SVEDOK InternetBroj 1194.

Poseta
5800801

Ne verujem da će Vučić podneti ostavku u SNS!

Ramušove puste želja

Silovanje razuma Raje Rodića

BIG BEN NOVAK!

Promocija Vučićeve i Makronove moći


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Milomir Miljanic za samo godinu dana postao jedan od najtraženijih pevaca narodne muzike
OSTAVIO GUSLE I NIJE POGREŠIO
Piše: Zoran JAKŠIC

       Milomir Miljanic, iz Beograda, skoro dvadeset i pet godina bio je guslar. Sa sedamnaest godina je bio prvak Jugoslavije u omladinskoj konkurenciji, a kasnije je kao senior cak pet puta osvajao šampionsku titulu. Izdavao je albume za PGP RTS, „Jugodisk“, „Jugoton“, „Jugovideo“, „Renome“... Medutim...
       - Prošle godine sam odlucio da malo promenim fah i da pocnem da se bavim pevanjem. Zato sam u svom muzickom studiju snimio album pod nazivom „Postadosmo dva naroda“ na kojem su se našle i pesme „Evo me opet“, „Gledaj orle“, „To Srpkinja samo rada“, „Bojana“, „Knine grade“, „Zajedno“ i „Ide mala“. S obzirom da godinama pišem lirske i epske pesme, nije mi bilo teško da budem autor svih numera na CD-u. Veliku pomoc sam imao od Vlade Todosijevica, koji je komponovao muziku. Izdavac je moja diskografska kuca „Astron“ – kaže za „Svedok“ Milomir Miljanic, i dodaje:
       - Prelomni trenutak u mojoj karijeri bio je mart prošle godine, kada sam se pojavio u prvoj emisiji „Zavicaju mili raju“, koju je realizovala Muzicka produkcija „Renome“ iz Bijeljine. Ova se emisija emitovala, a i danas se emituje, na TV BN iz Bijeljine. Ona je, kako pokazuju istraživanja, jedna od najgledanijih u dijaspori, a neguje uglavnom izvornu srpsku i crnogorsku narodnu muziku. Tada sam otpevao nekoliko pesama sa mog prvog albuma.
       Direktoru „Renomea“ Siniši Kajmakovicu su posle Miljanicevog pojavljivanja u emisiji stizale brojne cestitke i pohvale, pa je ovaj odlucio da Milomiru organizuje turneju po Republici Srpskoj. Tokom aprila Miljanic je imao preko dvadeset koncerata u Banja Luci, Bijeljini, Zvorniku, Srpskom Sarajevu i drugim gradovima. Sve sale gde je pevao bile su dupke pune.
       Miljanic je ubrzo za „Renome“ izdao album na kojem su uglavnom patriotske i ljubavne pesme, „Place Drina“, „Ravna gora“, „Pesmo moja“... Posebno je odlicno prošla duetska pesma sa Verom Matovic „Izbeglica“.
       Miljaniceva pesma „Gledaj orle“, u konkurenciji najpopularnijih pevaca koji gostuju na RTV BN, bila je prošle godine proglašena za hit godine.
       Dok nekim izvodacima, da bi stigli na vrh, treba i deset godina na estradi, Miljanic je za nepunu godinu dana postao jedan od najpopularnijih pevaca narodne muzike na ovim prostorima. Ovaj neverovatan uspeh zaslužuje svakako divljenje.

VELIKI USPEH U AUSTRALIJI
       Milomir je nedavno gostovao u Australiji, pevao je u srpskim klubovima u Sidneju, Melburnu, Pertu, Adelaidi... I po prici ocevidaca, imao je više posetilaca od Željka Joksimovica, pa i od Zdravka Colica. Uskoro Miljanic gostuje u Americi, sredinom marta peva u Johanesburgu (Južnoafricka Republika), a onda leti za Kanadu.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX