SVEDOK InternetBroj 1190.

Poseta
5776557

Muziku želim da iskažem glasom i telom

Akademik Čavoški, vidovnjak i lekar specijalista

Intelektualno carstvo intriga i laži

Slaba Srbija, jak Balkan?!

Vlast ponovo menja model obračunavanja penzija ovog puta – u korist penzionera?!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Mirko Dimitrijević, Privremeni zastupnik Šahovskog saveza Beograda, u otvorenom pismu šahovskoj javnosti
Da komšiji crkne krava…

       Na Vanrednoj sednici Skupštine Šahovskog saveza Beograda, održanoj 17. februara, od delegata izabran sam za privremenog zastupnika Šahovskog saveza Beograda, do izbora predsednika i novog rukovodstva (predviđenog za 31. mart).
       U ovom obraćanju želim da obavestim klubove i šahovsku javnost o preduzetim aktivnostima u proteklih par sedmica. Posle upisa u Agenciji za privredne registre, pristupio sam tekućim obavezama, među kojima je bilo i utvrđivanje finansijskog stanja u kome se trenutno nalazi Šahovski savez Beograda.
       Cinjenice koje sam utvrdio bile su poražavajuće!
       Naime, na osnovu programa rada i kalendara za 2019. godinu, Sekretarijat za sport Grada Beograda opredelio je Šahovskom savezu iznos od 600.000 dinara, namenjen finansiranju održavanja 51. Osmomartovskog turnira šahistkinja (od 3 –11. marta).
       Taj iznos prebačen je na trezorski račun (za budžetske korisnike) Šahovskog saveza Beograda 4. februara, a 7. februara, tada već bivši predsednik Šahovskog saveza Beograda Dragan Vučičević, kompletan iznos prebacio je na račun svog šahovskog kluba –ŠK „BAS“.
       Ideja bivšeg predsednika je verovatno bila da „u brišućem letu“ skloni sredstva sa računa Šahovskog saveza Beograda, kako bi se njima izmirili troškovi Sportske arbitraže.
       Dragan Vučičević je, da podsetim, ostavku na mesto predsednika Šahovskog saveza Beograda podneo 5. februara i od tog dana, po važećem statutu ŠSB, nije smeo da obavi ni jednu radnju, uključujući i finansijske transakcije.
       Sve i da nije bilo tako, nenamensko trošenje budžetskih sredstava, bez odluke nadležnog organa, predstavlja tešku zloupotrebu.
       Novom rukovodstvu ŠSB prepustiću da proceni i donese odluku da li je u postupanju Dragana Vučičevića bilo elelemenata krivičnog dela, a meni samo ostaje da konstatujem da je bivši predsednik u celosti ispunio prvu tačku svog programa zvanu „Finansijska konsolidacija“. Jedino još treba da saznamo koga je tačno „konsolidovao“ Vučičević.
       Vrhunac je otkazivanje Kadetskog prvenstva Beograda, a prikupljene kotizacije takođe je usmerio ka svom klubu „BAS“.
       Da organizuju i sprovode plan aktivnosti za 2019. nisu u mogućnosti, a namenska srdstva su u mogućnosti da prisvoje. U prilogu objava sa sajta od 07. februara.
       „Obaveštavamo vas da Kancelarija Šahovskog saveza Beograda nije u mogućnosti da organizuje Kadetsko prvenstvo Beograda za 2019. godinu u predloženom terminu iz sledećih razloga:
       1.Organ uprave više ne funkcioniše, zbog ostavke predsednika i osam članova Upravnog odbora ŠSB, čime ne postoji nalogodavac posla.
       2.Predlog programa Šahovskog saveza Beograda za 2019. godinu koji se kandiduje za finansiranje iz Gradskog budžeta nije usvojen na sednicama Skupštine, usled nedostatka kvoruma, zbog čega Sekretarijat za sport i omladinu nije uplatio odgovarajuća sredstva.
       Molimo vas da uvažite navedene razloge i ne vršite prijave i uplate.
       Izvršni direktor
       Marija Lukić
       Možemo zaključiti šta je ISTINA, a šta LAŽ.
       Sekretarijat za sport i omladinu uplatio je sredstva 4. februara.
       Na veoma zanimljiv način kancelarija ŠSB „uvela“ nas je u ovaj problem, ali tek 18. februara, objavom na sajtu ŠSB pod naslovom „Male šanse za održavanje osmomartovskog turnira“.
       Dakle, posle 11 dana ćutanja, izvršna direktorka ŠSB učinila je izuzetan napor i „prekinula“ bolovanje, kako bi javnost obavestila na uvijen način o nezakonitim radnjama, tek onda kada je postala svesna da je ŠSB dobio zastupnika koji neće ćutati nad ovakvim postupcima.
       U kratkom roku bilo je potrebno rešiti pitanje održavanja Osmomartovskog turnira šahistkinja, jer se nije smelo dozvoliti da se prekine tradicija duga 50 godina. Pored pomenutog finansijskog problema, sa zakazanim terminom poklopili su se: polufinale Prvenstva Srbije (hvala nacionalnom savezu na „razumevanju i brizi“), turnir šahistkinja u Rijeci, prvenstva Bugarske i Rumunije za žene… U takvim okolnostima nije bilo moguće obezbediti sastav adekvatan renomeu turnira, pa sam, posle obavljenih konsultacija odlučio da se Osmomartovski turnir šahistkinja održi od 17 –25. marta.
       Obavljeni su razgovori za predstavnicima Sekretarijata za sport, a pomoć su obećali i mnogi dobronamerni zaljubljenici u šahovsku igru, svesni opasnosti u kojima se beogradski šah danas nalazi.
      
       * * * * * * * * * *
      
       Jedno je sigurno –„konsolidacija“ koju je počeo Vučičević sa svojom ekipom srećom je na vreme zaustavljena.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX