandar Vučić -Obećavamo građanima da će, kada kada dođem na vlast u preduzećima i upravnim odborima raditi nestranački kadrovi, ali i mnogi koji pripadaju ostalim strankama (avgust 2011 godine-)“.
       To je samo još jedno u nizu neispunjeni obećanja jer kadrovsku politika naprednjaka upravo obeležava isključiva vezanost za stranačku pripadnost i bezuslovnu vernost vladajućoj stranci i njenom autoritarnom vođi.
       Naravno da postoje i pojedini izuzeci, to su tzv. nadstranački kandidati koje istura u prvi plan naprednjački režim, ali oni su to samo formalno, dok su u stvari gorljivije pristalice „reformske“ politike A. Vučića od pripadnika vladajuće naprednjačke oligarhije.
       Primera stranačkog postavljanja i imenovanja naprednjačkih članova i pristalica ima na pretek, ali ima onih koji su pravi udarac i žestoki šamar pre svega za svet kulture i umetnosti. To je samo još jedan primer sveprisutne bahatosti i neprikrivene osionosti naprednjačkog režima.
       Radi se o odluci donetoj na sednici Skupštine grada Beograda da Damir Handanović bude postavljen na funkciju direktora CEBEF-a- centra beogradskih festivala.
       On je, inače, poznat po hitovima koje je pisao za pevače poput Lepe Brene, Cece Ražnjatović, Saše Matića, Nataše Bekvalac, a i sam se okušao kao interpretator na našoj estradi.
       Sa ovim referencama vezanih pre svega za estradnu delatnost on treba da preuzme organizaciju i brigu o najznačajnijim kulturnim manifestacijama u Beogradu: Međunarodnom filmskom festivalu – FESTU, Međunarodnom muzičkom festivalu- BEMUSU, Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, Međunarodnom letnjem festival ambijentalnih umetničkih pozorišnih, plesnih, muzičkih i vizuelnih programa- BELEFU.
       U svojim prvim izjavama novi director CEBEF-a je rekao da zna da vodi velike sisteme i da ova fuinkcija odgovara njegovom senzibilitetetu.
       On je takođe objasnio svoje shvatanje „kulture“ i prioriteta naprednjačke tzv. kulturne politike:
       „Godinama sam organizator raznih muzičkih i multimedijalnih dešavanja u Beogradu i drago mi je što svojim radom mogu da pomognem Beograđanima da se dobro provedu, da svoje vreme odvoje za zabavu i razonodu, a to ćemo još više unaprediti. Ostvario sam dobre rezultate u dosadašnjoj karijeri. Do tridesete godine napravio sam više od pet stotina muzičkih dela, od kojih su mnogi postali hitovi u jugoistočnoj Evropi“.
       Kao svoj prioritet ovaj istaknuti estradni preduzetnik ističe unapređivanje zabave i razonode kao da mi nismo i sada bukvalno preplavljeni kičom, banalnošću i trivijalnostima koji dolaze iz njegovog sveta estrade i različitih rijaliti programa.
       Međutim, on se samo skladno uklapa u naprednjačko shvatanje kulture kao zabave i razbibrige i njihovu težnju da suzbijaju i obesmišljavaju kritičko mišljenje koje je u temelju svakog umetničkog dela i poduhvata.
       Umesto ozbiljnih i kreativnih umetničkih sadržaja nužno je narodu neprestano pružati ružičastu sliku stvarnosti kako bi se sprovodio svojevrsni process pacifikacije i sveopšteg zaglupljivanja.
       Primenjuje se otvoreno poznata politička praksa da narodu treba dati što više hleba i igara.
       Tako se na najlakši i najefikasniji način kontroliše biračko telo koje se bavi nametnutim trivijalnostima, a otvara se veliki prostor za politikantsku manipulaciju u kojoj nema mesta za realno sagledavanje stvarnosti i prispitivanje najvažnijiu problema u našem društvu: rastuće siromaštvo, autoritarni način vladavine, gubljenje osnovnih socijalnih i radnih prava, drastično suzbijanje kritičkog mišljenja i uspostavljanje medijske kontrole.
       Naprednjački režim više i ne krije svoje težnje da kreira i podstiče sve očitiju estradizaciju naše politike i njeno pretvaranje u veliki rijaliti program u kome nema mesta za ozbiljan dijalog o najvažnijim društvenim pitanjima.
       Zato su potrebni provereni partijski kadrovi koji će sprovoditi ovako postavljenu i osmišljenu naprednajčku tzv. kulturnu politiku.
       Pri tome ne može nas čuditi izjava D. Handanovića:
       „Ponosan sam što sam član SNS-a i podržavam politiku koju predstavlja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Saglasan sam sa svim što on i njegova stranka rade za našu državu u zemlji i u svetu“.
       Ovo je očigledno bila najvažnija preporuka prilikom donošenja odluke u Skupštini grada Beograda za njegovo postavljenje, jer se izjava vernosti naprednjačkom vođi podrazumeva kao neophodni uslov da se bude deo vladajućih upravljačkih struktura u naprednajčkom načinu vođenja društvenih i državnih poslova.
       I kada pomislim da smo dotakli dno ispostavi se da se može ići dalje u ponižavanju ne samo poslenika u oblasti kulture i umetnosti. Jer, kako drugačije tumačiti izbor novog direktora Centra beogradskih festivala nego kao izraz bahatosti i beskrupuloznosti naprednajčkog režima koji ne poštuje osnovne pretpostavke neophodne za razvoj kulture i umetnosti jer brigu o najvažnijim kulturnim manifestacijama u glavnom gradu udeljuje estradnom menadžeru koji će unapređivati zabavu i razonodu.
       Beograd će na taj način konačno i formalno moći da bude proglašen za prestonicu zabave i estradnih dešavanja.
       Šta nam drugo i preostaje nego da se besomučno zabavljamao jer su svi društveni problemi rešeni i sada čekamao nastanak zlatnog doba uz hitove novog direktora Centra beogradskih festivala koji je pored ostalog i muzički urenik Siti rekordsa i TV PINK-a.
       Pripadnost PINKOVOM „zabavljačkom pogonu“ i jasno izražena partijska lojalnost sasvim su dovoljna preporuka, u uslovima u kojima živimo, da se postane organizator najvažnijih kulturnih programa i dešavanja u Beogradu.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX