SVEDOK InternetBroj 1178.

Poseta
5699615

Treća armija nije izgubila rat, izgubljen je za „zelenim stolom“ potpisom u Kumanovu

Ćutanje o (ne)izboru akademika stiglo na – naplatu

Kosovski zavet je srpska verzija Novog zaveta

1604.

Ulični TV dnevnik


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Lični stav: Živan Haravan
Fini dečki za “Dom spremni”!

       Nedavno su fini dečki iz Splita protutnjali kroz divlju Srbiju, na putu za Sofiju, kao navijači njihovog fudbalskog kluba.
       Njihov ulazak u divlju Srbiju bio je nalik na ulazak razularene, fine, rulje u kafanu koju su em pokrali sve što im je bilo na dohvat ruke, em ostavili grafite sa ustaškim simbolima.
       Pošto su ti fini dečki imali kupljene karte za utakmicu, divlja Srbija ih je propustila da na vreme stignu do Sofije, jer, oni su evropejci, a Srbija je je slaba na Evropu i bio bi skandal da Evropljanima uskrati užitak i zaustavi ih.
       Jer, poglavlja su – poglavlja!
       Uz to, sve što su pokrali, kada se vrednost pokradenih stvari podeli na broj finih lopova, ne prelazi tamo neku vrednost koja se kažnjava, što ne podleže krivičnom gonjenju.
       To je, po zakonu divlje Srbije, dozvoljeno. Ujedno, to je poruka finim dečkima iz Hrvatske da sledeći put krene njih 100.000 i na putu kroz divlju Srbiju, pokradu sve što stignu, jer, kada se vrednost pokradene robe podeli sa 100.000 biće to prava sitnica.
       Usput, u tolikom broju, mogu da prođu i kroz Beograd gde bi ostavili svoj miroljubivi trag slovima “U”.
       Tek u povratku iz Sofije srpska, nemilosrdna policija, pohvatala je nekoliko grupica finih evropejaca. Neke je smestila u Hajat, a neke u Ce-Ze.
       Bio je na pomolu skandal svetskih razmera. Jedna balkanska, neprosvećena zemlja da hapsi kulturne, lepo vaspitane, negdašnje austrougare, a današnje prosvećene evropejce. Nije to više onaj narod koji je, jedini u Evropi, bacao cveće pred Hitlerove tenkove prilikom njihivog ulaska u Zagreb.
       Ne, umesto cveća pod tenkove oni su uglazbili pesmu zahvalnosti “Danke Dojčland”. Elem, one dečke, navijače, ubrzo po hapšenju, da bi pružili pomoć divljoj Srbiji i sprečili obelodanjivanje skandala na njenu štetu, službenici hrvatske ambasade u Beogradu posetili su ih.
       Kada su se uverili da njihovim dečkima ne fali dlaka sa glave, jer bi tako isto prošli i srpski navijači da je obrnut slučaj, u dogovoru sa srpskim vlastima postignut je sporazum da grupa po grupa, uz nekakvu nagodbu, bude puštena na slobodu i proterana u tri ljepe njihove... Kada je postignut dogovor o puštanje prvih šestoro navijača, službenici hrvatske ambasade su otišli do njih da im saopšte radosnu vest:
       “Dečki! Da li ste za dom spremni?”
       “Spremni!” – odgovorili su u glas.
       “Onda, hajd’ pakirajte se. Idete doma”.
       I tako će biti od grupe do grupe.
      
       ***
      
       Politički rijaliti Kosovo i Metohija se opasno bliži svom kraju. A, sve je krenulo ka svom, isplaniranom finalu, Ustavom SFRJ iz 1974 godine, kojim je perfidno a, praktično, Kosovo i Metohija oteto Srbiji. Sve što je od tada sledilo bio je očekivani tok događanja , “krunisanih” Kumanovskim sporazumom koji je kumovao još nerođenom nedonoščetu.
       I danas, kada se približava dan “konačnog” rešenja(?!) belodano je jasno da svaki separatizam, bio opravdan ili neopravdan, nikada neće doneti trajni mir u regionu ili bilo gde u Svetu.
       Naprotiv, separatizam je generator novih i novih kriza, nestabilnosti, nemira, ratova... Treba li očitijeg primera od raspada Jugoslavije? (Da ne grešimo dušu, kapa dole Cesima i Slovacima).
       Vratimo se našoj neprebolnoj rani. Evo, kako stoje stvari pred “konačnim” rešenjem(?!). Citajuci naslove tekstova koji se odnose na Kosovo i Metohiju, i ništa više od toga, sa jezom se može naslutiti kraj ovog, Srbiji nametnutog, vrzinog kola.
       Volfang Petrič izjavljuje da je on za podelu Kosova; Karl Bilt kaže da je protiv bilo kakve podele; Marija Zaharova nam prenosi čvrst stav Rusije da je Kosovo, u celini, sastavni deo Srbije; SAD pozivaju obe “pregovaračke” strane da budu kreativne(?) u pronalaženju rešenja; Ramuš Haradinaj poručuje da je svaka priča o podeli jednaka pozivu na rat; Predsednik Vučić planira predlog za “razgraničenje”; SPC je protiv razgraničenja...
       Rekoh u jednom tekstu u Svedoku, komentarišući dva policijska sindikata: dve babice – kilavo dete. Ne treba previše pameti pa da se sa zebnjom iščekuje kakvo će se dete roditi kada je prisutno više od dve babice. Sa kilavim detetom niko ne bi bio zadovoljan. Možda je suđeno da, zbog više babica, “rađamo” na kraju, mi i oni, svoju - mrtvu decu!
      
