SVEDOK InternetBroj 1170.

Poseta
5642366

Bregzit ni na nebu - ni na zemlji

Nije to bio naš, nego Vaš izbor

SANU nas opet OBMANU

Akademik šolaja: „što je više kleveta i laži, kostić nam je miliji i draži!“

Senzacionalizam i beda srpskog „nadri-novinarstva“


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

KOMENTAR REDAKCIJE:
Sukob Crkve i Vučića

       Po svemu sudeći u toku je sukob crkve i države. Jedine dve institucije čiji je autoritet preživeo jugoslovenski samoupravni socijalizam, devedesete, tranziciju DOS-a i javašluk nakon 2012. danas se obračunavaju međusobno. Konačno smo došli do onoga što su neki najavili još na početku raspada Jugoslavije: kraj obračuna biće između Srba.
       Dok vlasti govore da je vreme za skidanje životnog tereta sa naših leđa, drugi u ovome što Aleksandar Vučić i SNS rade vide rušenje poslednjeg stuba nacionalnog identiteta u Srba – našu nacionalnu istoriju, i poslednju instituciju, pored države, koja u javnosti ima kako-tako ozbiljnu snagu i autoritet - Srpsku pravoslavnu crkvu.
       Obe strane u ovom sukobu duguju odgovore javnosti!
       Vučić bi trebalo da objasni: ako mu je ovo bio cilj – a već duže vreme se govori da je podela opcija koju Beograd zagovara – zašto to nije jasno rekao kada je došao na vlast 2012. ili kasnije, sve do 2016. do kada su se naši zvaničnici busali u grudi rečenicom, koju sada više nigde nećete videti u izjavama naših zvaničnika: „Kosovo i Metohija su neotuđivi deo Srbije“ i „Nikada se nećemo odreći teritorijalnog suvereniteta i integriteta na Kosovu i Metohiji“? U čemu je on bolji od onih prethodnih koji su radili isto i politiku vodili u istom pravcu kao i on?
       Ako će biti teško, kako predsednik uporno, gotovo uplakan ponavlja – zašto nije pripremao javnost na to, ne kukanjem, već praktičnim merama?
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX