SVEDOK InternetBroj 1128.

Poseta
5395738

U rukama Al Kaide - 1.112 dana na užarenom tlu Sahare

Međunarodno pravo je mrtvo, ali ubija – Srbiju

Srbija je uspela da se izvuče iz rupe

Beograd – METRO – London

Izbor mora biti mudar i promišljen


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Dok poslednja Arkanova supruga, Svetlana Ražnatović, odlazi u kućni pritvor, Natalija, Arkanova prva supruga, prodaje kuću u Los Anđelesu
Menhetn Bič daleko od „narukvice“
Piše: Piše: Snežana Serafimović

       Svetlana Ceca Ražnatović, poslednja supruga Željka Ražnatovića Arkana, ovih dana odlazi u kućni pritvor dug osam meseci i to sa nekakvim čudom od tehnike na nozi, zvanim „elektronska narukvica“, za koju je morala da iskešira milion i po evra, kako bi se prekinuo krivični postupak protiv nje zbog navodne uemšanosti u prodaju fudbalera, ali i posedovanje skrivenog oržja u vili u Lutice Bogdana 3 u Beogradu. Dok Ceca sedi u kućnom pritvoru, Natalija Martinović(53), Arkanova prva supruga sa kojim ima četvoro dece (sinove Nikolu i Vojina i kćeri Mašu i Milenu) - prodaje vilu u Menhetn Biču, usred Los Anđelesa!
       Svojevremeno, posle ubistva Arkana, Natalija Martinović živela je u Atini, ali je prema istraživanju novinara Irene Davidovoić Milanović, koja priprema građu za knjigu „Kondo, Kondo“, ekskluzivan stan u elitnom delu glavnog grada Grčke (koji joj je Željko poklonio) prodala, pa otišla u Los Anđeles gde je za oko 460 hiljada dolara kupila vilu, a sada tu kuću od 130 kvadrata prodaje za 680 hiljada dolara. Dakle, ako nađe kupca, Natalija, Arkanova prva supruga, zaradiće oko 200 hiljada zelembaća!
       Nedeljnik „Svedok“ je svojevremeno, u više navrata, pet meseci posle ubistva Ražnatovića u „Interkontinentalu“ pisao da je Natalija tužila Cecu Ražnatović za navodno falsifikovanbje testamenta, tvrdeći u tužbi da su ona i deca na prevaru izostavljeni iz nasledstva, a svojoj mami u optužbi protiv Arkanove poslednje supruge pridružio se i sin Vojin.
       U „Svedoku“ od 31. oktobra 2000. u tekstu Rat Arkanovih žena oko vile na Dedinju između ostalog je pisalo:
       „...Željko Ražnatović Arkan je testamentom, pravovaljanim i nespornim, pred uglednim svedocima, sačinjenim 30. marta prošle godine, a potom i overenim - kao da je predosetio smrt - podelio svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svojim najbližima.
       Ispostavilo se, međutim, iako je Arkan, činilo se, na sve mislio, da i nije baš tako, jer je njegova bivša supruga Natalija Ražnatović, rođena Martinović, pred Drugim opštinskim sudom, pokrenula sudsku raspravu, a sa tvrdnjom da joj je pomoću falsifikovanog potpisa oduzeta luksuzna vila u Ulici Ljutice Bogdana 3, iznad Zvezdinog stadiona, sagrađena na katastarskoj parceli broj 477/3. Bivša Arkanova supruga tvrdi da je vlasnik te vile ona, a ne poslednja Ražnatovićeva žena Svetlana Ceca Ražnatović!?
       Pre nedelju dana, tačnije 23. oktobra (2000. - primedba redakcije), pred sudijom Drugog opštinskog suda u Beogradu Zoricom Terzić otpočelo je, po mnogo čemu mučno suđenje, oko Arkanove zaostavštine, radi povraćaja nepokretnosti i brisanja uknjižbe u zemljišnim knjigama, ili, srpski kazano - Natalija prosto tvrdi da joj je velelepno zdanje naprosto falsifovanjem njenog potpisa oteto, odnosno da je ta kuća pripada njoj i njenoj deci - Nikoli, Vojinu, Mileni i Maši, svi rođeni u braku sa Arkanom, te da nije Cecino i njene dece, sina Veljka i kćeri Anastazije, iz braka sa Arkanom!
       Željko Ražnatović je, kao što je poznato, ubijen u atentatu 15. januara 2000, u 17.05 sati, u foajeu hotela „Interkontinental“. Suđenje osumnjičenima da su likvidirali njega, Milenka Mandića i Dragana Garića (formalno, nije završeno, a glavni osumnjičeni je nestao, primedba autora) upravo je u toku. Posle tri meseca i tri nedelje od ubistva Arkana, njegova bivša supruga Natalija, ovog 10. maja (2000. - primedba redakcije), tužila je sudu Svetlanu Cecu Ražnatović - radi povraćaja luksuznog zdanja u najlepšem kraju Beograda.
       Naime, Natalija je posle Arkanove smrti, navodno obaveštena, da ona više nije vlasnik kuće u Ulici Ljutice Bogdana 3, već poslednja Arkanova supruga Ceca. Takođe, saznala je da je ona ugovorom o poklonu( Ov. br.9057/94), koji je navodno sklopljen 18. avgusta 1994. godine, „svoju“ kuću poklonila suprugu Željku!?
       Taj „papir“ je Nataliji Martinović uredno predočen i potvrđen uvidom u zemljišne knjige. No, Natalija taj ugovor ne priznaje, jer tvrdi da nikad nije kuću poklonila Arkanu, pa je kuća njena, a za potpis na ugovoru o poklonu tvrdi da je, zapravo, čist falsifikat. Zbog toga je zatražila i grafološko veštačenje...
       U tužbi za povraćaj luksuzne vile u Ulici Ljutice Bogdana se tvrdi: „Do kraja svog života Željko Ražnatović Arkan nikada nije obavestio tužilju (Nataliju Martinović, primedba autora) i njihovu decu. Kako je u pitanju falsifikovan (Natalijin) potpis na predmetnom ugovoru, tužilja predlaže da sud odredi veštačenje grafologa...“ („Svedok“ 31. oktobar 2000)
       Ipak, kao i u svakom drugom trileru, ili drami dve žene, dve majke i dve supruge, pojavljuju se i svedoci.
       Dušanka Sretković, danas penzioner iz Beograda, inače 36 godina zaposlena u sudu kao sudski overivač, i pravnik Zoran Jovanović demantuju tvrdnje Natalije Martinović. No, njihove iskaze, na sudu, sada je demantovala Natalija, pa je to, možda, i dalo povoda sudiji Zorici Terzić da jednog časa upozori Nataliju Martinović na dužnost davanja istinitih izjava na sudu, ali i na rizike i posledice davanja lažnog iskaza.
       - Godinu i po dana pre penzionisanja, kao sudski overač bila sam prisutna prilikom overe ugovora o poklonu koji je sklopljen između Željka i Natalije. Sećam se, bio je to ugovor kojim je Natalija poklonila kuću Željku. Znam i da je reč o kući u Ljutici Bogdana, jer kada je završena overa, Željko je rekao: Sada će mi se ostvariti san da tu uselim Gardu i svoju partiju. Sećam se i da su Željko i Natalija sasvim lepo razgovarali, da nije bilo nikakve zategnutosti. Insistirala sam da se potpišu predamnom - izjavila je na sudu Dušanka Sretković, trideset šest godina zaposlena u Drugom opštinskom sudu kao sudski overivač.
       Na suočenju, ipak, pale su žestoke reči:
       Natalija Dušanki: „Sramota me je Vaših laži...“
       Dušanka Nataliji: „Natalija, molim Vas, setite se gde ste sedeli. Razmislite, imate decu!“
       - Po dogovoru sam sačekao sudskog overivača... Overa je bila zakazana u kući koju je Željko uzeo u zakup, a koja se nalazila u diplomatskoj koloniji. Pored mene i Dušanke Sretković bili su prisutni Natalija i Arkan, a tu na licu mesta Natalija je potpisala ugovor - rekao je na ročištu Zoran Jovanović, pravnik, prijatelj Željka Ražnatovića i Arkanov poverljivi savetnik.
       Na novom suočenju, isto kao i prilikom suočenja Natalije i Dušanke, izgovorene su oprečne tvrdnje:
       Natalija Zoranu Jovanoviću: „Nisam potpisala...“
       Jovanović Nataliji: „Jesi, potpisala si...“
       Zašto bivša Arkanova supruga nije ranije pokrenula postupak pred sudom je ostalo dosta nejasno, ali je moguće da je direktan povod za potezanje tužbe, „još dok se Željko nije ni ohladio u grobu“, jedan drugi ugovor o poklonu.
       Naime, Ugovorom o poklonu (Ov. br. 6331/87) od 12. avgusta 1997. godine Željko Ražnatović je pravo svojine nad vilom u Ulici Ljutice Bogdana 3 preneo na svoju poslednju suprugu Svetlanu... Da li je proradila sujeta, ili je po sredi nešto drugo, tek jasno je da će i Natalija, ali, ni kriva ni dužna, i Ceca, imati neprijatnih trenutaka na sudu…

Sporan i grafolog
       Iako je svojom tužbom bivša Arkanova suprugha Natalija tražila veštačenje, sad je i to, opet sporno?!
       Kako je svojevremeno objavio časopis „Dosije X“ koji se bavio dešavanjia na estradi, grafolog je proverio potpis i grafološkim veštačenjem utvrdio da je - pravi!
       Nakon toga Natalija Ražnatović je osporila stručnost grafologa.
Pasoš na uvid
       Do 20. novembra, kada je zakazano novo ročište, trebalo bi da se dobavi nalaz veštaka grafologa i da se, najverovatnije, utvrdi da li je Natalija Martinović zaista stavila potpis na ugovor o poklonu kuće u Ulici Ljutice Bogdana, ali i da Natalija sudu dostavi pasoš na uvid, kako bi se utvrdilo da li je u to vreme bila u Jugoslaviji ili, kako je tvrdi, van zemlje
       *****
       O raspletu drame dve udovice javnost je obaveštena 23. novembra 2000. u tekstu CECA JEDINA NASLEDNICA, Natalija vilu legalno poklonila
       *****
       Luksuzna vila u Ljutice Bogdana 3 legalno je vlasništvo Arkanove supruge i najveće folk zvezde domaće estrade Svetlane Cece Ražnatović. Kako Dosije X ekskluzivno saznaje na suđenju je dokazano, grafolog je utvrdio a veštaci su potvrdili, da je bivša supruga Željka Ražnatovića zgradu u Ljutici Bogdana 3 poklonila i to svojeručnim potpisom, pred svedocima - potvrdila i da nisu tačni navodi iz Natalijine tužbe koja je osporila valjanost ugovora tvrdeći da je njen potpis falsifikovan!
       Željko Ražnatović Arkan je inače, testamentom, pravovaljanim i nespornim, pred uglednim svedocima, sačinjenim 30. marta 1999. godine, a potom i overenim - kao da je predosetio smrt - podelio svoju nepokretnu i pokretnu imovinu svojim najbližima.


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX