SVEDOK InternetBroj 1190.

Poseta
5776564

Muziku želim da iskažem glasom i telom

Akademik Čavoški, vidovnjak i lekar specijalista

Intelektualno carstvo intriga i laži

Slaba Srbija, jak Balkan?!

Vlast ponovo menja model obračunavanja penzija ovog puta – u korist penzionera?!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

U 2019., na tri super turnira, svetski prvak u šahu oduvao sve konkurente
Teror Magnusa Karlsena
Piše: Vladan Dinić

       Jeste Džejm Robert Bobi Fišer pravio fišerovske rezultate, jeste Aleksandar Aljehin pravio “aljehinske rezultate”, ali je činjenica, sudeći po ovoj 2019. godini i tri super turnira u njoj (Tata Steel, Memorijal Gašimov, i Genke klasik) prvak sveta Magnus Karlsen (28) zaveo strahovladu i teror nad najboljim igračima sveta!
       U 32 odigrane partije Magnus je – dobio – 16, dakle svaku drugu!!
       Na ova tri turnira Karlsen pobedio: Ananda, Raporta, Dudu, Mamežarova, Van Foresta (Tata Steel 2019), Karjakina, opet Ananda, Griščuka, Navaru, Girija (Memorijal Gašimov 2019), Lagrava, Svidlera, Aronijana, Valjeha Ponsa, Kajmera i Mejera!
       I to, baš kad su se njegovi rivali ponadali, (posle blede igre u meču za titulu u Londonu krajem prošle godine, 6:6, uz svh 12 remija sa Karuanom) da je Karlsen “digao ruke” od šaha, stigla je ova 2019. u kojoj je prvak sveta zaveo neviđeni teror i strahovladu i sad mu je, izgleda, samo nebo granica.
       Na trenutnoj svetskoj rejting listi Karlsen se sa 2875 približio dosad nedostignutom rejtingu od 2900 poena, a najbližem takmacu Fabijanu Karuani (koji mu se prošle 2018 primakao na samo tri poena) beži 56 rejting poena, dok trećem Lirenu Dingu čak – 70 poena...
       Da li će prvak sveta uspeti da preskoči magičnu granicu 2900 poena, može da se očćekuje, ali sada će mu biti neuporedivo teže. Jer, kako ima sve viši rejting, njegov očekivani rezultat biće sve teži?! Jer, jasno je, da čak na nekom turniru postigne i 100 odsto, kako se snižava rejting njegovim rivalima ( a sada su samo Karlsen (2875), Karuana 2819, i Liren 2805 iznad – 2800 rejting poena...A usput, ubuduće će svakim remijem beležiti minus rejtig poena!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX