SVEDOK InternetBroj 1188.

Poseta
5756909

Kraj saglasja u Briselu

Evropski Tramp vodi Britaniju

Moj „puč“ ili državni udar Caslava Ocića?

Ko puši, zdravlje ruši...

E moj Kosta, sad je – dosta!!!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Lični stav: Marinko M. Vučinić - Umeće konvertitstva
Jelena Trivan

       Lakoća ispoljavanja i održavanja konvertitstva snažno obeležava naš društveni i politički život. Pojava preletača u sferi politike više nikoga ne iznenađuje i to je još jedan jasan znak o široko rasprostranjenoj moralnoj dezintegraciji i razaranju osnovnih ljudskih i civilizacijskih vrednosti.
       Nema nikakvog uticaja i značaja što su do juče bili istaknuti funkcioneri nekadašnjih vladajućih partija i predstavnici prethodnog režima koji se sada optužuje za sva zla ovog sveta. Ali to njih nikako neće pokolebati u izražavanju podaništva i vernosti sadašnjem vladajućem naprednjačkom režimu predstavljajući sebe bez ikakvog skrupula kao moralne uzore i uspešne političke operativce i menadžere u javnim preduzećima .
       Primera ovog široko rasprostranjenog umeća konvertitstva ima u našoj političkoj i društvenoj praksi na pretek.
       Ali kada Jelena Trivan, direktor Službenog Glasnika izjavi u razgovoru za list BLIC da je nju sramota licemerstva i dvostrukih standarda koje ona prepoznaje u našem društvenom i političkom životu onda se čovek mora jednostavno zapitati, ima li granica ljudskoj bezobzirnosti i hipokriziji?!
       A radi se o osobi koja je bila istaknuti funkcionerk Demokratske stranke koja se po njenim rečima sada više ne bavi politikom već menadžerskim poslom u javnom preduzeću ali kada je to potrebno( što se veoma često i dešava) nastupa i kao gorljivi zastupnik naprednjačkog režima i njegov ideološki glasogovornik zadužen za oblast kulture i medija.
       Kao da se u ovakvom političkim sistemu može doći do mesta direktora javnog preduzeća, a da se ne bude osvedočeni pripadnik naprednjačke političke oligarhije i klijentele.
       Ali nju očigledno nije bilo sramota da bude sada istaknuti preletač i konvertit a sve to u ime njenih plemenitih težnji da se sada dokaže kao uspešni menadžer i provereni kadar za rešavanje najtežih problema kao što je to njeno angažovanje (i to bez naknade) kao predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije.
       “ Mnogi zbog toga nisu srećni jer znaju da ja nisam čovek sa kojim mogu da manipulišu i koji se drži zakona. Moj posao je da štitim državu a ne klanove i nije mi teško, da u tome istrajem“ kaže Jelena Trivan.
       Ona sama sebe označava i to bez trunke stida kao čoveka kojim ne može da se manipuliše već sebe posmatra i predstavlja kao uspešnog menadžera (a ne političkog profesionalca) i moralnu gromadu koja pre svega štititi interese države a uz to ne zaboravlja , da kršeći elementarne principe doslednosti i principijelnosti, uspešno zaštititi i svoje lične interese.
       To je očigledan primer licemerstva i hipokrizije koji su u osnovi pojave konvertitstva. Pri tome ona ne propušta da nam bez ikakvog obzira poruči da „ Sami hoćemo da se poseljačimo i prikažemo gorim nego što jesmo, a ne znamo šta je razlog tome. Mi nismo društvo bez kulture i kulturnog dometa. Naprotiv“.
       Da , sami smo krivi što živimo u društvu gde nam prevejani konvertiti i preletači drže lekcije o moralnosti i visokom dometu naše kulture, a da pri tome ispoljavaju svu svoju bezočnost i bezobzirnost.
       Pri tome nas Jelena Trivan opominje da sami hoćemo da se poseljačimo kao da ona sama ne pripada vladajućoj naprednjačkoj oligarhiji koja je pinkizaciju i tabloidiotizaciju društva dovela do krajnjih granica koristeći ih kao jednu od najvažnijih poluga svoje vladavine.
       Vrhunac licemerstva i bahatosti sadržan je u njenom odgovoru na pitanje da li je ona i dalje političar i da li postoji njena politička odgovornost u vreme kada je delovala kao funkcioner u nekadašnjim vladajućim strukturama.
       “ A ja se borim sa tim da objasnim da to nisam. I to vam je ironija. A odgovor je možda u tome što je došla era nekih političkih pajaca u opancima, gitarista u parlamentu, mesija koji se stropoštavaju u blato za mesec dana , kao i toga da se oni koji su se ozbiljno bavili politikom još pamte . Ja ne bežim od svoje političke karijere, naprotiv, ponosna sam na ozbiljnost i profesionalizam koji sam pokazivala u Skupštini ali prosto, moja su interesovanja na drugoj strani“.
       Jeleni Trivan očito ne pada na pamet da se upravo ona stropoštala u blato i našu političku kaljugu jer se otvoreno stavila u službu naprednjačkog režima bez obzira što se, kako ona kaže, ne bavi više politikom. U to teško da se može poverovati jer ona se i te kakao bavi i dalje politikom, ali sada na mnogo perfidniji i licemerniji način.
       Dok god nam moralne lekcije drže ljudi koji predstavljaju oličenje konvertitstva i bezobzirnog politikanstva u ovom društvu neće moći da dođe do neophodne obnove razorenih moralnih vrednosti kao što su doslednost, pristojnost i osećanje stida.
       Sve dotle će našom društvenom scenom paradirati oni koji su oličenje licemerstva i primene dvostrukih standarda u društvenom i političkom životu što nam primer „menadžerke“ Jelene Trivan jasno pokazuje.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX