SVEDOK InternetBroj 1188.

Poseta
5756996

Kraj saglasja u Briselu

Evropski Tramp vodi Britaniju

Moj „puč“ ili državni udar Caslava Ocića?

Ko puši, zdravlje ruši...

E moj Kosta, sad je – dosta!!!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Svet u žutom

       Bolje pakt, nego rat. Ili ne ide tako? Ništa novo na brdovitom Balkanu. Pravi se neki anti-protivan pakt, malji deca se igraju rata. Samo da rata ne bude.
       Nema više sveta kroz ružičaste naočare. Ceo svet je podvučen žutim.
       Primera radi, na Zapadu nešto novo. Novi modni detalj za sezonu jesen-zima su prsluci. Posebno su popularni u žutoj boji. Trijumfovali kod Trijumfalne kapije. Cak, zbog njih, francuski predsednik je otkazao posetu savezničkoj zemlji iz Velikog rata. U zadnjim redovima poruke prepoznali smo Velikog brata. On je kao pravi dijamant, u sve se meša.
       U žuto su se zatim obojili i Flamanci i Valori (za sada poznati kao Belgijanci), zatim su se probudile i Lale. Ne one iz Banata (u ovo vreme oni uspavljuju svinje, tak‘ evropski), već iz okoline Den Haga.
       A da je žuta boja hit sezone, dokaz je nama dobro poznata Žuta kuća. Konačno su pale maske. Dugo skrivena istina izašla je na videlo. Uvidelo se da se u toj kući nalazilo otvoreno tržište organa. Iako su svetski organi čuvanja mira dugo čuvali tajnu, i trudili da ne kvare imidž najmlađe evropske „države“, naišla je žuta minuta. Alo‘, alo‘ Zemlja zove.
       Zaklela se Zemlja raju, pa su se sve istine saznale. Videćemo, čija će se garda marširati. Da li je vreme da se zmija presvuče. Da li će se presvući u prugasto i izaći na mestan. Izvinite, megdan. Da gazi Ibar vodo suvih nogu. Od koga će dobiti šamar a od koga aplauz. „Tačin, tačin, tanana“.
       Tanananaaa. Slikom se selimo u naš dom. Naš, narodni. Ne verujemo očima. U zadnjim redovima otkrivamo nešto neobično. Žuti prsluk, zatim ulazi neka pokretna slika u plavoj boji. U sali tišina kao u grobnici. Biće bolje, neko viče.
       Biće bolje, videćete. Polako ali sigurno, postajemo bogatiji. Eto vica na tu temu. Znate li ko je apsolutno siromašan čovek. Kome je i zlatna žila od gvožđa. (Ako niste ćuli za tu žilu pogledajte u rečniku. Medicinskom, ne rudarskom).
       Dakle, u našu zemlju, pored mnoštva novootvorenih zlatnih rudnika, pojavila se i zlatna stafilokoka. Nije od gvožđa, garant, ali se i ona nalazi u onom prvom rečniku. Na žalost ako je zapatite, nećete biti mnogo bogatiji. Zato (o)perite ruke (od svega). Naročito obratite pažnju na čistoću prstiju.
       Sada se držite dobro. Deca su naše najveće blago. Blago roditeljima koji mogu deci da priušte sve. Decu od malih nogu treba učiti zlatnim pravilima života. Budi lep, bogat i pismen (digitalno). Zato služe prsti.
       Danas, kad uđete u vrtić, videćete decu nalakiranih noktiju, zelene, plave, ljubičaste kose. Nemojte da vam se kosa diže na glavi. Ovo nam je naša borba dala. Borba za svetske vrednosti, lepotu i bogatstvo. Nemojte se praviti nevešti, ako vidite, kako iz dečjih džepova vire ajfoni pet, šest, sedam...
       Vi ste, možda, jeli hleb sa sedam kora, ali, zato, naša deca ne smeju da iskuse ništa loše. Nemojte ih zamarati radnim navikama. Ko se još od rada obogatio. Samo oni koji hodaju pravim koridorima mogu da pronađu zlatnu žilu. Ne onu iz donje kičme.
       Sve u svemu, ne borite se sa vetrenjačama. Pravite ih. Zatreba li, imajte smelosti, rušite sve mostove koji vam smetaju. Budite strpljivi i ne gubite lako glavu. Eto, jedan deda (tako su ga nazvali mediji, iako je čovek u najboljim šezdesetim) dobio je tri udarca sekirom u glavu od ljubomornog dečka.
       Gledao je u njegovu devojku. Zato, bolje, hodajte širom zatvorenih očiju. Ne verujte uvek onom što vidite. Vidite, predsednika Nigerije proglasili mrtvim i optužili da je namestio sopstvenog klona da zavarava narod.
       Otkud ova vest? Pa, istraživanja su kazala da su naši ljudi mnogo lenji, ne peru sudove, ne peglaju, samo zure u TV. I ovu vest su tako pokupili. Dok nije nestala struje na tri dana. Direktor na potezu, okrnjio je rukovodeći sastav, podelivši na desetine otkaza. Ovo je za svaku pohvalu. Samo da ne bude, psi laju a vetrenjače prolaze…


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX