SVEDOK InternetBroj 1190.

Poseta
5776488

Muziku želim da iskažem glasom i telom

Akademik Čavoški, vidovnjak i lekar specijalista

Intelektualno carstvo intriga i laži

Slaba Srbija, jak Balkan?!

Vlast ponovo menja model obračunavanja penzija ovog puta – u korist penzionera?!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

POLEMIKA: Akademik Časlav Ocić protiv akademika Koste Čavoškog
Kosta Čavoški: Nije teško zaključiti da Časlav Ocić više nije kadar da razlikuje dobro i zlo i moralno
Časlav Ocić: Ljudi na koje akademik Čavoški odapinje svoje fatve, odavno su prema toj („crnomagijskoj“) aktivnosti bacanja čini, postali – ravnodušni

       Tamni vilajet u Srpskoj akdemiji nauka i umetnosti je sve mračniji, ali iz tog crnila se sve bolje – vidi?!
       U prošlom broju „Svedoka“ objavio sam dva „prećutana (u javnosti) pisma akademika Koste Čavoškog i Časlava Ocića koja su izazvala uzbunu u našoj, nekad, najumnojoj ustanovi – SANU (Knez Mihajlova 35, Beograd) koja, svako za sebe, otkrivaju i demaskiraju, mračne tajne uovoj našoj visokoumnoj ustanovi, ali i tehnologiju zakulisnih mraćnih radnji oko izbora novih članova sanu i načina eliminisanja nekih uglednih ljudi, kojima je SANU zabravila ulaz u – Akademiju!
       Moj dugogodišnji znanac i, mogu reći, prijatelj, akademik Čavoški, verujući pogrešno, da je „Svedoku“ pisma doturio akademik Časlav Ocić, nije želeo da za novine nastavi polemku sa Časlavom Ocićem, ali polemika je nastavljena – novom prepiskom?!
       „Svedok“ je opet dobio i ta pisma, a pošto se uskoro približava rok za izbor novog (ili starog?) predsednika Akademije, smatrao sam da ih ne treba skrivati javnosti i odlučio sam da ih obelodanim...
       Vladan Dinić, glavni i odgovorni urednika „Svedoka“
       PS: Iako sam precizno rekao Kosti Čavoškom da pisma koja sam objavio u prošlom broju - „Svedoku“ nije dostavio Časlav Ocić, iz novog pisma akademika Čavoškog upućenog SANU 1. februara ove godine, vidim da mi Kosta Čavoški nije poverovao na reč! Njegovo pravo, ali još jednom: pisma su stigla iz SANU, ali ne od Časlava Ocića!
       Uz to, namera „Svedoka“ nije bila da se stavi na jednu stranu, već da obelodani šta se u SANU ZAISTA ispod žita valja...
      
       * * * * *
      
       Poštovani članovi SANU,
      
       U Svedoku br. 1169-1170 od 29. januara 2019. godine akademik Časlav Ocić je objavio moje pismo petorici istoričara, koji su, shodno članu 31 Statuta SANU, bili članovi proširenog izbornog skupa Odeljenja društvenih nauka.
       Iako sam to pismo namenio jedino članovima SANU, on ga je objavio samo da bi mogao da izvrši napad na mene, u kojem u mojoj ličnosti zapaža „ vrlo primetne simptome završne faze procesa samoobogotvorenja“, kao i slepe privrženosti i udvorištva pojedinim časnicima SANU, što se nikako ne može dovesti u sklad sa onim prvim, pošto bog ne može biti ulizica i podrepaš.
       Iz ovakvog postupka i rasuđivanja akademika Časlava Ocića nije teško zaključiti da on više nije kadar da razlikuje dobro i zlo i moralno odgovara za ono što čini, pa mu zbog toga neću više odgovarati.
       S poštovanjem,
       U Beogradu, 1. februara 2019.
       Kosta Čavoški
       Poštovane kolege,
      
       Zahvaljujem se PR službi SANU, koja mi je juče uputila pismo akademika Koste Čavoškog, jer me je ono ne samo iznenadilo već i dobrano oraspoložilo.
       U njemu, naime, on iznosi ozbiljne, i naravno – potpuno neutemeljene, optužbe da sam ja poslao listu Svedok njegov i moj dopis (objavljen u dvobroju tog nedeljnika od 29. januara 2019).
       Zahtevam od pravnika (vrhunskog, kako on voli sebi da tepa) Čavoškog da mi u roku od 24 časa dostavi valjane dokaze za ovu tvrdnju, ili ako ih nema (a ne može da ih ima, jer pomenute dopise nisam ja poslao Svedoku) da uputi izvinjenje meni i svim članovima SANU kojima je distribuiran njegov dopis zbog toga što nas je po ko zna koji put maltretirao svojim izmišljotinama.
       Nemam nameru da ovim povodom tužim akademika Čavoškog sudu zbog povrede mog ugleda, jer sam odavno oguglao na njegovo ovakvo arogantno ponašanje.
       Povremeni javni ispadi akademika Čavoškog kojima on s pozicije vrhovnog moralnog i intelektualnog arbitra (čak i medicinskog dijagnostičara) s božanskog trona besprizivno sudi o tome ko je dobar a ko zao, ko je pošten a ko pokvaren, ko je razborit a ko tupav, ko je zdrav a ko bolestan...postali su smešni, i većina onih na koje akademik Čavoški s vremena na vreme odapinje svoje fatve odavno su prema toj njegovoj („crnomagijskoj“) aktivnosti bacanja čini postali – ravnodušni.
       A da „bogovi“ koji se odnose osiono prema onima koje oni smatraju niščima ne propuštaju priliku da vrlo revnosno iskažu svoju vatrenu privrženost i podršku moćnicima iznad njih pokazuje pismo koje je akademik Čavoški poslao predsedniku SANU akademiku Vladimiru S. Kostiću negde u septembru minule godine (iz „političke“ emigracije iz Londona, gde se povukao posle organizovanja puča u Odeljenju društvenih nauka SANU u junu 2017. godine).
       Akademik Čavoški je jedini član SANU koji je izrazio bezrezervnu lojalnost i podršku predsedniku SANU koju je ovaj zatražio od članova SANU u tajnom cirkularnom pismu (koji su svi članovi SANU dobili osim mene) i u kome se Predsednik SANU „brani“ od mog „napada“ (tako je, naime, on protumačio moj poziv njemu na dijalog) i „demantuje“ moje iskaze1 date u intervjuu Pečatu u septembru 2018).
       Ovde skiciran obrazac ponašanja akademika Čavoškog demantuje nekonsistentnost moje analize (što mi on imputira) i vrlo zorno ilustruje (čak dokazuje) tvrdnju da lažni bog može itekako da bude ulizica i podrepaš. Zato je i lažan.
       Ako zbivanja u ovom tragikomičnom skandalu eskaliraju u negativnom pravcu biću prinuđen da posegnem i za drugim sredstvima zaštite mog ličnog integriteta.
      
       U Beogradu, 6. februara 2019.
       Časlav Ocić, redovni član SANU


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX