SVEDOK InternetBroj 1194.

Poseta
5800853

Ne verujem da će Vučić podneti ostavku u SNS!

Ramušove puste želja

Silovanje razuma Raje Rodića

BIG BEN NOVAK!

Promocija Vučićeve i Makronove moći


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Abu DABI: Podrška organizacije Islamske saradnje tzv. Kosovskoj nezavisnosti
Nezavisno Kosovo islamski projekat
Piše: Milan Vukelić

       Tokom prvog i drugog marta 2019. godine u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, održana je 46. Konferencija ministara inostranih poslova Organizacije islamske saradnje (OIS) sa motom: „Pedeset godina Islamske saradnje: mapa puta i prosperiteta“.
       Ono što je svakako obeležilo ovu konferenciju jeste istorijsko prisustvo šefice indijske diplomatije Sušme Svaraj u vidu „počasnog gosta“, što je izazvalo gnev njenog kolege iz Pakistana Šaha Mahmuda Kurešija koji je odbio da prisustvuje konferenciji.
       Ovo je još jedan dokaz da su odnosi ove dve države i dalje „zategnuti“ uprkos činjenici da je Pakistan odobrio oslobođenje nedavno oborenog i uhapšenog indijskog pilota, predstavljajući ovu odluku kao pokušaj deeskalacije krize između dve nuklearne sile.
       Međutim ono što je za nas od ključne važnosti jeste to što je i na ovoj ministarskoj konferenciji, OIS još jednom iskazala podršku secesionistčkoj politici Prištine i na taj način potvrdila činjenicu da je projekat tzv. nezavisnog Kosova izrazito islamski i nikako drugačiji!
       Naime, u Abu Dabiju OIS je jednoglasno donela rezoluciju broj 20/46 kojom se pozivaju sve države koje do sada nisu priznale tzv. „kosovsku nezavisnost“ da to učine kao i da podrže učlanjenje tzv. Kosova u međunarodne organizacije. Ovu informaciju sa ponosom je na svom Tviter profilu istakao ministar inostranih poslova tzv. Kosova Bedžet Pacoli, ističući da će Priština sa zadovoljstvom i u budućnosti nastaviti saradnju sa OIS, u nadi da će ona u budućnosti biti još jača.
       Gotovo identične rezolucije donete su i na ministarskoj konferenciji u Daki 2018. godine, Abidžanu 2017. godine, Taškentu 2016…
       Dakle jasno je da OIS, organizacija koja je najtipičniji predstavnik islamskog fundamentalizma u svetu kontinuirano podržava svoju kosovsku braću po veri i njihovu secesionističku borbu, koja ne narušava samo teritorijalni integritet Srbije već predstavlja pretnju za celokupnu hrišćansku civilizaciju. Da li je potrebno podsećati koliko je hrišćanskih svetinja na Kosmetu srušeno ili oštećeno proteklih godina od strane albanskih ekstremista, a poslednji varvarski čin je rušenje krsta u Velikoj Hoči koji je podignut u znak sećanja na Srbe tog kraja koji su stradali u ratu na teritoriji Kosmeta.
       Kao priznata međunarodna organizacija koja ima status posmatrača u OUN, OIS je od početka krize na Kosmetu lobirala da se secesionistička borba Albanaca prihvati kao problem celog islamskog sveta. Pa skrenimo pažnju samo na neke od odluka kojima je najznačajnija musliimanska institucija stala na stranu albanskih terorista….
       Na sastanku Međunarodnog saveta za džamije održanog u Meki od 1-5. februara 1992. godine donete su brojne odluke, a jedna od njih je bila „da se kosovskim Albancima pomogne da formiraju samostalnu političku zajednicu“.
       Na konferenciji koja je održana u Istanbulu u periodu od 17-18. juna 1992. godine doneta je rezolucija broj 1/5 EX koja se tiče Bosne i Hercegovine, a u njoj se podseća da je na šestom samitu OIS-a održanom u Dakaru 1991. godine pomenuto da je ova organizacija „duboko zabrinuta neprilikama muslimana u krajevima bivše Jugoslavije, a naročito zbog nasilničke srpske represije protiv muslimana Kosova i regiona Sandžaka.“
       Na 26. Konferenciji ministara inostranih poslova OIS-a održanoj u Burkini Faso od 28. juna do 01. jula. 1999. godine, jedna od glavnih tema bila je upravo situacija na Kosovu i Metohiji, navodeći se kao primarno i isključivo islamsko pitanje. Predsednik Burkine Faso Blez Kompaore je tada istakao da je jedno od pitanja koje najviše brine islamski svet „tragedija muslimana Kosova.“ Na istoj konferenciji sa stavovima predsednika Burkine Faso složio se i Ahmed bin Abdalah al Mahmud, ministar inostranih poslova Katara, ističući „tragičnu situaciju muslimana Kosova“.
       Na 39. konfereciji saveta ministara OIS-a održanoj u Džibutiju od 15-17. novembra 2012. godine, usvojena je rezolucija broj 15/39 čiji su pokrovitelji bili Albanija i Turska, a za nju je lobirao i tadašnji ministar spoljnih poslova tzv. „Kosova“, Enver Hodžaj. I i ovom dokumentu, OIS je pozvao sve države članice da priznaju „nezavisnost Kosova.“
       Nije na odmet napomenuti da je te iste 2012. godine Hašim Tači, tadašnji premijer a sadašnji predsednik tzv. „Kosova“, u Džedi posetio tadašnjeg generalnog sekretara OIS-a Ekmeledina Isanoglua i podneo molbu da tzv. „Kosovo“ postane punopravan član OIS-a. Isanoglu je pozdravio Tačijevu molbu, naglasivši da je OIS oduvek podržavao tzv. „kosovsku nezavisnost“ i da se raduje budućnosti u kojoj će tzv. „Kosovo“ postati član OUN pa zatim i OIS-a.
       Tom prilikom Tači je naglasio da će „njegova zemlja“ nastojati da ojača veze sa OIS u buduć¬nosti, a na sastanku u Privrednoj komori Džede pozvao je bogate saudijske privrednike da ulažu u različite oblasti na Kosovu i Meto¬hiji. Tači je podsetio Saudijce da se tzv. „Kosovo“ nalazi u srcu Evrope i da će ulaganjem na ovoj teritoriji zapravo osigurati svoje mesto na evropskom tlu. U Saudijskoj Arabiji, vahabizam je državna ideologija, a teritorija Kosmeta predstavlja idealan teren za širenje ovog radikalnog islamskog učenja na teritoriju Balkana, pa i Evrope.
       Od 57 zemalja članica ove organizacije, do sada je 38 priznalo tzv. Kosovo kao nezavisnu državu.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX