SVEDOK InternetBroj 1194.

Poseta
5800812

Ne verujem da će Vučić podneti ostavku u SNS!

Ramušove puste želja

Silovanje razuma Raje Rodića

BIG BEN NOVAK!

Promocija Vučićeve i Makronove moći


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

SUMIRANJE - Piše: Margit Savović
Prezrele kruške

       Znate dobro, šta je hleb sa sedam kora, ali da je sa tridesethiljada puta toliko, to sigurno ne pojmite. E, pa da znate, pored svih drumskih, građevinskih i drugih mafija, sada postoji i hlebna.
       Hleb naš nasušni zavaršio je upravo kod tog udruženja.
       Naravno, ne da bi, poput Robina Huda, podelilo gladnima, već onima gladnih zarade. Upravo, trideset hiljada vekni hleba od najboljeg hlebnog žita je dobilo nogu iz pekarske industrije, da bi ih umreženi prodavali ispod žita za keš. Cekamo da vidimo da li će dobiti nogu s posla ili, kako već je kod nas uobičajeno, nanogicu.
       Zašto sam rekla uobičajeno? E, pa kod nas za nedozvoljene polne radnje sledi vam samo narukvica za nogu.
       Pređete li prugu sa prepunim autobusom ne gledajući ni levo ni desno, branite se sa slobode.
       Slobodno procenjujem da će, i maloletni učenici koji su svoga druga silovali metlom, dobiti samo ukor razrednog. Nema prave metle za prestupnike. Stari moto, šta znaju malji deca.
       Da ne bude da smo samo mi u zabludi. Takođe, malji deca su, u Dubrovniku, tako se šetala na katunu, kad primetila neobične automobile. Gle drskosti, sa srpskim tablicama. Odmah su mobilisali svoje drugove i očas posla su ih porazbijali. Ne drugove, već te , kako ih je papo učio, zločeste četvorotočkaše. Oprosti mi pape, virova sam jer san bija malji.
       Malo je reči da su nam vesti pune nasilja. Nasilja na ulici, u porodici, čak i u kokošinjcu. Covek je čuo neku galamu iz tog pravca pa je otišao da vidi šta ili ko mu uznemirava nosilje. Imao je šta da vidi. Na pragu je ležala lisica skroz pokvarena.
       Nakon galame nastala je mrtva tišina sa sva mrtvom lijom. Već jednom je probala da ukrade večeru ali je sada konačno dolijala. Lukavo je prišla prvoj koki koja je odmah alarmirala drugarice i za tili čas su očerupali uljeza.
       Bogami, letelo je perje.
       Sve u svemu, lisica nije očekivala ovoliki šamar pa je završila neslavno.
       Druga priča.
       Mladić, u naletu ljubomore, naleteo je na svoju devojku, udarivši joj „samo“ dva šamara, usled kojih je nastalo lomljenje brojnih rebara. Što grudnih što radijatorskih, na koje je dečko nabacivao devojku, tražeći odgovor ko joj se nabacivao.
       Onda je lepo zamolila devojku da prilegne da se odmori, on će da trkne samo da završi nešto pa, kad se vrati da nastave ovu društvenu igru.
       Nestrpljivo iščekujemo da li će, nakon što će lukavo pozvati na afekat, i on da dobije narukvicu ili nanogicu.
       Vidite, u muško - ženskim odnosima još uvek važe pravila kao iz turskog doba. Ima, naravno, izuzetaka. Neki, kada se pominje nešto tursko, boraveći u Istanbulu, koriste to za lepo iznenađenje lepšem polu.
       Jedan naš čovek, na visokom položaju, mnogo polaže na bonton. U tom gradu na Bosforu, nedavno je kupio tri bunde. Ne znam da li je od lisičjeg krzna. Jednu je odmah poklonio svojoj šefici, maloj pčelici. Kada su ga upitali zašto, kao prava lija, rekao je da je ona njegova drugarica i ne sme da joj bude hladno. Novinari su se samo izbečili i nisu dalje komentarisali.
       Prašina je brzo slegla.
       Nije, međutim, slegla, naprotiv, podigla se ogromna oko jednog neobičnog para koji su trenutno u Parovima. Ne bi bilo čudno, ali je mladoženja stariji od mlade samo pola veka. Mlada je ustala u odbranu ove ljubavi rekavši da joj je vekovna težnja bila da se uda za zrelog čoveka.
       U redu, ali većina misli da je on prezreo i već je odavno pao s kruške. Nesuđeni tast koji mu može biti i sin, rekao je da ih ne želi više ni da vidi. Njena baka je ponudila da se, umesto unuke, uda za starca.
       On je s gražavanjem odbio.
       Ja hoću da menjam pelene bebi a ne ženi. Šta reči. Oprosti im pape!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX