SVEDOK InternetBroj 1178.

Poseta
5699606

Treća armija nije izgubila rat, izgubljen je za „zelenim stolom“ potpisom u Kumanovu

Ćutanje o (ne)izboru akademika stiglo na – naplatu

Kosovski zavet je srpska verzija Novog zaveta

1604.

Ulični TV dnevnik


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Tradicionalni Međunarodni osmomartovski ženski turnir žena u Beogradu se ipak igra
Dame jače od Dragana Vučićevića!

       I pored “ogromnih napora” i zakulisnih radnji prethodnog rukovodstva Šahovskog saveza Beograd, uz basiranje Šahovskog saveza Srbije izgleda, da se najstaiji ženski međunarodni turnir na svetu ukine, novo, privremeno rukovodstvo, uz razumevanje grada Beogrda ali i pojedinih zaljubljenika u drevnu igru na 64 crno-bela polja, predvođeni “alfom i omegom” BGD šaha, Draganom Kotevskim (donedavni direktor ŠSB kojem je prethodno rukovodstvo iz čista mira dalo – otkaz?!) uspeli su nemoguće: Tradicionalni Osmomartovski turnir dama se – ipak održava!!
       Istina, ne od 3. marta kako je bilo planirano, već će turnir početi 17. i trajaće do 25. marta.
       - Uspeli smo u onome što je delovalo nemoguće. Igraće se u “Ser Žilu” i hotelu “Slavija”, a obezbedili smo da se na turniru mogu ispuniti norme za velemajstora i internacionalnog majstora, kaže Dragan Kotevski.
       - Obezbedili smo, nastavlja Kotevski, solidan sastav s obzirom na sva podmetanja s kojim smo se sreli. Igraće učesnice iz Indije, Rusije, Bugarske i Srbije: velemajstori: Margarit Vojska (Bugarska), Galina Strutiskaja (Rusija), Svetlana Prudnjikova, Irina Coljuškina, Ana Benderać (sve Srbija), internacionalni majstori Aleksandra Dimitrova (Rusija), Ljiljana Drljević i Katarina Mišel (Indija), kao i FIDE majstor, omladinska prvakinja države Jovana Srdanović.
       Za dan-dva znaće se i deseta učesnice, jer se čeka odgovor Sandre Đukić...
       PS: Dakle zakulisne igre prethodnog rukovodstvo, povezane i s nekim očito zlim namerama, ali i krivičnim delima, na sreću ljubitelja šaha – nisu uspele!
       V.G.D


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX