SVEDOK InternetBroj 1204.

Poseta
5857988

Kako smo delili Kosovo: Svi srpski predlozi o rešenjima za južnu pokrajinu

Zločin se uvek isplati zločincu, jedino se nikada ne isplati biti žrtva

„Bog haosa“ preti Zemlji

Palmer ili plamer

Zlatu će se kujundžija naći


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

SUMIRANJE - Piše: Margit Savović
Tunel na kraju svetla

       Ogledalce, ogledalce, ko je najlepši na svetu? Pa, naravno, ja. Reče Srbin. Ma, šta pričaš?! Zna se, ko je bio Amor, reče Italijan. Ti će’ da mi kažeš, opet će ovaj iz Malog mokrog luga. Sad si u velikoj nevolji! Kaza, to kaza, pa ga smaza. Ubi ga jednim zamahom.
       Ćao Amore…
       Nije to jedini podvig koji su izvojevali naši momci rasuti po belom svetu. U nekom španskom odmaralištu, sasvim opušteno, jedan naš, drugom našem, napravio ogrlicu od uva do uva, ne zarđalom kašikom, već pravim mesarskim nožem. Zabezeknuta publika mislila je da se snima Srpski film 2.
       Pa, onda ovo: jurio je naš čovek (došao iz belog sveta kući na odmor), svoju ženu sa stomakom do zuba (ne on već žena). Da je bije. Jadna, šta će, ni manje ni više, skočila je sa sve stomakom do zuba, sa drugog sprata. Što je bila sreća u nesreći.
       Zamislite da im je stan bio na trinaestom?
       Tako to biva, kad se suviše sniva. Sa sedmog neba do sedmog kruga (pakla) samo jedan skok. Kroz prozor pa preko terase. Crno da crnje biti ne može. Ali, znamo, može!
       Nismo mi najgori. Ne prođe dan a da ne pročitamo neku vest o masovnim pucnjavama u Americi.
       Još, kažu da su Srbi najnaoružaniji narod. Koješta. Mi smo, naspram njih, jadni, nenaoružani narod. Istina je naše najjače oružje! (A vidite kako smo s tim oružjem prošli.) Međutim, istina je da je ne koristimo koliko treba. Istina je negde između. Između čega? To pitajte Velju. Neke pokvarene devojke tvrde da on voli kad ga gaze baš tamo, između. Da li je to istina? Prosudite sami. Ako ima to, između, reći će istinu sam.
       Uvek treba pitati, cui bono, u kakvoj je funkciji istina. Ej, Danice, Danice, da li ti znaš da imaš šest funkcija. Kako bi i znala, kad ne znaš da brojiš ni do tri. Kako bilo, postala si popularnija od doktorke sa flašicom vode.
       Ne vidiš od očiju da ti dušmani rade o glavi. Pamet u glavu, pokreni šesto čulo. Šta će ti toliko fotelja. Daj sebi malo prostora, uzmi slobodno. Otputuj u Madagaskar ili makar u Vinču. U međuvremenu će Đuro i Ilija naći drugu metu.
       Halo, halo, Soko je pao. Pala je odluka. Stranka piva ide na izbore. To se, za divno čudo, ne dešava se kod nas, već u susednoj Austriji. Oprosti mi bože, ne znam šta pričam. To je bilo u ono vreme, kad je Bravar bio bolji. Sad smo udaljeni na par svetlosnih godina. Neće, (ne može) svako biti bečki konjušar.
       Bilo kako bilo, oni će u kampanji deliti svima besplatno pivo, pa računaju, tako pijani (kao Kolinda, bar tako tvrde zli jezici) će glasati za njih, pa posle se ne sećati ničega. To vam čini pivo.
       Kao onom, ne znam, da li da ga, uopšte, mogu nazvati čovekom. Koji je, ’ebiga, popio dvanaest piva, vozio dvesta na sat i pobio silne mlade ljude.
       ’Ebiga, dešava se. „Merde“, rekli bi Francuzi. I rekli su, pa sa reči prešli su na dela. Doterali cisternu sa, ne baš parfemisanim sadržajem i sve to izručili ispred sedišta stranke predsednika. „Merde“, rekao je on, tihim glasom, baš mi ne trebaju ovi smrdljivi žuti. Moram po Brižit na kliniku, hoću da joj lično skinem zavoje. Imam poverenje u naše plastičare!
       Kad smo kod umetnosti, da znate, nema više sedenja na Španskom trgu, nema kofera na točkiće da se povlače po rimskoj kaldrmi. Nema pušenja dok vozite. Vozi Miško. Isključivo u rikverc. U šumu. U šumi svih ovih zabrana, više volim da živim u džungli.
       Zar nismo rekli da je Beč udaljen na nekoliko svetlosnih godina. A šta ima na kraju svetla. Pa, naravno, novi tunel. Koji beše to koridor?
       Jedanaest?
       Pre bih rekla, trinaest.
       Izbegavajte ga petkom.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX