SVEDOK InternetBroj 1194.

Poseta
5800842

Ne verujem da će Vučić podneti ostavku u SNS!

Ramušove puste želja

Silovanje razuma Raje Rodića

BIG BEN NOVAK!

Promocija Vučićeve i Makronove moći


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Zoran Miloševic, otac stradalog Ivana (23), koji je zajedno sa Nenadom Sabom (21) 3. decembra ubijen u Mirijevu, ogorcen pisanjem pojedinih medija:
ŠTAMPA BLATI MOG MRVOG SINA PRIPISUJUCI MU DA JE BIO
DILER I REKETAŠ
Piše: Dragoljub GAJEVIC

       Iako je od ubistva Ivana Miloševica (23) iz Prokuplja i Nenada Saba (21) iz Smedereva, koje je 3. decembra 2007. godine u kaficu "Belami" u beogradskom naselju Mirijevo, kako je saopštila policija, pocinio Nebojša Jankovic(27) iz Dervente, prošlo više od 40 dana, još uvek se ne zna motiv zbog koga je Jankovic pocinio ovaj svirepi zlocin. Obzirom da se policija i tužilaštvo još nisu zvanicno oglasili, roditeljima nastradalih Ivana Miloševica i Nenada Saba nije jasno ponašanje štampe.
       - Ovo je skandalozno - kaže za "Svedok" Zoran, otac Ivana Miloševica iz Prokuplja. - Procitao sam bar tri verzije zbog kojih su moj sin Ivan i njegov drug Nenad ubijeni od strane Jankovica. Rec je o pukom nagadanju. Mene kao roditelja to strašno boli. Po jednoj verziji, moj sin je bio reketaš, navodno su on i Sabo reketirali Jankovica po 150 evra nedeljno kako bi ga sacuvali u gradevinsko-preduzimackim poslovima; po drugoj, moj sin i Sabo su davali pozajmicu Jankovicu kako bi ovaj za sebe i ženu kupovao drogu, jer su, navodno, oboje narkomani; po trecoj, moj sin je bio diler i sam je uživao u drogi.
       - Odgovorno tvrdim da ni jedna od ovih verzija nije tacna, rec je o klasicnom nagadanju. Za sada se sa sigurnošcu zna da je Nebojša Jankovic ubio Ivana i Nenada. Nebojša je, kažu, priznao da je to ucinio, a da je on pucao potvrdio je i veci broj svedoka iz kafica “Belami” u Mirijevu.
       Tog kobnog 3. decembra 2007. godine Miloševic i Sabo su došli u kafic “Belami” i seli da popiju pice. U kaficu je u to vreme grupa mladica slavila rodendan. Nebojša je prišo stolu Miloševica i Saba, rekli su svedoci, posle kraceg razgovora, Nebojša je otišo u toalet, verovatno tamo navuko rukavice i izvadio pištolj iz svoje torbice. Onda se vratio do Miloševica i Saba i izrešetao ih. Obzirom da mu je Ivan Miloševic bio okrenut ledima njemu je pucao u potiljak, dok je Saba ubio hicima u grudi. Potpuno miran Jankovic je, tvrde svedoci, pištolj iz koga je pucao bacio u konteiner i otišo kuci, gde je 12 sati posle ucinjenog dela, uhapšen u svom stanu u Zemunu. U meduvremenu policija je pronašla i pištolj CZ kojim je izvršio dvostruko ubistvo.
       - Ovde je sve jasno - vidno uznemiren kaže za "Svedok" otac ubijenog Ivana, Zoran Miloševic - na prvom mestu da je Nebojša Jankovic iz Dervente pocinio zlocin, ali mi nije jasno utrkivanje nekih beogradskih listova da što pre objave zbog cega je Jankovic ubio mog sina Ivana i Nenada Saba. Pa pobogu istraga je u toku, mogli su da sacekaju, jer i ja i otac Nenada Saba, Dragan Sabo, željno išcekujemo rasplet na sudu. I nama je stalo do istine a novine su vec presudile.
       Ivan Miloševic je roden 29. marta 1984. godine u Prokuplju, u Beogradu je bio prijavljen, Odeska 11 na Zvezdari, bavio se, kaže njegov otac, mehanikom i limarijom. Cim je došao u Beograd zaposlio se u mehanicarskoj radionici “Mile” na Zvezdari, nešto kasnije je prešao u štampariju kod Dragoljuba Banjca na Vracaru, koja se nalazi u ulici Niškoj 30. Kad nije bilo posla u štampariji, Ivan je radio po raznim servisima. Kako njegov otac kaže, posebno ga je pogodilo pisanje štampe da je njegov sin bio diler, cak je, tvrde pojedine novine, bio registrovan kao uživaoc droge.
       - Ponovo tvrdim da moj Ivan to nikada nije bio. Da nije bio registrovan kao diler i uživaoc, to su mi potvrdili i u MUP Prokuplje i u MUP Zvezdara. Cak su mi rekli da oni te informacije nisu dali novinarima. Moj Ivan nije cvecka, znao sam da je cesto bio u sukobu sa saobracajnom policijom, jer je voleo da vozi brzo, ali sam sva njegova dugovanja ja placao. Uz to, da je bio, kako se tvrdi, reketaš ne bi od mene tražio da mu dajem novac za registraciju automobila - pokazuje Zoran dve uplatnice iz jula 2007, kad je Ivanu poslao 24.000 dinara kako bi registrovao vozilo kojim je trebao da dode na rodendan svom vanbracnom sinu Lazaru. Krajem septembra Ivan je - kaže njegov otac - bio u Prokuplju na sahrani babe po majci i tad sam mu dao 3.000 dinara da se vrati za Beograd, jer nije imao.
       Na pitanje kako tumaci pisanje štampe da su njegov sin Ivan i Nenad Sabo pozajmljivali novac Nebojši Jankovicu, Zoran Miloševic kaže:
       - To je iskljuceno, jer je Ivan jedva preživljavao kraj sa krajem, što znaci nije imao novac da pozajmi.
       Zoran iskljucuje i mogucnost reketiranja:
       - Sad da se izvrši eshumacija, na rukama mog sina ce se videti ožiljci od teškog posla i crno ispod noktiju od ulja i goriva. Znam u kom sam ga stanju sahranio.
       Ono što posebno istice Zoran to je da je laž, što pišu pojedine novine, da je Ivan živeo kod rodaka i da je radio u trgovini.
       - Ivan nije živeo kod rodaka i nije radio u trgovini. Moj sin je ubijen - kaže Zoran - oko 19 sati 3, decembra, ja sam se sa njim cuo oko 17 sati, bio je veseo i raspoložen, meni su iz MUP Prokuplje javili 4. decembra u 1 i 15 nocu, to me je pogodilo kao grom iz vedra neba. Odmah sam, iako utucen pogrebnim kolioma otišo za Beograd da preuzmem telo. Tad su mi u republickom MUP-u rekli da je Ivan ubijen sa dva metka u potiljak i da je na licu mesta izdahnuo.
       Otac Ivana Miloševica tvrdi da je posle ubistva razgovarao sa vlasnicima mehanicarske radnje "Mile" i sa vlasnikom štamparije Dragoljubom Banjcem. Obojica su, kaže Zoran, rekli da je Ivan bio dobar majstor i vredan radnik i da tvrdnja štampe da su se Ivan i Nenad Sabo bavili mafijaškim radnjama neme veze sa istinom. Zoran Miloševic kaže da jedva ceka da sudenje pocne kako bi sa njegove porodice bila skinuta ljaga.

Dragan Sabo, otac ubijenog Nenada:
UMESTO NOVCA ZA "VOLVO" DOBIO SMRTONOSNE HICE
       - Nenada Saba, prijatelja mog Ivana, nisam nikad upoznao. Tek posle njihove pogibije sam se upoznao sa Nenadovim ocem Draganom Sabom, sa kojim se cesto sada cujem - kaže Zoran Miloševic.
       U telefonskom razgovoru sa ocem Nenada Saba, reporteru "Svedoka" je Dragan rekao da njegov sin Nenad nije bio kriminalac. Dragan kaže da je Nenad najverovatnije ubijen zbog automobila koji je pre mesec dana prodao Jankovicu. I da je Jankovic automobil isplatio pucnjima iz pištolja. Dragan Sabo tvrdi da njegov sin nema dosije u policiji, i da je Nenad radio u njihovom servisu za popravku i prodaju mobilnih telefona na Zvezdari.
       Dragan Sabo objašnjava da su se njegov sin Nenad i Nebojša Jankovic upoznali pre tri meseca i da je Jankovic bio zainteresovan da kupi Nenadov “volvo”, ali da nije imao para jer ih je uložio u izgradnjiu. Nenad je, tvrdi Dragan, Jankovicu dao “volvo” bez para, jer je Jankovic obecao da ce mu uskoro isplatiti dug. Medutim, kad je Nenad zatražio da ovaj plati, Jankovic je tvrdio da nema para.
       - Moj sin je tolerisao - kaže Dragan Sabo. - Medutim, u ponedeljak 3. decembra 2007. su se dogovorili da mu Nebojša donese 800 evra u kafic “Narcis”, koji je tu blizu nas na Zvezdari. Nenad i Ivan su otišli u “Narcis” da se nadu sa Jankovicem, koji nije došo. Verovatno su se culi telefonom i dogovorili da se nadu u Mirijevu, gde je Jankovic trebao da donese 800 evra. Umesto para Ivan Miloševic i moj Nenad su dobili metak.
       Kako Dragan Sabo tvrdi, njegov sin i Ivan nisu reketirali Jankovica, kako se, kaže, ubica branio posle hapšenja, kad je ispricao da su mu ubijeni pozajmljivali novac, koji je on ulagao u gradevinske radove, "posle cega su mu nabijali kamatu a zatim nudili zaštitu da bi mu izvlacili pare".
       Kad je rec o Ivanu Miloševicu iz Prokuplja, Dragan Sabo tvrdi da je Ivan Nenadu bio najbolji drug. Dragan kaže da je Ivan ubijen na pravdi boga, da je bio mehanicar i da se strašno mucio u životu.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX