SVEDOK InternetBroj 1136.

Poseta
5441704

Albanija (ponovo) obučava teroriste

Vučića vole, ali aerodrom ne davaju

Srbija - ćuti. Uzmite se u pamet!! Dok je vreme…

RIJALITI DRUŠTVO

Buđenje nove nade


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

"SVEDOK", u Skoplju na utakmici Lige Evrope - Rabotnički - Lacio 1:3
„Filip Drugi“ oduševio
Piše: Piše: Dragoljub Gajević

       Kada se prošle, 2010. godine Rabotnički iz Skoplja, u četvrtom kolu fudbalske Lige Evrope sastao sa Liverpulom, mnogi evropski fudbalski stručnjaci smatrali su da je u pitanju sreća, ili čak slučajnost.
       Nikome ni na kraj pameti nije padalo da će se Rabotnički i ove godine naći u četvrtom kolu ovog prestižnog evropskog fudbalskog takmičenja. Ovog puta nisu bili Englezi, ovog puta su se skopski crveni susreli sa italijanskim Lacijom.
       I pored devet primljenih golova, 6 u Rimu i 3 u Skoplju, i samo jednim datim, ljubitelji fudbala u Makedoniji kao i uprava Rabotničkog nisu nezadovoljni.
       - Za nas u Rabotničkom je najbitnije da ne gubimo od slabijeg od sebe. To nam je ovih dve godine bio moto, kaže za „Svedok“ advokat Dragi Popovski, alfa i omega Rabotničkog. Nakon prošlogodišnjih susreta sa Liverpulom ove godine smo bili jači za to iskustvo. Uspeli smo da se plasiramo za četvrto kolo, koje za nas znači kao da smo igrali u finalu ovog evropskog takmičenja. Ono što je u ovom trenutku za nas bitno je da smo dostojno reprezentovali ovaj deo Balkana. Sve naše utakmice su odigrane bez incidenata, pa i ove protiv Lacija. Beležnice delegata i kontrolora UEFE su ostale prazne.
       Ako išta treba naglasiti to je da na nacionalnom stadionu „Filip Drugi“ u Skoplju ne postoji ograda koja razdvaja teren od publike, a po najmanje bodljikava žica.
       Zakon o zabrani točenja alkohola na dva kilometra od stadiona koji se primenjuje u Srbiji u Makedoniji ne važi. Piće, posebno pivo, služi se na samom stadionu. Jednom rečiju nikome se ništa nije branilo. Dakle ni Englezima, prošle, ni Italijanima ove godine.
       Ono što je sigurno, znali su i navijači i uprava Rabotničkog da protiv Lacija neće imati velike šanse za prolaz dalje, ali učinili su sve da dostojno reprezentuju svoju zemlju.
       Žao im je, kažu, što se prva utakmica nije igrala u Skoplju kao prošle godine protiv Liverpula kada je Rabotnički napunio kasu, jer je stadion bio pun. To bi se dogodili i ove godine protiv Lacija, ali rezultar 0:6 u Rimu umanjio je posetu. Na stadionu „Filip Drugi“ protiv Lacija utakmicu je pratilo oko deset hiljada ljubitelja fudbala.
       Posle utakmice Rabotnički - Lacio, kad je spiker na stadionu objavio ostale rezultate Lige Evrope, malo ko od navijača Rabotničkog je mogao da poveruje da Partizan nije uspeo da prođe Šamrok.
       Mnogi navijači su utakmicu u Beogradu upoređivali sa ovom utakmicom u Skoplju. Nisu mogli ni da zamisle da Rabotnički sa dva miliona evra budžeta može da pobedi Lacio, čiji je budžet za ovu godionu oko 100 miliona evra.
       - Sigurno je, kažu Makedonci, da je razlika u budžetu „Partizana“ i „Šamroka“ slična.
       Glavni sportski moto Rabotničkog „ne gubiti od slabijeg“ u Beogradu je prekršen.
       Ipak, najbolji odgovor na stanje u srpskom fudbalu dao je nekadašnji fudbalski sudija bivše lige SFRJ Goce Popev:
       - Tragedija Zvezde i Partizana koji u Makedoniji imaju mnogo navijača leži u činjenici da su se uprave ovih klubova više bavile Fudbalskim Savezom Srbije nego sobom.
       Među desetak hiljada navijača na skopskoj fudbalskoj areni našlo i nekoliko Nišlija, odbornika Skupštine grada Niša.
       Bata Vučković, kaže:
       -Došao sam da vidim kako izgleda ovaj stadion u Skoplju. Verujte da ću na prvoj sednici Skupštinu u Nišu upoznati šta sam ovde video. Mala Makedonija može da izdvoji 300 miliona evra za stadion, a država Srbija za niški Čair jedva je izdvojila 15 miliona evra. Žao mi je što moram da kažem, Čair će biti šupa za skopski stadion!
       Nišlija Pera Pavićević, inače Fudbalski trener u Švajcarskoj, kaže da ovo što je video u Skoplju nema u Švajcarskoj.
       - Fer i korektnije navijanje nisam video nigde u svetu.
       Publika je na kraju utakmice aplauzima ispratila golmana Rabotničkog Dimitrijevskog koji će od ove sezone nastupati za italijanski Udineze.
          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX