SVEDOK InternetBroj 1198.

Poseta
5821245

Gospođa Sonja Licht, „king maker“ ili „gospodarica lutaka“

Govorite li drugosrbijanski?

Ti javni izvršitelji su privatna, legalizovana mafija Aleksandra Vučića i ove vlasti

Tunel na kraju svetla

Mafijaške “kombinacije” i “ugrađivanje” kod mene nikad ne prolaze


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Ukidanje mame i tate

       Krkenzi kikiriki everi dej? Ako ne može sebi da priuštite sada, mislite na budućnost.
       Pod hitno se učlanite, zna se gde, i obezbedite sebi mesto u budućem sazivu. Naime, kad prođe kupovina, poslanicima će se kuvati na ulju od badema, kokosa, susama ali i od kikirikija. I ne samo to...
       Od tih ulja, koža bće vam biti kao bebina guza, ‚prostite na izrazu.
       Bez ikakve zadnje namere, pozdravimo najpoznatije novorođenče od roditelja 1 i roditelja 2.
       Ne, niste pogodili.
       Nije reč o nama.
       Radi se o zemlji par ekselans, mon amur, gde su, uprkos ljudima u žutom koji nedeljama nose giljotinu, usvojen je zakon o ukidanju mama i tata.
       Boli ih prsluk za one koji, još uvek žele da žive u prošlosti. Od sada, makar u škole i vrtiće, decu će dovoditi roditelji pod rednim brojevima jedan i dva. Da li je to u redu, pokazaće praksa?!
       Naravno, u zemlji fraternite, liberte i egalite, odmah se rasplamsala borba. Ko je broj jedan a ko dva. Bojim se da ovaj čvor ni giljotina neće moći da preseče.
       Vešajte me na Terazijama ako razumem ovaj svet. Razumem samo da je đavo odneo šalu. Svet je načisto poludeo. Italjanski nastavnici skoro da su se pobili za dvesta mesta koja su otvorena za kurs isterivanja đavola.
       Budimo otvoreni, pre nekog vremena ostali smo zabezeknuti kada je u Milanu otvorena prva porno-akademija. Eto, sada je đavo došao po svoje.
       Nemoral je toliko uzeo maha da su potrebni diplomirani egzorcisti da omladinu dovedu u red.
       Kako god , budimo (za dom) spremni da čujemo još o ovakvim događajima.
       Izvinite, nešto sam pogrešila?
       Ja sam samo koristila stari hrvatski pozdrav, Kolinde mi. Možda ste, ipak u pravu.
       U ovom, viroznom vremenu trebalo bi da odem na dve-tri infuzije.
       Znate već, u godini smo Svinje. A kuda idu one divlje. Pravo na metak. Na žalost, pripretila je afrička kuga, pa, za početak, divlje svinje su markirane za odstrel. Ako im meso (još) nije zaraženo, dozvoljeno je staviti ga u zamrzivače.
       Preporučljivo je, pre toga, pažljivo prečešljati sadržaj sanduka. U poslednje vreme, neki tamo pothranjuju svoje sestre, majke ili neku bližu ili dalju rodbinu.
       Daleko bilo, nije na odmet da nabavite anatomski priručnik, da ne bi neka butkica prošla kao svinjska. Pipipi, pomerite se s mesta!
       Eh, sada se pokazala prilika da kažemo još nešto o ljudskim nogama. Kako možete najlakše da dobijete nogu.Tako što ćete proći kroz zaključana vrata (Dveri). Ako , pri tome, na ramenu nosite i skelu, ne čudite se ako završite u Padinskoj.
       Ni Laza nije daleko.
       Daleko smo odmakli od teme. Predviđanja kažu, biće ova rodna godina. Istina, ne odnosi se ovo na rode, džaba ga bilo i angažmana državnih dadilja, mislilo se na voće i druge kulture. Još, ako u Grčkoj bude rekordnog roda, gde će nam biti kraja.
       Izgleda, nekima u već pomenutoj Skeli. Ja bih pre glasala za Lazu.
       Ideja, naime, graničila se sa ludilom. Uvezemo voće iz Grčke, stavimo druge nalepnice i vozi Miško. Ni u ludilu nisu računali da će Baćuške znati za jadac.
       Šta hoćete, nas i Rusa, trista miliona. Dobro, malo smo preterali. Bar, tako tvrdi naš nesuđeni (ali stvarno) prijatelj zvani Taksa.
       Ramo, Ramo, druže moj, šta ti se priviđa. Njemu se priviđaju tri hilade ruskih špijuna.
       Ni manje ni više. Kao u vicu, kada Crnagorac pita prolaznika koliko je sati, a ovaj mu odgovara, 23,54. On će na to, zavrteti glavom i reći, ma idi, ne no ‚iljadu!
       Ramo ih je prebrojao ravno tri ‚iljade. Kad već o ta dva naroda i narodnosti je reč, svima je palo o oko, kako je Milo jurio Angelu i druge zapadnjake, na kraju se zadovoljio s ovima sa taksama.
       Da sada ne navodim taksativno, znate već o kome pričam.
       Priči tu nije kraj. Nadajmo se da proleće neće kasniti i mart.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX