SVEDOK InternetBroj 1198.

Poseta
5821192

Gospođa Sonja Licht, „king maker“ ili „gospodarica lutaka“

Govorite li drugosrbijanski?

Ti javni izvršitelji su privatna, legalizovana mafija Aleksandra Vučića i ove vlasti

Tunel na kraju svetla

Mafijaške “kombinacije” i “ugrađivanje” kod mene nikad ne prolaze


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

HRTKOVCI: Deseti otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke
Dr Vojislav Šešelj ponovo predsednik!

       Deseti otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke održan je u Hrtkovcima, uz prisustvo 455 delegata iz Srbije, Republike Srpske, Republike Srpske Krajine i Crne Gore.
       Kongres je započeo intoniranjem srpske i ruske himne, izborom radnih tela i usvajanjem izveštaja, nakon čega je reč dobio prof. dr Vojislav Šešelj.
       Lider radikala je u svom obraćanju istakao da su Hrtkovci mesto radikalske slave, poštenja i istinoljubivosti, uprkos činjenici da se gotovo tri decenije sprovodi negativna propaganda i plasiraju netačne informacije o navodnom proterivanju stanovnika Hrtkovaca hrvatske nacionalnosti.
       Šešelj je istakao da nijedan Hrvat nije deportovan, da su otišli samo oni koji su razmenili imovinu sa Srbima iz Hrvatske, i još jednom ponovio da su pripadnici svih nacionalnih manjina dobrodošli u Srpsku radikalnu stranku.
       On je potom izrazio svoje zadovoljstvo zbog činjenice da se u Hrtkovcima u Srpsku radikalnu stranku učlanjuju i Srbi i pripadnici nacionalnih manjina i najavio da nastavlja borbu sa Haškim tribunalom i da će dokazati da u Hrtkovcima nije bilo nikakvog zločina protiv čovečnosti.
       U nastavku svog obraćanja dr Šešelj je naveo da su radikali bili blokirani u medijima i da ta blokada delimično i dalje traje, s obzirom da samo on povremeno gostuje na televizijama koje su potpuno zatvorene za ostale funkcionere.
       On je potom istakao da su radikali protiv vlasti Srpske napredne stranke i da kritikuju sve što je rđavo i pogrešno, ali da ne mogu po svaku cenu, zarad političkih poena, biti protiv određenih poteza koji su ispravni i povučeni uz podršku Rusije i Kine.
       Dr Šešelj je potom napomenuo da radikali ne mogu sarađivati sa izdajničkim, prozapadnim strankama. Potom je objasnio promene kojima je aktuelizovan Program stranke, sa posebnim osvrtom na stanje u pravosuđu.
       Lider radikala je najavio da će srpski radikali u Narodnoj skupštini podržati izmene Krivičnog zakonika koje podrazumevaju doživotnu kaznu za ubice dece i trudnica, ali i da će tražiti uvođenje nove odredbe koja bi se odnosila na to da ko god kaže da je počinjen genocid u Srebrenici bude kažnjen doživotnom robijom.
       Šešelj je istakao da radikali nikada nisu zataškavali činjenicu da se u Srebrenici dogodio zločin, ali da neće dopustiti da se taj zločin preuveličava i da se srpski narod predstavlja kao genocidan.
       Završavajući svoje kazivanja stari-novi predsednik SRS je istakao da se Srpska radikalna stranka zalaže za što dublje odnose sa Rusijom i Kinom.

Novo rukovodstvo
       Glasovima 450 delegata prof. dr Vojislav Šešelj ponovo je izabran za predsednika Srpske radikalne stranke a usledio je izbor članova Centralne otadžbinske uprave i prva sednica Uprave u novom sazivu, na kojoj su izabrani najviši stranački funkcioneri: za zamenika predsednika Aleksandar Šešelj, za potpredsednike Milorad Mirčić, Vjerica Radeta, Nemanja Šarović i Miljan Damjanović, za predsednika Izvršnog odbora Miroljub Ignjatović i za generalnog sekretara Nataša Jovanović.
       Potom je usledio izbor članova Predsedničkog kolegijuma, zamenika generalnog sekretara, članova Izdavačkog saveta, glavnog urednika i redakcije stranačkog lista „Velika Srbija“.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX