SVEDOK InternetBroj 1156.

Poseta
5561533

Kada ovi odu sa vlasti, u zatvore će dolaziti narod kao na ekskurziju, da ih gleda sve na jednom mestu

Nije Vučić kriv, mi smo…

Poraz jahača apokalipse

Đukanović od Crne Gore pravi talibansku državu

Benzinska pumpa koja je u doba sankcija postala supermarket!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Vrabac, orao i manijak

       Znate onu pesmu „kad Nuši srpsku crkvu ruši“? E, pa sad više mu ne pomaže samo Gaši nego i brat Montenegrin. Njih dvojica, kao dvoglavi orao. Bezočni. Naime, brat je odstranio svoje oko iz iste glave. Ipak, orao je to.
       Nisu se samo glave duplirale, već i moral. (Šta to beše?) Idemo na Kosovo. Da pravo rečem, čuvamo slavnih predaka hramove. Onamo, vežbamo sa severnjacima za rat sa baćuškama. A šta mi radimo za to vreme?
       Padne mi na pamet jedna davna karikatura. Na ogradi sede dvoglavi orao i vrabac. Srpski seljak trči sa vilama, pravo na vrapca, vičući , bezi štetočino. U pozadini žuta kuća. Šta će čovek. Došla mu je žuta minuta.
       Priču o vrapcima čula sam i ovih dana. Momak, zvani manijak iz tramvaja, navodno, voli da priča sa njima, to već i vrapci na grani znaju. Naši tramvaji su postali tramvaji zvani želja. Želeli biste da niste u njima, kada se devojčice napastvuju, putnicima se preti pištoljem ili se dešavaju druge zanimljive stvari.
       Ne volimo da se mešamo, ali, i na ovoj tački, setila sam se drugog vica. Idem ja tako, ulicom, kad vidim, dvojica tuku trećeg. Stao sam da razmišljam, da li da se umešam. Na kraju, umešao sam se. Pretukli smo ga kao mačku!
       Sve te priče mogu da se okače mački o rep. Bolje, mi da gledamo na stranu. Šalu na stranu, gledajmo u budućnost. Kao Simpsonovi. Ispostavilo se da su oni američki Tarabići. Pogodili su budućnost sto posto.
       Da li znaš, bolan, da su mnogo pre nego što se i desilo, znali su za Donalda. Nije patka, već je Predsednik najmoćnije imperije. Takođe, ej, bolan, predvideli su ebolu. Legalizaciju lakih droga u Kanadi i još mnogo toga. Jedino ,nisu potvrdili da li će jednog dana i svi Ameri stati pod jednu šljivu.
       Nema laži nema prevare, a nije iz Vranja. Ako laže koza – ne laže rog. Ovih dana čitala sam o jednom čoveku ko voli da radi „one“ stvari sa kozom. Pa, to ne bi bila neka vest da on ne radi kao animator, sa decom.
       Istine radi, u dilemi sam. Šta znači reč „animator“? Da li je to od „animal“ (životinja, na engleskom), jer onda ima opravdanja. Ili, je to, pak iz reči, „anima“, duša, pa je opravdano raditi sa decom. Zanemarimo li njegovu ljubav prema toj kozi, on je duša od čoveka. A šta znaju malji deca šta je seks sa životinjom.
       Inače, kada sam već izgovorila tu reč, skrenula bih vam pažnju, pazite s kim spavate, ali više od svega, gde. Od sada je zabranjeno opštenje u kolima. Ni na prednjem, a naročito na zadnjem sedištu svoga auta, ne preduzimajte ništa animalno.
       Dušo moja, saopšteno je. Ako, pak, obuzme te to, ideš u zatvor, dok kažeš keks, na dva meseca, a tamo, garant, nema ni seksa, kamoli polnih radnji. Zato, bolje koristi društvene mreže, pa tu kači seksi-cice do mile volje. Posebno je poželjno to u domovima učenika. Neka uče deca.
       Pazite samo na vašu privatnost. Danas i zidovi imaju uši. Direktor jedne muzičke škole umrežio je celu školu (pri)slušnim aparatima. Zbog sluha, da te bolje čujem. Želeo je da čuje šta mu kolege rade. Gde se, najviše, falšira.
       Naravno, umesto da, izgradi poverenje , samo je podigao zidove. Apropo, zidova: oni, Tomini, nikako da se poruše. Pravo vam kažem, nema ni volje, čak što više imaju moćnog čuvara. Ej, Šeki, Šeki, tako ti Alaha, i tvoji nisu sigurni, šapnula jedna tajnica.
       Jesen stigla, dunjo moja. U jeku su vašari diljem zemlje. Da li znate ko je vašarski Romeo a ko diluje drogu? Prisluškujte malo šta pričaju ljudi. Ništa nije mufte. Kada pazarite nešto novo, otvorite četvoro oči. Ne nasedajte nekoj tamo šargarepi. Iza nje vas (nas) sigurno čeka štap. Zdaj!
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX