SVEDOK InternetBroj 1198.

Poseta
5822754

Gospođa Sonja Licht, „king maker“ ili „gospodarica lutaka“

Govorite li drugosrbijanski?

Ti javni izvršitelji su privatna, legalizovana mafija Aleksandra Vučića i ove vlasti

Tunel na kraju svetla

Mafijaške “kombinacije” i “ugrađivanje” kod mene nikad ne prolaze


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

NIŠ: Drugi međunarodni simpozijum: “Posledice bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije osiromašenim uranijumom 1999.“
„Uranijumski vojnici“ nisu po volji NATO pakta

       Ne samo da su mnoge tužbe proti NATO agresora za besomučno, 78 dana dugo „humanitarno bombardovanje“ naše zemlje, brojna razaranja, uništavanje privrednih objekata i ubijanja ljudi, dece i građana Srbije (i Crne Gore) iz „viših razloga“ povučene, nekdašnje osuđujuće presude Suda u Beogradu potiv nekih čelnika NATO - „ukinute“ već, sva je prilika da srpskim ekspertima „neko“ i danas ne dozvoljava ni da javno govore o efektima „milosrdnog anđela“ i bačenom osiromašenom uranijumu - po zdravlje ljudi i budućih pokoljenja?!
       Jer, kako drugačije objasniti šta se dogodilo u Nišu od 17. do 19. juna? Tada je, u organizaciji Srđana Aleksića, pozatog advokata i borca za dokazivanje zlodela NATO bombardovanja osiromašenim uranijumom u agresiji na SRJ 1999. održan Drugi Međunarodni simpozijum sa temom: „Posledice bombardovanja SR Jugoslavije osiromašenim uranijumom“.
       Organizator je ovom simpozijumu pristupio veoma ambiciozno; pozvao je civilne stručnjake, strućnake i eksperte iz Vojske Srbije kao i brojne goste iz inostranstva: Italije, Švajcarske, Nemačke, Bugarske, Makedonije...
       Bilo je zamišljeno da gosti dođu 17. juna uveče na promociju knjige „Uranijumski vojnici“, autora Mari Taljazuči i Domenika Legiero, u kojoj su saopštena potresna svedočanstva obolelih italijanskih vojnika, ali i porodica onih vojnika koji su preminuli od različitih vrsta karcinoma, a koji su bili na ratištima u Republici Srpskoj i u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija, i posle 1999. godine!
       Autori su objasnili u knjizi 16 godina dugu borbu za pravdom i za istinom, koju su na kraju, posle decenije i po i dokazali na sudu - „da je osiromašeni uranijum štetan i bio uzrok mnogih vrsta raka kod italijanskih vojnika“.
       I dobili su velike odštete.
       Međutim, „neko“ se potrudio da baci senku na ovaj važan skup: u toku dana, 17. juna, stigla je vest da se svi učesnici iz Vojske Srbije povuku i odmah vrate u Beograd.
       Navodno, to nije potvrđeno, ali ni demantovano, „nije im bilo dozvoljeno da prisustvuju promociji knjige Domenika Legiera i Mari Taljazuči, ili je „nekome“, očito moćnom bilo neprijatno da su u NATO agresiji razorenom Nišu, uopšte promoviše knjiga o štetnosti bačenog osiromašenog uranijuma, na ljude, ali i na prirodu koja će godinama u sebi nositi – osiromašeni uranijum!
       Zbog čega je učinjen takav gest našeg (vojnog?) vrha, nepoznto je.
       Zasad!
       * * * * *
       Simpozijum je trajao 3 dana, a treći dan bio je predviđen za posetu Vranju i obilazak bombardovanih mesta, i trebalo je da učesnike Simpozijuma primi predsednik opštine Vranja.
       I, od toga – ništa!
       Predsednik bio na službenom putu...?!
       E.N.S


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX