SVEDOK InternetBroj 1190.

Poseta
5776552

Muziku želim da iskažem glasom i telom

Akademik Čavoški, vidovnjak i lekar specijalista

Intelektualno carstvo intriga i laži

Slaba Srbija, jak Balkan?!

Vlast ponovo menja model obračunavanja penzija ovog puta – u korist penzionera?!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Piše: Margit Savović
Širok osmeh, zlatan zub

       Stani, dečko. Šta ja to vidim na tvojoj majici? Kakav je to Kingkong? Aha, to je taj, koji je izazvao prvi (zamalo drugi) svetski rat. Šta je tebi? Hoćeš i treći? Zaslužio si jednu očinsku šamarčinu, ali ću samo malo jače da te odgurnem.
       Halo, vi tamo. Šta vam to znači, dogodine u... (tri l...). Vi ste mi kao, neki domoljupci, ljubi vas majka. Kladim se, u životu niste bili dalje od Malog Mokrog Luga, a dokle ćete moći dogodine, to ćemo tek videti. Skidaj to. Eh, deca. Šta ona znaju. Mislim, šta je trista kila.
       Priznaćete, deca su nam veoma kreativna. Treba ih samo pravilno usmeriti. Ponekad i batine čuda čine. Na primer, dete napravi od kartona i novinskog isečka mobilni telefon. Šta kažete, ko ima takvu omladinu, ne treba da strahuje za svoju budućnost. Možda za njegovu.
       Dosta smo mazili tu našu decu. Neka crknu dušmani koji podržavaju sve te mamine i tatine maze, da se drže mamine suknje. Treba ih pustiti da se slobodno igraju, da razviju svoje sposobnosti. Nikad ne biste verovali na šta su naša deca sve sposobna.
       Zahvaljujući društvenim mrežama sve više znamo o mladima. Na tim mrežama može da vidite devojčicu u neobičnom formatu sa svojim psom. Dobro, de, neki će reći da je to neobično poziranje, zvani dogi poza. Šta znaju malji deca.
       Nikada ne biste verovali da može dvanaestogodišnjak da napastvuje svoju sestricu na primeru video-igrice. Šta znaju malji deca. U toj igri može da birate da li želite da opljačkate banku, da kradete automobile, ubijete ili silujete. Priznaćete, i nije neki izbor.
       Možda smo, pomalo, i bolesni ljudi. Stvarni ili umišljeni. Ako su brojke tačne, u Srbiji ima preko milion hipohondera. U prevodu, umišljenih bolesnika. To znači da ako nas i Rusa trista miliona, da je svaki šesti -sedmi sa nekom dijagnozom.
       Još jasnije, izgleda, niko nije sam. Interesantno je, međutim, da niko ne umišlja da mu nešto nije u redu sa mozgom. Odnosno, što te bolesti, od kojih, navodno patimo, nemaju veze s mozgom. A, u stvari, i te kako imaju. Zato smo i hipohondri.
       Kod lekara idemo samo kad već boli. Kod zubara, sačuvaj bože. Širok osmeh, zlatan zub. To je bolna istina. Uskoro, biće teško, skoro nemoguće, nekoga uzeti na zub, ujesti za srce, jediti se. Nečemo imati čime, a može biti i neće biti koga.
       Zato je jako važno da podstičemo mlade, ne samo da posećuju zubare od malena, već i da se što pre ostvare kao roditelji (1 i 2, naravno). Nećete verovati, kakve nam vesti stižu iz , nekada nam mile republike.
       U prošloj godini čak dvesta đetića bilo je na porodiljskom bolovanju. Dobro ste pročitali. „Oj, junaštva svjetla zoro“! Svjet se menja, nema šta. Pitam se, pak, da li đetići bebe šetaju zorom da ih neko ne vidi ili se, bez ustručavanja, pelene menjaju na rivijeri.
       Svaka im čast, kakva je to samo armija savremenih očeva. Kad smo već kod armije, odlučeno je da Srbi, opet , rado idu u vojnike. Prvobitno se planiralo da ih pozovu šestošezdesetšest, ali su, ipak, zaokružili na šesto. Istina je da, Srbija je prva vampirska zemlja, gde su ljudi veoma sujeverni-Đavo će znati.
       Ispričaću vam još jedan događaj, da vidite da i drugde ima problema sa mozgom. Devet vatrogasaca spasavalo pacova zaglavljenog u šahtu, u jednom nemačkom gradu. Taman je hteo da pobegne pacovskim kanalima, kada mu se desila nezgoda.
       Šta kažete. Ko nije bio sam. Pacov, ili... Ma ne, njih je bilo devetorica. Onda ste na Hrtu mogli da vidite ljude u SS uniformama, kako s partizanima igraju kolo. Kuda ide ovaj svet? Šta reći, a ne zaplakati?
       Idem sada.
       Mozak me je zaboleo.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX