SVEDOK InternetBroj 1128.

Poseta
5395742

U rukama Al Kaide - 1.112 dana na užarenom tlu Sahare

Međunarodno pravo je mrtvo, ali ubija – Srbiju

Srbija je uspela da se izvuče iz rupe

Beograd – METRO – London

Izbor mora biti mudar i promišljen


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Mali doprinos mogucem rasvetljavanju likvidacije ubistva Slavka Curuvije, vlasnika Dnevnog telegrafa i "Evropljanina"
Ubice donele smrt i odnele 415 hiljada dolara?
Piše: Vladan Dinic

       Kad sam onomad gostovao u emisiji „Goli život“ kod Milomira Marica pomenuli smo, kao nezaobilaznu temu, i ubistvo Slavka Curuvije, vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i nedeljnika „Evropljanin“... Kada sam rekao, šta sam rekao, a rekao sam, Maric mi rece:
       „Imam utisak da ce Veran da te pozove! Istina, oni su dosad mahom pitali one koji o ubistvu Curuvije nemaju pojma“...
      

Da bih predupredio naglas razmišljanje mog kolege Milomira Marica, odlucio sa da „stavim na papir“ to što sam rekao u emisiji, da bi Veran Matic i njegova komisija to, eventualno opet procitali, (jer sam to vec jednom objavio) ali Veran me ni tada nije pozvao, pa sam uveren da je ovako i brže i bolje...
       Uz to, u pravu je Jovo Curuvija, rodeni brat ubijenog (na Uskrs, 11. aprila 1999. godine), bolje receno, likvidiranog novinara, urednika, vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i nedeljnika „Evropljan“ Slavka Curivije: kad se vanredni izbori nagoveste - „vlast je odlucna“ da se otkrije ubica ili ubice Slavka Curuvije!
       Izbori produ, a rezultati istrage ubistva, cekaju - sledece izbore!
       Da li ce takvu sudbinu imati i sadašnja najava konacnog rasvetljavanja pozadine ubistava Dade Vujasinovic, 8. aprila 1994. (za koje se dugo tvrdilo da je zapravo samoubistvo!?), ili možda Milana Pantica, ubijenog 11. juna 2001. godine u ulazu zgrade u kojoj je stanovao?!
       Aleksandar Vucic, ministar odbrane, prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator svih tajno-bezbedonosnih službi države, formirao je i Komisiju za istinu o ubistvima novinara, a na kormilu je Veran Matic (sa sve obezbedenjem 24 sata) kome, valjda, sad sve tajne policije moraju da, na tacni, daju sve relevantne dokaze?!
       Ne znam kava sva ovlašcenja ima ta Komisija sa sve Veranom na celu, ali informacija koja je procurela, a koju je obelodanila „Politika“ (novinar M.Galovic) - „Provera mobilne telefonije zbog ubistva novinara“ budi nadu da je ova Vlada zaista rešena da stavi tacku na, bar, ubistvo Slavka Curuvije.
       Jer, iza te, naoko, obicne informacije, i provere, najavljuje se, možda spektakularni obrt u „slucaju Curuvija“!
       Necu se pozivati na „svoj izvor“ blizak Vladi, tužilaštvima ili Veranu Maticu, jer ga nemam (on je u „Informeru“, „Kuriru“, „Našim“, „Blicu“, „Alo“, „Pinku“) ali znam (a odakle znam, pa to sad i „vrapci pricaju“) da je na listinzima mobilne telefonije „uhvacen poziv“ sa mobilnog telefona 063 2....7, jednog dugogodišnjeg novinara, ali i transktipt i pitanje jednog visokog funkcionera (tadašnjeg) MUP - o likvidaciji Slavka Curuvije.
       Upravo postavljenog sa tog broja mobilnog telefona?!
       Istovremeno, ubeden sam da ce se „Veran-Alek komisija“ pozabaviti i jednom prozaicnijom cinjenicom, dobro - pitanjem: da li je posle ubistva Curuvije, na Uskrs 1999. godine, nestalo i 415 hiljada dolara?!
       Otkud to znam?
       Evo...
      
       Kvalitetna i objektivna informacija zahteva novac. Poštujte rad novinara i pomozite opstanak slobodnog novinarstva. Kupite Svedok na kiosku.
      
       (Opširnije u štampanom izdanju na kioscima od utorka 23.7.2013)


          Redakcija Pretplata Marketing Tekstovi tekst Iz starih brojeva Mali oglasi

Designed by Ivan Markovic - XENOX