       ***
      
       Svet je, kao nikad do sada, postao – inertan. Da li je u takvo stanje doveden zbog enormnog bogaćenja jednog malog procenta ljudi, sa jedne strane, a sa druge, svakodnevnom borbom i brigom za golo preživljavanje, svih ostalih žitelja naše planete? Biće da je, upravo, tako.
       Oni, koji se valjaju u bogatsvu, drže sve pod svojom kontrolom. Njima savršeno odgovara ambijent opšteg siromaštva stanovništva koje će oguglati na sve njihove izopačenosti ako, kad-kad i izađu na površinu, jer, šta im ko može kada imaju svoj uticaj u svakoj pori državne organizovanosti.
       A, jedan od načina da, ne samo odvrate pažnju “populusu”, već, da mu nemoral, razvrat, prostituisanje..., učine prijatnim i prihvatljivim su razni rijaliti programi koji su u tu svrhu i osmišljeni i plasirani širom Sveta.
       Vidim vest: jedan italijanski katolički sveštenik (70) silovao je u kolima devojčicu (11) i nije u zatvoru, već, u kućnom pritvoru.
       Kaže, nije on kriv. Kriv je, ko bi drugi, nego, đavo koji ga je naterao na blud!? Treba, znači, hapsiti đavola, a ne njega - božjeg slugu.
       Ljudi moji! Nije to jedina odbrana koju ističe. Bio je, kaže, ubeđen da devojčica ima 15 godina!
       Bila bi to jedna u nizu skaradnosti za koje se zna da se dešavaju u vrhovima crkvenih vlasti i evo zašto ne očekujem da će se išta tu promeniti. Pre tri godine u Engleskoj su, uz podršku majke, pred policijom, progovorili devetogodišnja devojčica i njen sedmogodišnji brat! Da je Svet drugačiji, da nije pod kontrolom raznih bogatih pedofila, teških bolesnika, svi oni koje su ova deca imenom i prezimenom prozvala, bili bi JAVNO OBEŠENI! Ne preporučujem onima sa slabim nervima i želucem da vide i čuju ovo dvoje dece na You Tube, jer, ono što su ispričali sestra i bratić, prevazilazi najcrnje horor filmove, romane, zdrav ljudski razum... O tome bi se i danas pričalo, da je Svet u normalnom stanju.
       Ovako, pitanje je šta se dogodilo sa policajcem koji je decu ispitao u stilu vrhunskog profesionalca, šta je, danas, sa tom decom i njihovom majkom... Za njih treba brinuti! To je ta užasna realnost u kojoj su monstrumi-pedofili svuda, pa, moguće, i tu oko nas!!!
      
       ***
      
       Tračak nade da nije sve otišlo dođavola čoveku daju razna sportska takmičenja koja može da prati neposredno ili u TV-prenosima. Nedavno je završeno Evropsko prvenstvo u atletici, plivanju, skokovima u vodu, gimnastici. Bila je to revija zdrave ženske i muške lepote, revija fer-pleja, revija iskrenih prijateljstava, revija iskrenog čestitanja rivalu na pobedi, revija ponosa i radosti što se svojoj zemlji daruje medalja. Sve, u kompletu, – revija prave lepote ljudske vrste. Publika je poseban biser na toj krasnoj ogrlici. Ona je podjednako bodrila svakog takmičara-takmičarku i zajedno sa njima se radovala njegovom-njenom pobedničkom rezultatu, bez obzira pod čijom zastavom se takmiče. Pomisli čovek, gledajući sve to, da, kada bi svi ti sportisti bili na vlasti u svojim državama, nikada mržnje i ratova ne bi bilo! Prava je šteta što naša Ivana Španovic, zbog povrede, nije učestvovala na pomenutom prvenstvu u atletici. Zbog toga smo ostali bez medalje, ali nismo ostali bez njene lepote. Mnogo je bilo prelepih devojaka i čast svakoj, ali naša Ivana je – najlepša!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX