SVEDOK InternetBroj 1150.

Poseta
5523412

Nesloga i izdaja na Kosovu pratiće dalje srpski narod kao zla kob kroz čitavu njegovu istoriju

EU na sedativima i antibioticima

Život prolazi, sećanja su večna

Belaj od Van Der Belena…

Od nas se očekuje da sami sebi odrubimo glavu


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Lični stav: Živan Haravan
SLOBODAN STRELAC

       Kada se govori o slobodi danas, najčešće je reč o političkoj slobodi, o pravu da se pojedinac javno izjasni po bilo kom društvenom pitanju, pojavi, problemu...I svaki uporan čovek može, pre ili kasnije, ovde ili onde da uputi svoju kritiku, svoje sumnje, svoja otkrića...,počev od tema, recimo, u oblasti korupcije na širem planu, pa, sve do svojih saznanja o lopovluku u svom bližem okruženju kao što je firma u kojoj radi, ili zgrada u kojoj stanuje...To, dakle, nije problem. Naći će se, već, neka novina, radio ili tv-stanica koja će preneti njegov vapaj.
       Značilo bi to da je sloboda dostupna, ostvariva ali, bez ikakvog efekta ako se radi o tzv. “slobodnom strelcu”.
       Sloboda slobodoumnog čoveka nema granica, još je jača njegovom unutrašnjom potrebom da se bori za nju, njegovim čvrstim, beskompromisnim karakterom.
       Sloboda pojedinca je, nažalost i očigledno, sputana samozačaurenošću drugih, njihovim konformizmom, egoizmom, kukavičlukom, “filozofijom” nezameranja, sadističkim uživanjem u mukama slobodoumnog čoveka.
       Bez podrške drugih, u bilo kojoj, pa, i u najmanjoj meri, sloboda i slobodomuman čovek postaju sami sebi cilj.
       Kritika pojedinca je uvek ili najčešće usmerena na pojave iza kojih su interesi raznih formalnih i neformalnih interesnih grupa. A, one su veoma dobro organizovane, homogene, u dosluhu sa plaćenim medijima, organima državne uprave i jednim udarcem “rešavaju” problem tako što pojedinca proglase ludim, neuračunljivim.
       Može im se!
       A, radi se, zasigurno, o gubarima koji svako društvo, u konkretnom slučaju, Srbsko društvo, nagrizaju iznutra ne brinući za njegovo sutra, jer, njima ja najvažnije da im je dobro i ugodno – danas.
       No, varaju se da, osim fizičke likvidacije, mogu uvredama, floskulama, jalovom diskreditacijom da “potkupe” i ućutkaju slobodoumnog čoveka. Ne mogu mu ,baš, ništa, jer, njegova jedina ubojita “oružja” koja se zovu ISTINA, CAST, PRAVDA, ISTRAJNOST jača su od svih njihovih trulih intriga, uvreda, diskreditacija...!
       Njihova prljavština, neutoljiva pohlepa, samoživost, drskost...,isplivaju kad-kad na površinu u slučajevima kada dođe do grabeži oko plena dve nekoherentne interesne grupe. A, to se ne završi kao pobeda slobodne misli, pobeda Pravde već, kao “Pirova pobeda”, trenutno, “jačih”. Ali, ti “jači” će i dalje imati na grbači slobodnog pojedinca koji će prezirati i jedne i druge i nastaviti svoj bespoštedni “rat”.
       Sam protiv njih!
       Kako to čojstveno zvuči!
       Poštovani čitaoci Svedoka, moja malenkost je imala tu (ne)sreću i imaće je zauvek da se nikada nisam mirio sa nepravdom. O jednom zakonu koga sam javno nazvao “najnehumanijim, najskandaloznijim, najnedobronamernijim, najbesmislenijim” ikada donetog u Skupštini Srbije, već sam se, pre godinu i više dana, oglasio svojim tekstom u jednom dvonedeljniku, a Vas sam uputio da ga pročitate svojim tekstom u Svedoku od 12-og juna 2018.
       Danas, dve pohlepne, mizerno male, grupe u tzv. jevrejskoj zajednici, upravo, dok ovo pišem, vode bitku “prsa u prsa” koja će da prigrabi “tortu” sačinjenu od znoja, odricanja, nemaštine većine građana Srbije. A, ta “torta” je sačinjena od 950.000 evra godišnje (25 godina?!?!) iz Budžeta RS i celokupne nepokretne imovine, uključujući i umetnička dela, koja je već i koja će biti u vlasništvu tih “aktivista”, samo zato što su vlasnici te imovine bili Jevreji, stradali u Holokaustu ili umrli, a nemaju živih naslednika!!!
       Pa, zaboga ljudi!
       Ti stradalnici ili umrli Jevreji su bili državljani Srbije! Kakve to prerogative ima tzv. jevrejska zajednica? Država u državi? Oba pomenuta tabora su saglasna u jednom: zakon, o kome je reč, je odličan!
       Jedini “problem” je kome će pomenuta torta biti na poslužavniku!
       Ovim povodom sam se obratio el. poštom ministarstvu pravde RS, dobio odgovor da će moj dopis biti razmotren, a telefonski, na moj poziv, rečeno mi je da odgovor mogu da očekujem za dve-tri nedelje.
       Dostavljam javnosti tekst mog pisma ministarstvu, a o daljim dešavanjima oglasiću se u našem Svedoku.
       Pismo ministarstvu pravde RS, poslato 14.06.2018 g., glasi:
       Poštovana ministarko, gospođice Kuburović!
      
       Pre godinu dana sam se oglasio svojim, autorskim, tekstom pod mojim nadnaslovom: najnehumaniji, najskandalozniji, najnedobronamerniji, najbesmisleniji zakon - ikada donet u Skupštini Srbije i uredničkim naslovom: ko ih je ovlastio.
       Moj stav je bio i ostao da se svaki zakon, ma kakav bio, mora primenjivati dok je na snazi. No, svaki zakon se ne mora i poštovati ako to, po svojoj prirodi, nameni, primeni u praksi - ne zaslužuje. Takav je moj odnos prema Zakonu o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika.
       Koliko i kako ste obmanuti Vi, Vaše ministarstvo, Vlada RS, Skupština RS, kakav haos, grabez vladaju, do koje mere nedostojnosti su spali međuljudski odnosi dve malobrojne „kaste“ na relaciji Jevrejska opština Beograd - Savez jevrejskih opština Srbije, a sve na štetu i dalekosežne, moguće, posledice po časne Jevreje u Srbiji, dakle, o tome bih želeo da sa Vama razgovaram. Naravno, imam i konkretne predloge za izmene pomenutog Zakona.
       Molio bih Vas za prijem, jer, u svojoj upornosti da se stvari dovedu u red, spreman sam da sve medije upoznam sa mojom spremnošću za javni štrak glađu do smrti - u znak protesta što se dve male grupe „lešinara“ otimaju o novac građana Srbije i imovine žrtava holokausta.
       Među tim žrtvama je i SEDAM od osam članova sirotinjske, jevrejske porodice mog pok. oca.
       Sa poštovanjem,
       Živan Haravan


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX