SVEDOK InternetBroj 1144.

Poseta
5489417

Od nacionalnog defetizma do Nobelove nagrade

Smrt stiže u zoru!

Ko je ubio Olivera?

Puč u Odeljenju društvenih nauka

MMF se vežba na Srbiji


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Podsetnik za zaljubljene
AFRODIZIJAK čarobna formula za vatrenu ljubav

       Još pre nego što su hemičari pronašli vijagru, narod je znao kako može da pomogne onima sa slabom potencijom - on je to radio afrodizijacima svih vrsta. Razume se, uz pretpostavku da “bolesnik” nije imao organskih poremećaja koji bi ga sprečilo “u nameri”.
       Neki afrodizijaci deluju fizički, tako što šire krvne sudove (johimbin, ginko) ili nadražuje sluzokožu polnih organa (opasna španska mušica, žestoki začini). Njihovom upotrebom se javlja želja za polnim odnosom, ali samo u mozgu, a zatim, kao posledica, navali krv u sluzokoži polnog organa. Drugi opet, opijaju živčane centre, pa tek onda osećaj želje nastaje u mozgu, i sledi erekcija.
       Da se muška snaga može ojačati i jelom, staro je verovanje, jer se mnogim vrstama hrane danas pripisuje afrodizijačka moć. Afrodita je (po njoj je i nastao naziv afrodizijak) izronila iz morske pene na školjci, koju su Rimljani plaćali zlatom iste težine. Plaćali su jer sve školjke sadrže vrlo malo masti i mnogo minerala. A fosfor, jod i posebno cink u njima mogu podstaći proizvodnju testosterona ili vaginalnog sekreta.
       Jaki začini, paprika i feferoni, tradicionalno se smatraju “muškim začinima”. Ali njihova moć je jedino što na sluzokožu mokraćnog dela deluju nadražujuće poput španske mušice.
       Crni i beli luk pripremljeni na sve načine toliko su korisni za zdravlje, da se verovatno zbog toga spominju u starim indijskim spisima o ljubavnoj veštini, antičkoj Grčkoj, Rimu, pa i u arapskim rukopisima. Ali, i danas su aktuelni recepti o jelima s lukom koji deluju kao afrodizijaci i koji se mogu naći i na Internetu.
       Moćni su i svi orasi, pa čak i kokosov. Erotska snaga tartufa (specijalna pečurka) navodno je zapanjujuća. Ista snaga pripisuje se šparglama i celeru.
       Važna napomena: afrodizijačka gozba ne sme se zalivati alkoholnim pićem.
       Stručnjaci za upotrebu afrodizijaka daju još neke korisne savete. Tvrde da je najveća greška ako se istovremeno primenjuju dva afrodizijaka. Štetno je i ako se afrodizijaci, koji se koriste za mazanje, nanose u debelim slojevima.
       Saveti naročito važe za ove afrodizijake:
       Johimbin - ekstrakt kore istoimenog drveta koji raste u Africi daje se ljudima, ali i životinjama. Pod uticajem johimbina naglo se ubrzava rad srca i povećava krvni pritisak. Naročito se šire krvni sudovi u polnim organima, zbog čega, po pravilu, nabreknu.
       Damiana - grmolika biljka Južne Amerike, Indije i Afrike. Deluje na centralni nervni sistem. Omiljena je kao ženski afrodizijak, a njen erotski učinak se uporedjuje s delovanjem marihuane, jer ga prati lagana euforija.
       Muira Puama - južnoamerička varijanta johimbina. Nemački seksi šopovi ga prodaju pod bombastičnim nazivom Voodoo Ecstasy Coctail, ili Black Magic. Ova biljka je nešto slabija od johimbina, ali izaziva i manje neugodnih propratnih pojava.
       Gingko biloba - to je živi fosil lepezastog kožnatog lista i orašastih plodova. Kineska medicina ga koristi 5000 godina. Sada je u velikoj modi u Americi. Ubrzava krvotok i snabdevanje mozga kiseonikom, pa samim tim deluje na prokrvljenost polnih organa.
       Špargle - to je diuretik koji podstiče želju muškarca, ali hladi ženu.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX