SVEDOK InternetBroj 1172.

Poseta
5663317

Dokle će SANU nastaviti da srlja u mračni bezdan?!

Kosta Čavoški: Nije teško zaključiti da Časlav Ocić više nije kadar da razlikuje dobro i zlo i moralno
Časlav Ocić: Ljudi na koje akademik Čavoški odapinje svoje fatve, odavno su prema toj („crnomagijskoj“) aktivnosti bacanja čini, postali – ravnodušni

Za sedam godina plata realno skočila za 1,38 evra

NAPREDNJACKI DISIDENT RADOŠ LJUŠIĆ

Jasenovac je bio imperija zla u kojoj su dželati uživali u ubijanju žrtava


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Ambasador prijateljske zemlje potvrdio širenje saradnje sa Beogradom
Azerbejdžan uči srpski

       Azerbejdžan je jedan od najvećih saveznika Srbije, pa je logično što je upravo poslao svoja 34 studenta na Filozofski fakultet u Beogradu, da uče srpski jezik, kao što je tolika grupa srpskih visokoškolaca već u Bakuu, radi izučavanja azerbejdžanskog. Naša politika nepriznavanja samootcepljenog Kosova i dalje je postojana.
       Sa Srbijom i njenim rukovodstvom, sarađujemo u velikom broju oblasti i širimo poslove. Sve ovo započelo je posetom našeg predsednika Ilham Alijeva Beogradu i uzvratnom posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Azerbejdžanu.
       Ovo je rekao Eldar Hasanov, ambasador Republike Azerbejdžan u Beogradu, na sednici Srpske Kraljevske akademije naučnika i umetnika – Skanu, primajući posebno priznanje ove institucije za podršku Srbiji u svim forumima, i posebno u odbacivanju zahteva Kosova za prijem u Interpol, koje mu je uručio predsednik Naučkog saveta akademije, prof. dr Mirko Kerkez.
       Ambasador Hasanov je na službi u Beogradu već devet godina, objavio je više knjiga o Srbiji predstavljajući ih svojim sunarodnicima, koji sve veće zanimanje pokazuju za centralnu državu Balkana.
       Posebno se obradovao ideji da se u okviru Instituta ,,Ivo Andrić“ novoosnovanog pri Akademiji SKANU, za značajna književna i pesnička ostvarenja dodeljuje nagrada u čast najpoznatijeg azerbejdžanskog književnika Imadedina Nesimia, iz sredine 15 veka, čije su pesme oblikovale poeziju turske i čitavog Bliskog i Srednjeg istoka. Sa svoje strane, novoprimljeni član SKANU, ambasador Hasanov, najavio je da će u Bakuu nagrada, sa imenom našeg Nobelovca, biti uručivana pesnicima i piscima iz Azerbejdžana.
       Predsedavajući akademije dr Dragan Damjanović, ovom prilikom je za mart mesec najavio održavanje prve pesničke manifestacije ,,Anastasijini dani“ u čast majke Svetog Save, i štampanje posebnog Zbornika sa 116 izabranih pesama, pisaca iz svih krajeva Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske ali i naših pisaca iz dijaspore.
       Na sednici je najavljeno da će delegacija Srpske Kraljevske akademije naučnika i umetnika, koju će predvoditi prof. dr Dimitrije Panfilov, uskoro prisustvovati otkrivanju spomenika u Moski, preminulom ambasadoru Vitaliju Curkinu, jednom od zaslužnih diplomata za podršku Srbiji u UN.
       Podržan je i predlog prof. dr Bajrama Halitia, predsednika Instituta za evrospske studije Roma, o održavanju zajedničkog sipmpozijuma na temu ,,Kosovo i Metohija juče, danas i sutra“.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX