SVEDOK InternetBroj 1156.

Poseta
5561504

Kada ovi odu sa vlasti, u zatvore će dolaziti narod kao na ekskurziju, da ih gleda sve na jednom mestu

Nije Vučić kriv, mi smo…

Poraz jahača apokalipse

Đukanović od Crne Gore pravi talibansku državu

Benzinska pumpa koja je u doba sankcija postala supermarket!


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Milomir Miljanic za samo godinu dana postao jedan od najtraženijih pevaca narodne muzike
OSTAVIO GUSLE I NIJE POGREŠIO
Piše: Zoran JAKŠIC

       Milomir Miljanic, iz Beograda, skoro dvadeset i pet godina bio je guslar. Sa sedamnaest godina je bio prvak Jugoslavije u omladinskoj konkurenciji, a kasnije je kao senior cak pet puta osvajao šampionsku titulu. Izdavao je albume za PGP RTS, „Jugodisk“, „Jugoton“, „Jugovideo“, „Renome“... Medutim...
       - Prošle godine sam odlucio da malo promenim fah i da pocnem da se bavim pevanjem. Zato sam u svom muzickom studiju snimio album pod nazivom „Postadosmo dva naroda“ na kojem su se našle i pesme „Evo me opet“, „Gledaj orle“, „To Srpkinja samo rada“, „Bojana“, „Knine grade“, „Zajedno“ i „Ide mala“. S obzirom da godinama pišem lirske i epske pesme, nije mi bilo teško da budem autor svih numera na CD-u. Veliku pomoc sam imao od Vlade Todosijevica, koji je komponovao muziku. Izdavac je moja diskografska kuca „Astron“ – kaže za „Svedok“ Milomir Miljanic, i dodaje:
       - Prelomni trenutak u mojoj karijeri bio je mart prošle godine, kada sam se pojavio u prvoj emisiji „Zavicaju mili raju“, koju je realizovala Muzicka produkcija „Renome“ iz Bijeljine. Ova se emisija emitovala, a i danas se emituje, na TV BN iz Bijeljine. Ona je, kako pokazuju istraživanja, jedna od najgledanijih u dijaspori, a neguje uglavnom izvornu srpsku i crnogorsku narodnu muziku. Tada sam otpevao nekoliko pesama sa mog prvog albuma.
       Direktoru „Renomea“ Siniši Kajmakovicu su posle Miljanicevog pojavljivanja u emisiji stizale brojne cestitke i pohvale, pa je ovaj odlucio da Milomiru organizuje turneju po Republici Srpskoj. Tokom aprila Miljanic je imao preko dvadeset koncerata u Banja Luci, Bijeljini, Zvorniku, Srpskom Sarajevu i drugim gradovima. Sve sale gde je pevao bile su dupke pune.
       Miljanic je ubrzo za „Renome“ izdao album na kojem su uglavnom patriotske i ljubavne pesme, „Place Drina“, „Ravna gora“, „Pesmo moja“... Posebno je odlicno prošla duetska pesma sa Verom Matovic „Izbeglica“.
       Miljaniceva pesma „Gledaj orle“, u konkurenciji najpopularnijih pevaca koji gostuju na RTV BN, bila je prošle godine proglašena za hit godine.
       Dok nekim izvodacima, da bi stigli na vrh, treba i deset godina na estradi, Miljanic je za nepunu godinu dana postao jedan od najpopularnijih pevaca narodne muzike na ovim prostorima. Ovaj neverovatan uspeh zaslužuje svakako divljenje.

VELIKI USPEH U AUSTRALIJI
       Milomir je nedavno gostovao u Australiji, pevao je u srpskim klubovima u Sidneju, Melburnu, Pertu, Adelaidi... I po prici ocevidaca, imao je više posetilaca od Željka Joksimovica, pa i od Zdravka Colica. Uskoro Miljanic gostuje u Americi, sredinom marta peva u Johanesburgu (Južnoafricka Republika), a onda leti za Kanadu.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX