SVEDOK InternetBroj 1150.

Poseta
5523418

Nesloga i izdaja na Kosovu pratiće dalje srpski narod kao zla kob kroz čitavu njegovu istoriju

EU na sedativima i antibioticima

Život prolazi, sećanja su večna

Belaj od Van Der Belena…

Od nas se očekuje da sami sebi odrubimo glavu


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

KOMENTAR REDAKCIJE:
Sukob Crkve i Vučića

       Po svemu sudeći u toku je sukob crkve i države. Jedine dve institucije čiji je autoritet preživeo jugoslovenski samoupravni socijalizam, devedesete, tranziciju DOS-a i javašluk nakon 2012. danas se obračunavaju međusobno. Konačno smo došli do onoga što su neki najavili još na početku raspada Jugoslavije: kraj obračuna biće između Srba.
       Dok vlasti govore da je vreme za skidanje životnog tereta sa naših leđa, drugi u ovome što Aleksandar Vučić i SNS rade vide rušenje poslednjeg stuba nacionalnog identiteta u Srba – našu nacionalnu istoriju, i poslednju instituciju, pored države, koja u javnosti ima kako-tako ozbiljnu snagu i autoritet - Srpsku pravoslavnu crkvu.
       Obe strane u ovom sukobu duguju odgovore javnosti!
       Vučić bi trebalo da objasni: ako mu je ovo bio cilj – a već duže vreme se govori da je podela opcija koju Beograd zagovara – zašto to nije jasno rekao kada je došao na vlast 2012. ili kasnije, sve do 2016. do kada su se naši zvaničnici busali u grudi rečenicom, koju sada više nigde nećete videti u izjavama naših zvaničnika: „Kosovo i Metohija su neotuđivi deo Srbije“ i „Nikada se nećemo odreći teritorijalnog suvereniteta i integriteta na Kosovu i Metohiji“? U čemu je on bolji od onih prethodnih koji su radili isto i politiku vodili u istom pravcu kao i on?
       Ako će biti teško, kako predsednik uporno, gotovo uplakan ponavlja – zašto nije pripremao javnost na to, ne kukanjem, već praktičnim merama?


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX